Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14756
De la 07 Ianuarie 2003
122900405

Românul şi sezonul estival

  • 21 June 2009, 23:00
Cu gând de marea vacanţă, românul îşi face intrarea în sezonul estival cu planuri măreţe de petrecere, tot un fel de vise de aur de care este adânc animat şi copleşit. În cazul în care este familist convins, plănuieşte frumos şi în colectiv cu familia. Dar, dacă nu este…
Atunci, în acest caz, complotează viitorul mers al lucrurilor împreună cu amanta, cu aleasa discretă a inimii sale, încercând no vacanţă bogată în fantezii, care mai de care. Scopul vizat este mulţumirea sufletească şi datoria împlinită. Fireşte, departe de lumea cunoştinţelor, prietenilor, rudelor. Contează dinamismul relaţiei, căci vremea trece, măi… şi vine o alta când ce-a fost acum pleacă în uitare. Parcă n-ar fi corect, dar…
Juna română, înainte de a da piept cu examenul de admitere la facultate, este conştientă, la rându-i, că vremea trece, măi…, aşa că nu ratează o confruntare cu marea, cu nisipul fierbinte, cu ultravioletele şi cu alte cele, cu gândul unui bronz total pe trup, în ideea unei bune impresii la dificilul examen care-i stă în faţă. Nu degeaba zice poporul român: impresia contează!
Aşezările ţării, cu mai mult sau mai puţin statut de staţiune, aspiră totuşi la acest rang, încât, prin ţinută, junii ţării se poartă despuiaţi aproape, pe timp de zi şi de noapte, canicula fiind mai uşor parcursă şi învinsă , concomitent cu frumoasele clipe de desfătare şi dezmăţ. Plimbările de seară şi noapte, prezenţa masivă pe terase şi în parcuri, gândul de ocupare a băncilor fac demonstraţia spiritului optimist şi a poftei de viaţă a românului. Este încă un motiv de a ne iubi ţara.
Pentru cei care obişnuiesc să ţină jurnale personale, însemnările referitoare la sezonul estival parcurs de pot constitui în frumoase romane erotice, reliefând vieţi şi iubiri pasionale de referinţă. Astăzi, mai ales astăzi, problema poate fi rezolvată mult mai uşor de către binefăcătorul calculator.
Chiar dacă este criză, românul are stilul de a o saluta din mers, întorcându-i spatele, făcând orice pentru a-şi trăi excelent viaţa sa, sfidând criza semeţ şi viguros. Este convins că, în final, o va scoate la capăt. Dacă luăm în calcul prăpăstioşii, aceştia o fac şi sub spectrul apropiatului sfârşit al lumii care dă să vină. Îi condamnă cineva?
Odată trăit sezonul estival actual, cum există astăzi cam două anotimpuri din câte sunt ele la nivelul calendaristic, românul se gândeşte de pe acum la următorul, la sezonul hibernal, un alt binevenit prilej de petrecere. C-aşa-i românul! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


„Tâmpiţii” lui Băsescu pot fi găsiţi în ministerul Educaţiei
peste 50 de erori descoperite în subiectele de la bac
Leptospiroza ne dă târcoale
Încet, dar sigur, activitatea spitalelor se blochează
Începe vânătoarea bolnavilor TBC
Lipsa demnităţii le atrage doar dispreţul
Ioan Rotundu
Construirea podului de la Alexii a intrat în linie dreaptă
Sute de căruţe neînmatriculate circulă alandala pe drumul european
Comunicat de presă
Împuşcături şi ostateci la casa lui Ţânţăreanu
Înfrăţire franco-română, apreciată, la Biblioteca Flămânzi
Destăinuirea lui Boc către Udrea
Horoscop
La 25 de ani vrea să-şi ia lumea-n cap!
Stavilă şoferilor nesimţiţi!
Autorităţile botoşănene aşteaptă o mână salvatoare din partea Guvernului
UE nu-i ca o căciulă, de unde fiecare administraţie ia bani şi face ce vrea
Comentariul comentariilor CII
(Ioan Rotundu)
Primăria Botoşani, datoare la operatorul de gunoi cu 1.000.000 lei
360 botoşăneni plecaţi peste graniţă au actele de identitate expirate
Drama umană din Botoşani, Aleea Luizoaiei nr. 10
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog