Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18529
De la 07 Ianuarie 2003
122904178

Românul şi vampirii

  • 11 May 2009, 23:00
Într-o epocă sau alta, poporului i se deschideau ochii, prin identificarea vampirilor cu cei care sug sângele poporului. Şi, cine sugea mai tare decât, cum prezenta aspectul conducerea de partid şi de stat, burghezo-moşierimea? Ea era inamicul nr. 1 al poporului, în goana ei după bogăţii şi exploatare. A, nici în chiaburime nu trebuia să ai încredere. Sugea şi ea şi sugea vârtos. Mijloace dure s-au pus în mişcare pentru stârpirea acestor vampiri, marele Canal devenindu-le gazdă pentru sleire şi, cum să nu, lichidarea lor fizică, încât pământul nostru românesc să răsune doar de cântece de viaţă nouă, în stil şi spirit comunist, visul de aur, cum susţineau liderii ideologiei comuniste, al înaintaşilor acestui popor. Aşa că, toată lumea românească interpreta: i-auzi cum răsună valea! Musai şi dealul, muntele, râul şi pârâul , oraşul şi comuna, tinerii şi moşnegăraia patriei.
Lumea de astăzi, nesigură, cum o ştim, ia ca emblemă românească doar pe marele nostru român Dracula care, chiar dacă a păcătuit sugând sânge, rămâne un mare erou şi atât de pitoresc. Este, totodată, pretextul marelui turism românesc, care se căzneşte să răzbată, aşa cum au reuşit alte state ale lumii cu a lor (Spania, Grecia, israel, Italia etc.). Greu, extrem de greu. Spre deosebire de vampirii burghezi şi moşieri, Dracula a fost unul veritabil, ducând statutul de vampir pe înalte culmi, bucurându-se de o recunoaştere internaţională unanimă. Totul, aşadar, pentru veşnica sa pomenire, la nivelul Ardealului străbun, pe la Bran, Făgăraş, Bistriţa, pe la castelele, devenite monumente istorice, prea puţin restaurate însă, oricum dotate cu restaurante cu nume şi cu o largă ofertă de servicii nturistice româneşti.
Dacă misteriosul Dracula, marele nostru vampir, şi-a dus traiul în Evul Mediu, nu este mai puţin adevărat că au apărut vampiri contemporani, practicând metode moderne de supt sângele, cu precădere al poporului, făcând din aceasta o profesiune de credinţă, dincolo de un hobby preferat. Sângele supt se materializează în mormane de bogăţii: vile, maşini de lux, conturi bancare, nave, parcuri de maşini, terenuri, case de vacanţă, acţiuni, colecţii de artă, bijuterii, garderobe cu articole doar de firme celebre ş.a., demonstrând tuturor unde duce setea lor de sânge.
În schimb, românul simplu şi necunoscător, încercând măcar odată în viaţă să pozeze în vampir, ciocănind la uşa unei dame şi insistând că este vampir să i se deschidă, primi un răspuns total anapoda şi de neiertat: vină pe 28, atunci îmi vine ciclul! Halal vampir român! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor LXXIV
(Ioan Rotundu)
Păcatul se iartă, prostia nu!
Horoscop
Un altfel de ciorbă de burtă
Comunicat de presă - Comenius
La Eurovision, votaţi România, dacă vă place!
„Ţara înjunghiată în inimă”
un film despre handbalistul Marian Cozma
Un scenariu idealist pentru o ţară fălită
Câte paşapoarte are Socor?
De prea mult timp în Moldova e Gripă. Gripa Porcilor Comunişti!
O şansă de a deveni model!
Pumnul în gură!
Ioan Rotundu
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI MARTI- 12 MAI
Transportul cu tramvaiul: prezent şi perspective
90% subvenţie ar fi binevenită, crede directorul Ivănescu
Şofer pe post de secretară
Grupul coral „Lira” se bazează pe voluntariatul cântăreţilor
Ar fi bine ca botoşănenii să ia exemplu de la cei mici
Contrabanda cu ţigări este în mare vogă
Locul şase pentru jandarmii botoşăneni la Campionatul de Tir al M.A.I.
Perioadă de foc pentru vicepreşedintele Manolache
Dosar penal pentru pescuit în prohibiţie
Bolnavii hipertensivi mor ca muştele!
Facilităţi legislative la plata indemnizaţiei pentru nou născuţi
Birocraţia îi lasă pe medicii de familie fără bani
DSP-ul va fi botezat în DAM
Eveniment editorial
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog