Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7699
De la 07 Ianuarie 2003
122867766

Reţeta zilei: Papricaş de porc cu păstăi

  • 7 December 2015, 23:00
Ingrediente: 600 gr pulpa de porc, 600 gr pastai galbene (late sau rotunde), 1 ceapa mare (cca 200 gr), 1 lingura rasa boia dulce, 1/2 ardei gras (galben), 1 rosie mica, coapta, 200 gr smantana grasa (25%), 2 linguri faina alba (40 gr), sare, piper negru, 3 linguri ulei, 2 linguri de faina (pentru pudrat carnea).
Preparare: Pastaile se spala si se rup segmente de 3-4 cm. Se taie pulpa felii subtiri, perpendiculare pe fibra. Se bat feliile cu ciocanul ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper negru pe ambele parti. Se trec feliile de carne prin faina alba si se scutura excesul.
Se incinge uleiul intr-o cratita/tuci si se prajesc feliile de carne pe ambele parti pana se rumenesc usor (cca 2 minute / parte). Prajiti-le in ture ca sa nu fie inghesuite. Daca e necesar, adaugati inca puti ulei la fiecare tura de carne pe care o prajiti. Scoateti carnea pe o farfurie.
In grasimea ramasa se caleste ceapa pana se inmoaie bine de tot (cca 5 minute). Se trage cratita de pe foc si se adauga boiaua. Se amesteca bine, pana ceapa e uniform colorata.
Se aseaza peste ceapa jumatate din feliile de carne. Se pune deasupra jumatate din pastai. Se aseaza restul de carne si deasupra restul de pastai. Printre pastai se intercaleaza felii de ardei si rosie.
Se acopera totul cu apa (doar cat abia sa cuprinda totul; am pus aproape 1 l). Se presara sare dupa gust. Se aduce la fierbere. Se fierbe la foc mediu spre mic, fara capac, timp de 35-40 minute (verificati sa fie fierte pastaile dupa acest timp). Se freaca smantana cu faina intr-un bol. Se adauga pe rand 3 polonice din lichidul fierbinte din oala, amestecand sa se omogenizeze.
Dati focul la mic sub cratita, sa nu mai clocoteasca continutul. Adaugati amestecul de smantana. Amestecati si lasati pe foc mic, pana sosul se ingroasa (cca 10 minute). In acest timp nu lasati continutul sa clocoteasca si amestecati des ca sa simtit cum se ingroasa. Dregeti mancarea de sare.
E mai buna reincalzita, dupa ce sta o vreme.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Leac pentru nevestele guralive
Horoscopul zilei de 8.12.2015
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
SUA lanseaza goana dupa aurul spatial,
dupa promulgarea legii care stabileste ca orice material gasit de un american pe un asteroid ii apartine
Beijingul decreteaza, pentru prima oara, Cod Rosu de poluare
Remus Cernea propune o lege prin care niciun cult nu va fi exceptat de la plata impozitelor pe veniturile obtinute din activitati economice
Un pericol: eroizarea suspectului de terorism din Targu Secuiesc
Ultima saptamana inainte de anticipata decizie istorica a Fed.
Pietele sunt tot dependente de bani ieftini. Care sunt cele mai vulnerabile tari
Botoşani/Darabani: Dan Tărniceru, cel mai amendat politic om de afaceri
De la Cioloş nimic, de la Dumnezeu mai mult!
Ioan Rotundu
Dragnea, avertisment pentru Guvern:
E profund gresit sa nu mai dea bani pentru infrastructura religioasa
Gabriel Oprea nu mai coordoneaza doctorate la Academia Nationala de Informatii
Cotatia petrolului se prabuseste la cel mai redus nivel din februarie 2009 pe bursa din New York
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog