Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11081
De la 07 Ianuarie 2003
122871148

Reţeta zilei: Ciorbă de miel cu cartofi

  • 2 April 2015, 23:00
Ingrediente: 300 gr carne de miel (pulpa spate), 1 ceapa mare, 2 catei usturoi, 50 ml vin rosu sec, 1 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/4 lingurita chimion (cumin) macinat, 1 varf bun lingurita scortisoara macinata, 1 varf bun lingurita turmenic, 2-3 prize piper negru, sare, chili dupa gust, 2 cartofi mari, patrunjel verde, 2 linguri ulei.
Supa de miel (se poate pregati cu 1-3 zile inainte): cateva oase de miel (picorul, coada, cateva coaste de la spate), 1 morcov mare, 1 bucatica telina, 2 radacini patrunjel, 1 catel usturoi, 1 foaie dafin, 1 lingurita boabe de piper negru .
Mod de preparare: La inceput se pregateste supa de miel. Se pun oasele crapate ca sa expuneti maduva in oala cu presiune si se acopera cu apa rece. Se adauga zarzavaturile bucati mari, foaia de dafin si piperul. Se lasa la fiert pentru 45 minute din momentul in care oala incepe sa fluiere. Se strecoara supa si se pastreaza la frigider pana aveti nevoie de ea.
La aceasta reteta se folosesc doar 3 cani din supa, restul il puteti congela. Intr-o cratita incingeti uleiul si caliti ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat se adauga usturoiul strivit si carnea taiata cubulete mici. Se continua prajirea pana carnea se rumeneste un pic.
Se stinge cu vin si se lasa la fiert pana vinul se evapora, cam 5 minute. Se adauga 3 cani din supa de miel preparata. Se adauga si condimentele (oregano, coriandru, cumin, scortisoara, turmenic, piper si sare dupa gust). Daca doriti sa fie picanta adaugati si chili.
Se lasa la fiert la foc mediu spre mic cam 45 minute. Se adauga cartofii taiati cubulete mai mici (cam cat cubuletele de carne) si se mai lasa la fiert pana acestia sunt facuti (cam 20 minute). Se presara patrunjelul tocat si se stinge focul. Se serveste cu iaurt.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Pe autostradă
Horoscopul zilei
Rusia ar fi amenintat ca e dispusa sa foloseasca forta nucleara
pentru a apara anexarea Crimeei si ca in tarile baltice apar conditii similare cu cele care au determinat-o sa intervina in Ucraina
"Unchiul Tom", cel aducător de nenorociri
Ioan Rotundu
Traian Basescu va primi cetatenia Republicii Moldova
DNA a extins urmarirea penala pe numele presedintelui CNA Laura Georgescu
pentru abuz in serviciu si instigare la fals
Radu Mazare a fost arestat preventiv
Darius Valcov, arestat preventiv pentru 23 de zile
Incursiune prin putreziciunea CNAS
Ioan Rotundu
Cum poate ajunge Victor Ponta un erou. Fara sa demisioneze
Sentinte finale in dosarul Mita la PSD
Ioan Niculae, cel mai bogat roman - doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, Bunea Stanciu - trei ani
ANAF vinde proprietatile unde functioneaza companiile GRIVCO, Intact Media Group si televiziunile Antena 3, Antena 1
Voiculescu se intereseaza din inchisoare daca au fost evaluate
Botoşani: Liberalul Calistru a încălcat Legea Omertei impusă de Ţurcanu
oan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog