Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Decese
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18444
De la 07 Ianuarie 2003
122878511

Românul şi „pe vino-ncoace”

  • 29 September 2008, 23:00
Într-o lume (românească), în care femeia se bucură de drepturi egale cu bărbatul, nu neapărat al său, când ea, sexul slab, a devenit, mai mult ca oricând, şi sex frumos, românul, bărbat, mai mult sau mai puţin, îşi aţinteşte privirile spre ea, semn că-l are „pe vino-ncoace”. De aici, românul începe de a face curte că, viaţa o confirmă, femeia este totuşi vulnerabilă, cu atât mai mult în situaţia de a fi un excedent demografic în faţa populaţiei masculine a ţării. Mizând pe sintagma „vino-ncoace”, românul îşi rezolvă problema viitorului său erotic, uneori, chiar, cu brio. Ei, câte unii doar mai merg pe consolarea proastă, dar frumoasă!
Cei mai mulţi o vor însă şi deşteaptă şi, mai ales, frumoasă. Gândirea relativă la femei este un curs de afirmare şi generalizare. Este dovada că românul a progresat mult din punct de vedere al analizei şi sintezei femeii. Aceasta, în baza unei noi mentalităţi. Firesc, merită laudele de rigoare.
Nu omitem, cu femeia care-i posesoare de „vino-ncoace” se pot întâmpla şi lucruri grave, ea fiind ţinta violatorilor, câteodată în serie, a celor mâhniţi că nu sunt luaţi în consideraţie, fiind nevoiţi să treacă la suicid, lucruri care, ades, ne înfiorează şi ne revoltă. Protestul nostru însă aduce cu o bătălie cu morile de vânt. Într-un fel, şi din acest uman punct de vedere, istoria se scrie sub ochii noştri.
Ducând lucrurile mai departe, este trist să asişti la destrămarea unei familii pentru că vreuna dintre părţile ei, posesoare de „pe vino-ncoace” cedează prima, se sacrifică, cu alte cuvinte şi în numele idealului.
Astfel, chestiunea poate fi tratată şi relativ la un candidat la deputăţie sau senat, calitatea de a-l avea pe „vino-ncoace” putând conduce la marele şi decisivul vot al electoratului, ocazionându-i un post călduţ şi bun, spre binele şi viitorul lui fericit şi al familiei sale, eventual.
Pe acelaşi plan politic, o deputată cu „vino-ncoace”, bună-bună, altfel poate să apară în faţa ţării, fiind aproape automat intrată în graţiile poporului şi ale telespectatorilor. Măi, ce femeie! Dacă ar poza, ar putea da gata oricând revistele pentru adulţi, dar citite mai cu nesaţ de puberi şi adolescenţi. Dacă…
Craiul român, Don Juanul patriei, când dă de o damă posesoare de „vino-ncoace”, face pe dracu-n patru pentru a o putea cuceri, fie cu vorbe şmechereşti, fie vulgare, căci a auzit (el) că damele sunt înnebunite după aşa ceva, fie cu vorbe desprinse din DEX sau din codul manierelor elegante. Este încă un semn că societatea românească păşeşte (ferm) pe drumul progresului, atât de dorit de generaţiile trecute. Se vede treaba, disponibilităţile românului sunt largi şi variate, neputând să ducă decât spre un viitor luminos. Aşadar, spre el! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dădaca” Fran vine la ”Happy Hour”
Lista taxelor şi impozitelor care trebuie plătite de SRL
Scandal în împărţirea ajutoarelor europene
ajutor alimentar pentru săraci oferit cu jumătate de mână
Locul de joacă pentru copii, în curând realitate
Revolta voronenilor ia amploare
ei vor face lanţ uman să oprească mastodonţii firmelor de construcţii
„Numărul” a fost bun
Horoscop
Zâmbetul larg al PSD
PSD-ul din oglindă
Puteţi paria, şi încă gratuit
Mită electorală
Program Tele'M Botoşani marţi, 30 septembrie
Congresul Romanilor Americani (CORA)
Comunităţile româneşti din ţările vecine sunt tratate cu “Divide et impera”
Se apropie Zilele Holocaustului
Stadionul Municipal este reabilitat în proporţie de 60 %
Aragazuri de la sepepişti pentru sinistraţi
Lenea şi comoditatea scad numărul beneficiarilor la Legea 416
Directoarei Nicolau îi creşte nasul… de atâtea minciuni
Cine îl crede?
Primarul de Suliţa a ciripit la Securitate
el susţine că nu şi-a turnat colegii de catedră, ci i-a apărat de rele
Comentariul comentariilor (CCII)
„Puritanii” din IŞJ linşează profesional o profesoară
profesoara a dansat la o petrecere privată într-un mod provocator
Şantaj politic sau protecţie adevărată?
Cei de la Protecţia Copilului nu ştiu că un drept salarial câştigat nu poate fi luat înapoi
„Marea debarasare” recidivează
Condoleanţe
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog