Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4011
De la 07 Ianuarie 2003
123137751
pnl

Reţeta zilei: Friptură de miel cu usturoi şi rozmarin

  • 27 April 2016, 23:00
Ingrediente: 1 bucata pulpa de miel, curata de pielite si grasimea in exces, 1 lingura rasa de paprika dulce, 1 lingurita rasa de piper proaspat macinat, 2 linguri de rozmarin maruntit, 3-4 catei de usturoi marisori, 2 linguri de otet balsamic, 1 lingura buna de sare marina grunjoasa.
Sos: 100 de ml. de vin rosu, 2 linguri de sos worcester, 1 lingura rasa de zahar brun, cateva fire de rozmarin verde pentru decor,
Preparare: Intai de toate, se curata pulpa de miel, intreaga, de pielite si seu. Se poate si dezosa si apoi lega cu sfoara de bucatarie pentru o forma cat mai frumoasa. Intr-un castronel, se amesteca bine-bine: sarea, usturoiul tocat marunt, rozmarinul, paprika, piperul si otetul balsamic, pana se formeaza o pasta omogena.
Cu aceasta pasta se freaca bine carnea peste tot, apoi se aseaza in tava in care se va coace, se acopera (cu foile de aluminiu) si se lasa timp de o ora la marinat, la temperatura bucatariei. Se incinge cuptorul la 190 de grade, in tava se adauga o ceasca de apa fierbinte, se sigileaza bine folia de aluminiu si carnea se da la cuptor. Dupa o ora, se intoarce pe partea cealalta, se acopera la loc si se coace mai departe.
Dupa alte 45 de minute de coacere, se indeparteaza folia de aluminiu si se inteapa carnea cu furculita, cat mai adanc (catre os). Daca ies sucuri clare, inseamna ca friptura este gata, se unge cu sosul din tava si se mai da la cuptor cat sa se rumeneasca. Daca din intepaturi se elibereaza sange, se acopera friptura la loc cu folia de aluminiu si se continua coacerea inca 15-30 de minute, sau cat va fi necesar (depinde de marimea pulpei de miel).
Friptura rumenita se scoate pe un platou si se acopera cu foile de aluminiu, lasand-o sa se odihneasca 15 minute inainte de a o taia (pentru a deveni mai suculenta).
Pentru sos: se adauga in tava in care s-a fript mielul vinul rosu si sosul worcester. Se pune tava pe foc iute (la aragaz) si se da in clocot, racaind toate bucatelele prinse pe fund. Deindata ce toate s-au desprins, sosul se strecoara prin sita intr-o craticioara, se adauga zaharul brun si se fierbe pana se reduce la jumatate (va avea consistenta ciocolatei topite).
Dupa 15 minute, friptura se taie foarte frumos, obtinand felii fine si aspectuoase. Eu am alaturat acestei fripturi garnitura mea de cartofi cu mustar si usturoi si cred ca afost o alegere buna, s-au potrivit foarte bine intre ele carnita frageda de miel, garnitura picanta si sosul fripturii.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Profesorul pus la punct de către elevul Bulă
Horoscopul zilei de 28.04.2016
Executie la PSD: Zgonea a fost exclus din partid, cu vot in unanimitate:
"O decizie profund nedreapta, mi-am amintit de inchizitie. In loc sa plece Dragnea, plec eu"
Violoncelistul lui Putin a primit bani furati prin doua companii din Moldova
In dosarele instrumentate de DNA, in martie, au fost condamnati 91 de inculpati
Estonia - De la ocupatie sovietica, la o uriasa poveste de succes pentru startup-uri
Paradoxul primarilor penali.
Primarul PNL din Urziceni, cercetat sub control judiciar, candideaza din nou, desi are interdictie sa isi exercite mandatul
De la 1 mai intra in vigoare noul cod vamal.
Acesta introduce "dreptul de a fi ascultat" si notiunea de agent economic autorizat
Cristian Burci, retinut de DIICOT, intr-un dosar in care se acuza devalizarea Romvag.
Procurorii fac patru perchezitii, una la cotidianul Adevarul - surse
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Germania va investi un miliard de euro pentru ca numarul de masini electrice sa ajunga de 20 de ori mai mare
Belgianul Christian Heinzmann, fostul director general la Tarom, a dat in judecata compania
dupa ce a fost revocat din functie inaintea finalizarii mandatului
Alege ce vrei sa fii: spectator sau salvator?
CJ: Preşedintele Sorescu la Centrul de plasament „Prietenia” Dorohoi
CJ: Preşedintele Sorescu a inspectat Staţia de epurare Dorohoi
Botoşani: Administraţia Portariuc, pericol public pentru botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog