Acoperi cu capacul, pui dedesupt şi deasupra jăratic şi le laşi un ceas să se coacă bine. Apoi scoţi maiurile şi iei grăsime de pe sos şi, peste celelalte rădăcini şi cuişoare, pui cīteva linguri de zamă şi să le scazi degrabă.
Apoi aşezi maiurile īn farfurie, unde trebuie să fie gata cercul acel de orez şi torni sosul pe dīnsul. Cercul acela de orez se face īn următoriul chip:
Să pui o bucăţică unt să se īnfierbinte, să pui īnlăuntru petrinjel verde hăcuit, pui 83 dramuri orez, taie şi o ceapă īn patru, pui puţin piperiu. Apoi le laşi toate acestea să fiarbă un ceas şi tot pui, din vreme īn vreme, puţină zamă, ca să nu se ruminească orezul. īndată ce se va muia orezul, să scoţi ceapa şi piperiul afară şi să pui o bucăţică de unt de raci.
Apoi pui īn altă tingire o bucăţică de unt să se īnfierbinte, pui puţin petrinjel verde şi vr-o cīteva ciuperce tăiete şi le laşi să scadă, puind şi puţin piperiu pisat. Cīnd va fi scăzut, să pui puţină făină, o lingură sau două smīntīnă şi iarăşi să scadă. Din orezul mai sus-zis să faci īmpregiurul farfuriei un cerc frumos şi apoi pui de-a curmezişul un rīnd de ciuperce şi un rīnd de gīturi de raci, tot cīte de două degete unul de altul departe, ca să fie ca o cordea. Apoi, fiind cercul gata, vei pune maiurile de gīscă cu sosul lor.
(Reţetă culeasă la 1841 de către Mihail nKogălniceanu şi Costache Negruzzi)