Ingrediente: 1 kg spata porc (puteti folosi si pulpa de porc dar atunci mai trebuie sa adaugati cel putin 500 gr grasime), 1 capatana usturoi, 1/2 lingurita bicarbonat, 1 lingura mare de boia, 1 lingurita de piper, 1/2 lingurita cimbru, sare, eu am pu 2 lingurite ( daca vrei mai sarat mai adaugi dupa ce ai framantat cu apa), 500 ml apa minerala sau supa de oase.
Preparare: Carnea o toci, o amesteci cu sarea si bicarbonatul, o framanti bine si o lasi de seara pana dimineata la rece acoperita bine. A doua zi adaugi la carne usturoiul pisat, lingura de boia, cimbrul si piperul si le framanti bine.
Aceasta compozitie o dai din nou prin masina de tocat carne de acesta data pe ciurul cel mai mic. L-ai macinat si apoi treptat, framantand adaugi cei 500 ml apa sau supa de oase. dupa ce se incorporeaza totul bine, il lasi sa stea macar 2- 3 ore la rece.
Eu l-am lasat sa stea pana seara. Poti sa congelezi pasta si sa o folosesti cand ai nevoie de ea.