Ingrediente: 300 gr carne de miel (pulpa spate), 1 ceapa mare, 2 catei usturoi, 50 ml vin rosu sec, 1 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/4 lingurita chimion (cumin) macinat, 1 varf bun lingurita scortisoara macinata, 1 varf bun lingurita turmenic, 2-3 prize piper negru, sare, chili dupa gust, 2 cartofi mari, patrunjel verde, 2 linguri ulei.
Supa de miel (se poate pregati cu 1-3 zile inainte): cateva oase de miel (picorul, coada, cateva coaste de la spate), 1 morcov mare, 1 bucatica telina, 2 radacini patrunjel, 1 catel usturoi, 1 foaie dafin, 1 lingurita boabe de piper negru .
Mod de preparare: La inceput se pregateste supa de miel. Se pun oasele crapate ca sa expuneti maduva in oala cu presiune si se acopera cu apa rece. Se adauga zarzavaturile bucati mari, foaia de dafin si piperul. Se lasa la fiert pentru 45 minute din momentul in care oala incepe sa fluiere. Se strecoara supa si se pastreaza la frigider pana aveti nevoie de ea.
La aceasta reteta se folosesc doar 3 cani din supa, restul il puteti congela.
Intr-o cratita incingeti uleiul si caliti ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat se adauga usturoiul strivit si carnea taiata cubulete mici. Se continua prajirea pana carnea se rumeneste un pic.
Se stinge cu vin si se lasa la fiert pana vinul se evapora, cam 5 minute.
Se adauga 3 cani din supa de miel preparata. Se adauga si condimentele (oregano, coriandru, cumin, scortisoara, turmenic, piper si sare dupa gust). Daca doriti sa fie picanta adaugati si chili.
Se lasa la fiert la foc mediu spre mic cam 45 minute. Se adauga cartofii taiati cubulete mai mici (cam cat cubuletele de carne) si se mai lasa la fiert pana acestia sunt facuti (cam 20 minute). Se presara patrunjelul tocat si se stinge focul. Se serveste cu iaurt.