Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Politică
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9468
De la 07 Ianuarie 2003
122895117

Reţeta zilei: Răcituri moldoveneşti

  • 23 December 2015, 23:00
Ingrediente: picioare de porc, un buturel potrivit, urechi de porc, morcov, pătrunjel o ceapă mare, câţiva căţei de usturoi, doi cartofi, sare, piper boabe, delikat.
Mod de preparare: Raciturile moldovenesti sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta se spală bine picioarele, buturelul, urechile de porc şi se pun întregi într-o oală mare (de preferinţă o oală înaltă).
Zarzavatul, cartofii, usturoiul, ceapa se curăţă şi se pun întregi la fiert împreună cu produsele de porc. Se pune apoi sare, piper şi delikat. Se pune apă cât să le acopere foarte bine, cam cu 7-8 cm deasupra lor.
Se pune un capac tras puţin deoparte de pe oală, şi se dă totul la foc mic, cât mai mic. Se lasă aşa la fiert 5-6 ore, până ce toată carnea se desprinde de pe oase. Nu se amestecă în oală şi nici nu se dă la foc mare. În caz contrar zeama se va tulbura şi răciturile nu vor mai fi limpezi.
Când aproape carnea s-a desprins de pe oase, se verifică zeama dacă se lipeşte sau nu, adică dacă se gelifică. Se ia puţin cu lingura de deasupra, din oală, şi se pune pe o farfuriuţă, care se dă la rece verificând apoi starea acesteia.
Dacă vi se pare că nu se gelifică suficient, se poate dizolva repede în puţină zeamă, un plic de gelatină. Se toarnă apoi gelatina dizolvată peste întreaga cantitate şi se mai lasă 2 minute pe foc.
Când totul este gata se scoate carnea, cu grijă, să nu se tulbure zeama. Se desface de pe oase şi se pune în castronele, farfurii sau în ce vase se doreşte a se folosi. Peste acestea se strecoară zeama cu polonicul, foarte încet. Se dă totul la rece, până a doua zi.
Raciturile moldovenesti se servesc a doua zi, dupa ce au stat la rece.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 24.12.2015
Bancul zilei: Expresia feţei
PNL Botoşani: Comunicat de presă
Contrabandişti ucraineni depistaţi pe teritoriul României
Penitenciarul Botoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog