Ingrediente: 350 gr de faina ptr prajituri -cu praf de copt in ea sau adaugati 1 praf de copt la faina de piine, 1 lingura de ulei de masline, 200gr de unt la temperatura camerei, 1 ou, 1 iaurt natural, 80gr de brinza galbena rasa, 80 gr de brinza bulgareaca 5% rasa, 1/2 lingurita de sare, 1/4 lingurita piper proaspat macinat, ptr uns piinea: 1 lingura ulei, 1 ou batut, 2 linguri de cenusca sau mac sau susan.
Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170 de grade si se unge o tava de chec cu lingura de ulei dupa ce am tapetat-o cu pergament.
Se pun cantitatile ptr piine in oala robotului si cu pulsuri se prelucreaza alauatul.Cine pregatete manual freaca faina cu untul si uleiul de masline dupa care adauga treptat celelalte ingridente pina se formeaza aluatul.
Se transfera aluatul in tava si se aseaza cu mainile in tava dandui forma tavii.
Se unge cu ou si se presara cu cenusca sau cu susan si se da la copt 25-30 de minute pina verificarea cu scobitoarea iese uscata.
Se lasa putin la racit dupa care se serveste.Merge minunat cu unt proaspat.Cine nu doreste in forma de chec poate face piinicele personale care se coc 15 minute la 180 de grade.Este buna piinea ptr o gustare la sfirsit de saptamina.