Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22460
De la 07 Ianuarie 2003
122882527

Românul şi CIOARA VOPSITĂ

  • 24 November 2006, 23:00
Cu CIOARA VOPSITĂ umblă românul nesincer, pus pe păcăleală şi care, prins cu ea, o dă din colţ în colţ. Sigur, îi vine greu să o dreagă, nemaiştiind pe unde să scoată cămaşa. În viaţa cotidiană, românul care cochetează cu ea are numeroase ocazii să se desfăşoare, dincolo de moralitate şi oprelişti. Este un fel de cacealma din genul poker, trasă cuiva, cu gândul bine ascuns de a realiza un avantaj, un profit, o ieşire dintr-o situaţie delicată. Tactic, în încercarea de a fi credibil, purtătorul de CIOARĂ VOPSITĂ pozează în sincer, gata să te servească exemplar, să-ţi satisfacă vreo doleanţă, un serviciu, să-ţi vină în ajutor, una-două. Este vorba de o CIOARĂ VOPSITĂ bine şi strident colorat. De să-ţi ia ochii.
Cu o bună publicitate, un promo, un prospect ademenitor, cu CIOARA VOPSITĂ totul este pus sub semnul impecabilului, a ceea ce este cel mai bun la ora respectivă. Şi lucrurile merg (mult) aşa, fiind nevoie de abilitate în contracararea lor. Ori, nu o are fiecare.
CIOARA VOPSITĂ are aplicaţie şi în viaţa de familie, căci şi aici multe chestiuni trebuie redate în banalităţi, acte nevinovate, puse pe seama purei întâmplări, în cel mai rău caz. Păi, nu face furori o emisiune gen „Trădaţi în dragoste”? Tânăra generaţie de detectivi ai ţării iau urma CIORII VOPSITE, făcând tot posibilul să nu le scape, demascând prompt şi vehement situaţiile compromiţătoare. Şcolarul, rămas corigent sau chiar repetent deprinde de mic mersul şi rostul CIORII VOPSITE, fentându-şi părinţii, lucru nu atât de dificil, dacă mizăm pe credulitatea lor, specifică, mai degrabă, altor epoci. Aşa că CIOARA VOPSITĂ funcţionează şi aici. Cu brio.
Abilă, juna îşi ţine mămica la respect tot cu CIOARA VOPSITĂ, afişându-şi inocenţa, fecioria, cu legitimă mândrie. Chipurile. Şi, la vremea sorocului, şi viitorul mire, nefiind mai puţin adevărat că fenomenul are şi latura reciprocă. De necontestat. Din acest punct de vedere, noua societate este un termen mult mai bun pentru valorificarea CIORII VOPSITE.
În politică, ce să mai spunem, aici, unde vânzoleala e mare, terenul CIORII VOPSITE este ideal, cu ea câştigându-se alegeri, după uzualele promisiuni electorale, cu ea ducându-se în spate mandate parlamentare, unele după altele, neavând cine să intervină întru sistarea practicilor, bine ştiute. CIOARA VOPSITĂ s-a pus în mişcare şi în cazul nerespectării marelui embargo din recentul război din fosta Iugoslavie, în cazul centrelor de anchetă şi detenţie CIA, a rutelor şi escalelor avioanelor aceleiaşi, obţinând rezultate spectaculoase, dovedindu-şi oportunitatea. Şi, să recunoaştem, cu atari performanţe, cum să aibă viitor bun clasica noastră CIOARĂ VOPSITĂ? Păi, are! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Secretarii, un fel de buric juridic tăiat prost
Ioan Rotundu
Geoan㠖 flancat de Vanghele şi Conţac
(Cârcotaşul)
Comentariu la comentarii (CCXV)
(Ioan Rotundu)
Întrebarea lui Adam
Peşte la cuptor
Horoscop
Aceasta e, alta momentan nu avem!
Bicicletă furată din faţa Trezoreriei Dorohoi
Cercetări asupra unui caz de deces
Aparatură medicală de ultimă oră donată de Ambasada Japoniei
Eveniment cultural de excepţie găzduit la Muzeul judeţean
Locuri de muncă pentru tinerii din sistemul de protecţie a copilului
Ambasadorul Japoniei a vizitat Memorialul Ipoteşti
Sindicaliştii din Botoşani nu renunţă la demiterea ministrului învăţământului
Conţac devine fan Tăriceanu
Serviciul de Paşapoarte se pregăteşte de intrarea în UE
Undă verde la repartizarea banilor din rectificare
Ţâbuleac crede că s-a eliminat mărul discordiei din învăţământ
Euroobservator în vizită la Botoşani
Demiterea lui Flutur adânceşte prăpastia din PNL
Doina Dreţcanu se vrea un ajutor al moşului Nicolae
Ţâbuleac vrea să stea la dreapta lui Stolojan
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog