Ingrediente: 4 roşii în bulion, 1 ceapă.
Pentru sos: 1 legatura pătrunjel, piper, 2 căţei usturoi, 2 linguri ulei, 3 linguri făină, sare, 1 ceapă, 1 ou, 500 g carne tocata.
Pentru chiftele: 1 lingura ulei.
Pentru garnitură: 300 g paste.
Preparare: Pentru chiftele se amestecă tocătura, ceapa mărunt tocată, usturoiul pisat, oul, câteva fire de pătrunjel, sarea şi piperul. Cu mâna umedă se formează chiftele care se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins.
Pentru sos, se căleşte ceapa şi, când a devenit aurie, se adaugă roşiile tăiate mărunt, fără pieliţe şi cu tot cu sos. Se lasă 5 minute să fiarbă.
Într-o tavă de cuptor se pune o lingură de ulei, se aşază pastele fierte şi scurse, chiftelele, sosul şi se dau la cuptor pentru 15 minute.