Ingrediente: Pentru aceasta supa avem nevoie de usturoi dupa plac. Se pot pune 5 fire de usturoi verde si 5 catei de usturoi. Completam gustul aromat cu 2 dovlecei, 2 cartofi, 1,5 litri supa de legume, 50 gr unt, 3 linguri ulei de masline, sare, 200 ml smantana dulce.
Mod de preparare: Taiem usturoiul felii si il prajim 1 minut in unt amestecat cu ulei de masline. Adaugam dovleceii taiati feliute si cartofii taiati cuburi. Mai lasam 2 minute pe foc, apoi adaugam supa de legume calda.
Daca ne grabim si nu avem supa de legume, putem folosi apa, dar adaugam 1 lingura de vegeta pentru gust. Pentru varianta de post inlocuim untul cu ulei de masline.Lasam supa la foc mediu pana cand sunt fierte legumele.Lasam sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui blender pasam legumele si adaugam smantana.
Servim cu crutoane.