Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
In vino veritas
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17249
De la 07 Ianuarie 2003
122877316

Românul şi anturajul

  • 9 August 2007, 23:00
Sfidând singurătatea chioară, românul îşi leagă adevărata sa condiţie de anturaj. Mai mare, mai mic, mai zgomotos, mai liniştit. Este şi un semn al marii sale sociabilităţi. Astfel se pun bazele găştilor de cartier, stăpâne pe situaţie, mai ales noaptea, peste care nu se poate trece uşor. Astfel se formează grupurile de prostituate, dominând artere de centură, gări şi pieţe, aglomeraţii urbane, în genere. În atare locuri, rău famate, pentru unii, îşi valorifică trupurile, cu toată uzura instaurată. Tot în această idee, dornic de a-şi îndepărta singurătatea şi monotonia, bărbatul îşi procură o damă de companie, capabilă să-i asigure o mai bună prestanţă în societate. Mica publicitate abundă în cereri şi oferte în domeniu. Viaţa îi apare românului altfel, prinzând mai mult drag şi chef de ea. Recent s-a consumat cazul profesoarei Corina, cea care şi-a tras un amant chiar în persoana unui elev, tânăr şi dotat, cu drag de meditaţii de limbă şi literatură română. A făcut tot din nevoia de anturaj, soţul fiind prea mult plecat de acasă şi antrenat în treburi grele. Trist este că idila Corinei s-a încheiat cu sinuciderea junelui. Aşa-i deseori în telenovele!
Că anturajul este o problemă complexă, se poate deduce de la vârsta de puşti, când frageda odraslă este avertizat de părinţi cum altfel: fii atent ce anturaj îţi alegi! Riscul există şi în acest aparent inofensiv sector. Oricând puştoaica sau puştiul pot risca un viol în grup, urmat de regrete, bocete, căinări, drame. Ei, nici nu se poate pretinde ca tot românul să prefere anturajul vreunei cărţi sau al unui film documentar! Dealtfel firea românului este imprevizibilă şi, tocmai de aceea, ne putem aştepta la orice de la el. În trecutul regim comunist, era recomandat omului muncii român anturajul unui sau al mai multor fruntaşi în producţie, în întrecerea socialistă, al unui elev sau eleve silitori la învăţătură, al unui băiat sau fete cu comportament ordonat şi liniştit. Acum, toate acestea au fost odată…
Politicianul român este legat şi el de anturaj, care să-i permită o mai bună exprimare a puterii, care să concure la creşterea calitativă a imaginii şi a cotei sale în ochii norodului şi să-i asigure noi şi cât mai multe triumfuri. C-aşa-i românul politician! În acest sens, calitatea unui bun anturaj poate fi asigurată şi de alegerea unei secretare sau şefe de cabinet cât mai elevate spiritual şi trupesc. Indiscutabil, progrese s-au înregistrat în materie.
În preajma evenimentelor din decembrie 1989, poate şi în ideea constituirii unui anturaj de calitate, circula, ca un man9ifest, sfatul înţelept, pentru români, de a nu lega cunoştinţe întâmplătoare. Era un sfat din care românul putea pricepe orice. Sau nimic. (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lacrimi şi perspective adunate în coada aceluiaşi baraj
„Nu credeam că poate exista aşa ceva în judeţul Botoşani“
Concurs cu premii
Ghicitoare
Horoscop
Societatea Danilux s-a făcut de râsul ţării
Fetele W.I.T.C.H. vin la Pro Tv
Poliţistul cultivat
Examen, dar nu oricum
Poliţistul cel… isteţ
Explicaţia blondei
Ştie să folosească focul
Program TELE’M Botoşani, vineri, 10 august
Precizări privind anumite categorii de pensionari din agricultură
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog