Ingrediente: 3 kg gogosari, 400 ml otet, 1,2 l apa, 2 linguri de sare (nu cu varf), 2 linguri miere de albine, 4 linguri ulei, boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de mustar, foi de dafin, 300 g radacini de hrean.
Mod de preparare: Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand clocoteste, adaugi gogosarii pentru 2 minute, cat sa-si schimbe cularea (nu toti gogosarii odata, inainte sa pui urmatoarele ture de gogosari, lasi baitul sa clocoteasca). Scoti gogosarii pe rand intr-un lighean. Umplii cu gogosari borcanele pregatite.
Strecori printre gogosari radacini de hrean peste care torni baitzul dat in clocot. Sub borcan, asezi un cutit de inox. Lasi o jumatate de ora, apoi legi cu celofan sau capsezi. Pastrezi in camara.