Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9824
De la 07 Ianuarie 2003
122869891

Românul şi resuscitarea politicienilor

  • 27 April 2009, 23:00
Sus, dând nas cu problemele Ţării, politicianul român, cufundat în moalele fotoliului, văzut de o ţară întreagă la televizor, dă telefoane, cască sau trage un pui mare de somn, citeşte presa centrală sau locală, soarbe cafele şi sucuri, iese la câte-o ţigară, schimbă impresii cu colegul sau votează în locul său, exprimându-se – dezarmant de sincer – ce viaţă grea este în parlamentul Ţării!
O parte a vulgului, a prostiei, a norodului chiar crede şi varsă lacrimi de durere şi compătimire. Căindu-se astfel, acumulând un mandat de experienţă, parlamentarul Neamului cutează la mandate viitoare, reflexul pentru candidatură formându-se din mers sau din şederea în jilţ. Devine convins că Ţării i-ar fi extrem de greu fără el şi aportul lui. Acasă, la bază, în teritoriu, rudele văd în el un Mesia, stând în aşteptarea promovării, a buletinului de Bucureşti, a căpătuirii, deziderate atât de omeneşti.
Las’că şi merită răsplată pentru lobby-ul făcut, pentru zelul cu care îi fac o bună şi de netăgăduit imagine în mijlocul comunităţilor, atât de dragi domnului parlamentar român. Nu pot fi trecute cu vederea nici prezenţele politicianului român în mijlocul evenimentelor mondene ale Capitalei, un bun motiv de verificare a popularităţii sau de câştigare a ei, lumea românească fiind extrem de receptivă la aşa ceva, impulsionată fiind şi de pozele de prin CLIK sau CANCAN, reviste cu audienţe una şi una la cititorul român. Ce vremuri frumoase!
Puţină baie în piscina hotelului permite o reală destindere parlamentarului român, şpriţul şi berea răcorindu-i sufletul şi mergând de minune după scăldătoare. De aici, cu forţe proaspete, iar la parlament! Şi aici poţi întâlni cancanuri, savurându-le natur, pe viu, dezmorţindu-te şi pregătindu-te pentru mari decizii, de care Ţara are atâta nevoie.
Dacă trece ziua de marţi, eşti îndreptăţit să te gândeşti la weekend-ul care bate la uşă şi pe care nu ai voie să-l ratezi, cel puţin câte zile ai ca parlamentar. Este un prilej unic de a-ţi cunoaşte Ţara ta, după cum oricare altă ţară îţi pofteşte inima. Anii trec şi, dacă nu eşti încă bunic, vei fi şi musai nepoţii aşteaptă de la tine poveşti duios de frumoase, care să îmbie micuţii la somn şi la vise plăcute. Cum fuge timpul!
Totuşi, o oarece moleşeală şi somnolenţă atacă şi uzează condiţia fizică a parlamentarului român, caz în care se impun grabnice măsuri. Una ar fi includerea într-o delegaţie într-o delegaţie parlamentară ca să ia cu asalt un tărâm plin de farmec şi plăceri, că doar parlamentul şi-a constituit grupuri de prietenie cu mai toate ţările lumii acesteia. În cazul în care n-ar da roade, rămâne punerea în practică a soluţiei surescitării parlamentarului român, alesul naţiunii noastre şi al tuturor românilor. (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor LXVI
(Ioan Rotundu)
A fost anunţată înfiinţarea Registrului Naţional al Donatorilor de Măduvă
Horoscop
Cei mai tari hoţi
Panica lui Conţac
Cum a ajuns Ţâbuleac pe Coasta de Azur
Ciulama de pui cu ciuperci
Pakistanul vă invită să-ş cunoaşteţi la... Botoşani
Mica publicitate
Noi restricţii în internarea bolnavilor
Te lepezi de satana? Daaaa!
Ioan Rotundu
Ambulanţa trebuie să răspundă chiar şi la solicitările false sau exagerate
Fără autotaxare anul acesta!
Ţigări traficate cu microbuzul
Sediul PSD Botoşani îşi schimbă faţa
Arta nu are gratii!
Sinucidere pe fond de alcool şi nostalgie familială
Noi 66 locuri de muncă
Ministrul Educaţiei se joacă cu orele de sport şi educaţie fizică
Noi experimente în lumea învăţământului
Strategie de prevenire a unei pandemii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog