Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sport
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26639
De la 07 Ianuarie 2003
122912288

Reţeta zilei: Piftie de cocoş

  • 10 April 2014, 23:00
Ingrediente: 1 cocos de casa, 3 aripi pui sau 4 labe pui, 1 ceapa, 1 foaie dafin, 1 lingurita piper boabe, 4 catei usturoi (sau dupa gust), sare. Pentru decor: 1 ou fiert, patrunjel , boia dulce.
Mod de preparare: Cocosul se transeaza bucati. Se spala bine carnea cu apa rece. Eu folosesc si cateva aripi (sau labe) in plus, pentru o inchegare mai sigura. Se pune carnea intr-un vas si se toarna desupra apa care fierbe, ca sa se opareasca carnea. Lasati sa stea 10 minute. Scurgeti apa.
Asezati carnea intr-o oala incapatoare. Acoperiti cu apa rece cat sa treaca cu cativa cm. Adaugati ceapa, dafinul si piperul. Fierbeti la foc mic, supa abia sa bolboroseasca ici colo, timp de 4 ore. Nu lasati supa sa fiarba in clocote mari, caci se va tulbura. La inceput spumati bine supa si cand scade, stergeti marginea oalei de impuritati.
Dupa 2 ore de fiert adaugati 1 lingurita de sare. Dupa 4 ore de fiert, verificati supa astfel: puneti cateva linguri intr-un vas mic si dati la congelator cateva minute. Verificati apoi ca supa sa fie vascoasa si lipicioasa. Daca e asa, piftia e gata, se va inchega. Daca nu, va trebui sa o mai fierbeti pana devine asa. Dupa 4 ore insa ar trebui sa fie ok.
Strecurati supa printr-o sita si retineti carnea separat. Striviti cateii de usturoi si adaugati treptat din pasta de usturoi in supa strecurata. Amestecati, lasati 1 minut si gustati. Supa trebuie sa aiba un gust fin, placut de usturoi, dar sa simtit si gustul supei. Adaugati pasta de usturoi pana e pe gustul vostru de usturoiata. Eu am adaugat 1 lingurita pasta de usturoi. Cand faceti acest pas, gustati supa si de sare si adaugati daca simtiti ca e nevoie. Lasati sa stea supa 5 minute cu usturoi, sa se infuzeze.
Puneti 4 straturi de tifon intr-o sita asezata deasupra unui vas. Strecurati inca o data supa (se vor retine impuritatile mici si bucatile de usturoi).
Urmeaza degresarea supei. Cea mai simpla si rapida metoda, pe care eu o folosesc in asemenea momente, este degresarea cu un servetel de bucatarie. Procedati astfel: luati doua servetele de bucatarie si suprapuneti-le. Asezati-le apoi deasupra supei, cat sa se imbibe usor de supa la suprafata. Veti vedea grasimea galbena cum se aduna pe servetel.
Prindeti servetelul de capete si ridicati-l usor, mutandu-l intr-o farfurie (fara sa strangeti sau sa stoarceti). Repetati acest pas de 3-4 ori, ca sa se degreseze supa cat mai bine. Dezosati carnea si taiati-o bucati.
In boluri ceramice asezati bucati de carne intr-o parte (avand grija sa puneti din fiecare parte a cocosului: cateva fasii din pulpa, din piept, de pe aripi...). In cealalta parte asezati cate un fir de patrunjel si 1-2 felii de ou fiert. Turnati incet supa peste ele.
Acoperiti vasele cu folie si dati-le la frigider peste noapte, pentru a avea timp sa se inchege. La servire, presarati boia dulce peste carne.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Când soţul îşi laudă nevasta
Preşedintele Ucrainei promite activiştilor pro-ruşi care eliberează clădirile ocupate că nu vor fi urmîriţi penal
Cod galben de ploi şi ninsori în 12 judeţe din nordul şi nord-estul ţării
DNA cere încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Ovidiu Isaila
Corlăţean şi Aurescu cer mai multe trupe NATO in România
În dosarul Radu Mazăre: O chemi sa rezolve problema astăzi…,
Alune americane
Vladimir Putin le-arată liderilor UE „mâţa gazului” l
Sportivi botoşăneni medaliaţi cu aur la mondialele de karate
,,Cupa Prieteniei” la Şcoala Gimnazială ,,Sf. Maria „ Botoşani
Elevii de la Colegiul de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti caută sponsorizări pentru a-şi putea ridica din SUA premiile obţinute la un concurs NASA
Botoşani: Boicot politic al CAS asupra sănătăţii asiguraţilor
Concurs pe teme pascale la Gradinita ,,Micii CERCETASI’’ Botosani
Apa de la Stăuceni, discordie la operatorul botoșănean
Casa Garabet-Ciomac naște controverse între vechea și noua administrație a județului
NATO publică fotografii cu forţele ruseşti de la graniţa cu Ucraina
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog