Ingrediente: 8 oua, 200 gr.spanac proaspat , 2 fire de ceapa verde, 2 catei de usturoi, 100 gr. Cascaval, 20gr.unt, sare, piper macinat,
Mod de preparare: Se curata si se spala spanacul, apoi se pune ud intr-o oala. Se acopera si se lasa la abur aprox. 5 min, pana ce spanacul devine verde aprins. Se strecoara, se lasa sa se raceasca, se preseaza bine si se toaca.
Se curata ceapa verde si se spala, apoi se taie rondele . Se toaca si partea verde de la ceapa. Se curata usturoiul si se toaca si el marunt. Intr-o tigaie incapatoare se incing 2 linguri de ulei si jum. din cantitatea de unt. adauga jumatate din spanac, ceapa verde si usturoiul maruntit si se calesc la foc mic 2min.
Se bat ouale cu sare si piper; se toarna 1/2peste legume si se gatesc la foc mic 3 min.
Se separa cu grija tortilla de tigaie, apoi se aluneca pe o farfurie. Se pune deasupra o alta farfurie, se intoarce, se aluneca tortilla inapoi in tigaie, se rade 1/2 din cascaval si se mai lasa pe foc 1 min.
Se scoate tortilla din tigaie si se tine la cald, cat timp se prepara si a doua tortilla. Se serveste cu salata asortata.
POFTA BUNA!