Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20261
De la 07 Ianuarie 2003
122880328

Rezultate slabe la admiterea în Magistratură 2011

  • 86% dintre candidaţi au picat proba eliminatorie tip grilă
  • 1 September 2011, 23:00
Aproape 86% din cei 3.433 de candidati (cel mai mare numar din ultimii 6 ani) care s-au inscris la admiterea la Institutul National al Magistraturii (INM) pentru promotia 2011-2013 au picat proba eliminatorie tip grila.
Doar 452 de candidati din cei 3.283 care s-au prezentat la examen au reusit sa obtina peste 70 de puncte (cat este punctajul minim) si sa ramana in concursul organizat pentru un numar de 200 de locuri de viitori magistrati.
Candidatii care vor fi admisi la final vor avea posibilitatea sa opteze, dupa anul I de studiu, pentru 100 de locuri de judecator si 100 de locuri de procuror. 1.795 de candidati au obtinut sub 50 de puncte, in timp ce 74 de candidati nu au reusit sa obtina nici macar 20 de puncte. Cea mai slaba performanta a fost a unui candidat care nu a obtinut nici macar un punct.
Proba scrisa a avut loc pe 25 august si a fost eliminatorie de tip grila. Examenul are ca scop verificarea cunostintelor juridice in drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.
La testul grila fiecare raspuns corect valoreaza un punct. Sunt declarati admisi in etapa a doua candidatii care au obtinut minim 70 de puncte, echivalentul notei 7,00.
La concursul de admitere de anul acesta s-au inscris 3.433 de candidati, un numar record in ultimii 6 ani, dar la examen s-au prezentat doar 3.283 de persoane.
Dintre acestea, doar 452 au trecut proba grila, 42 cu nota minima (70 de puncte). Cel mai mare punctaj obtinut a fost de 94 de puncte si a fost realizat de doar de doua persoane.
1.795 de candidati nu au reusit sa acumuleze nici 50 de punte, 74 de candidati au obtinut sub 20 de puncte, in timp ce o persoana a reusit "performanta" sa nu obtina nici un punct pe lucrarea sa. Contestatiile se pot depune in termen de 3 zile de la data afisarii rezultatelor la tribunalele si parchetele unde s-au inscris candidatii.
Urmeaza etapa verificarii rationamentului logic
Concursul de admitere la INM continua cu o a doua etapa ce va avea loc pe 8 septembrie si va consta din verificarea rationamentului logic, prin rezolvarea unui test grila care cuprinde 100 de intrebari.
Imediat apoi, in perioada 9-19 septembrie va fi organizat un interviu la care candidatii vor fi chestionati in scopul identificarii aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat.
Rezulatele finale pe 26 septembrie
Nota finala obtinuta in urma sustinerii concursului o reprezinta suma notelor de la fiecare dintre cele trei probe, proba scrisa avand o pondere de 75%, proba de verificare a rationamentului logic 15%, iar interviul 10%.
Rezultatele finale vor fi anuntate pe 26 septembrie, dupa rezolvarea contestatiilor la rezultatele obtinute initial.
200 de posturi de viitori magistrati
Din cele 200 de locuri de auditori de justitie pentru care se organizeaza concursul de amitere, 100 sunt alocate pentru ocuparea functiei de judecatori si 100 pentru ocuparea fucntiei de procurori. La finalizarea primului an de studii, auditorii de justitie vor opta, in ordinea mediilor si in raport cu numarul posturilor, pentru functia de judecator sau preocuror.
La concursul de admitere la INM mai sunt 4 locuri vacante de consilier juridic personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din CSM si 2 posturi vacante de expert personal de specialitate juridica asimilata judecatorilor si procurorilor din candrul INM.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum şi-au împărţit PSD, PNL si PC candidaţii pentru alegerile locale din 2012
PSD are candidaţi la 22 de Consilii Judeţene şi 21 de primării de reşedinţă de judeţ ACD (PNL-PC) la 19 CJ si 19 primării
Drum neted spre şperţ
Ioan Rotundu
Elevi moldoveni în şcolile din Botoşani
31 de directori de şcoli au părăsit funcţia
Se primeneşte echipa la IŞJ Botoşani
La muzeul Botoşani se pot admira creaţiile artistului Cumpăna
Aglomeraţia de la Permise în vizorul prefectului
Aionesei a aruncat piatra iar Roman vrea s-o scoată
prefectul bagă frica în transportatorii auto
Ţâbuleac nu va mai candida la preşedinţia CJ Botoşani
crede liderul PNL Florin Ţurcanu
Din 2012 şi în Ungaria se va serba Ziua Limbii Române
Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Blonda şi copacii
Reţeta zilei: Curechi nemţesc
Eliminarea subvenției nu scumpește căldura la Botoșani
Băncile europene au nevoie de capital suplimentar de 200 miliarde euro
În centrul Pământului s-ar afla o pădure de cristale uriaşe
cercetător japonez
Pâinea va avea minim 300 de grame de la 15 septembrie
Tribunalul Bucureşti a admis cererea de înregistrare a USL
Protest împotriva acţiunilor revizioniste şi revanşarde ale extremiştilor maghiari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog