Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1812
De la 07 Ianuarie 2003
123135552
pnl

Românul şi zilele libere

  • 17 April 2008, 23:00
Zilele libere de astăzi ale românului, putem zice, fac diferenţa între capitalism şi comunism, încât se poate afirma şi exclama cu putere: trai, neneacă! Românul le primeşte cu drag, le aşteaptă nerăbdător, dornic să se bucure de ele, după plac.
Acum, se apropie creştinescul Paşti (fericit), Armindenul, Ziua de 1 mai, Ziua Muncii, compensând, pentru nostalgicii ţării, dispariţia zilei de 8 mai: ziua Partidului Comunist, trecut, cel puţin, în adormire, ocazionând poporului momente de destindere, petrecere, fericire. Creşte, astfel, încrederea naţiunii în capitalism, în binefacerile sale. Este drept, românul bucureştean are o bucurie în plus, prilejuită de recent încheiatul summit, guvernul nostru iubit acordându-i zile libere în plus, cu mari posibilităţi de a părăsi Capitala, spre a lua contact cu provincia, cu frumuseţile de netăgăduit ale patriei capitaliste. Cine ştie, peste timp, un summit, ca acesta, găzduit la Botoşani, câte ar însemna pentru imaginea bătrânului nostru municipiu! Ce imagine şi-ar face în lume! Câte restricţii de circulaţie, lunetişti, steguleţe NATO şi tricolore, reţea hotelieră (de la cinci stele în sus), mâncăruri alese ar da un nou răspuns spaţiului nostru atât de drag (tuturor)! Este posibil.
Proiectele făurite de mai toată lumea (bună) includ creşterea numărului de zile libere, încercând să reducă decalajul care există faţă de bătrânul Occident din acest punct de vedere. Se vede treaba, suntem pe un drum drept şi bun, cu toate că mulţi cârcotaşi ai patriei consideră că ţara ne merge într-o direcţie greşită. Vai de capul şi de mama lor!
Poate cea mai importantă realizare a guvernanţilor postdecembrişti ai ţării rămâne acordarea de zile libere întregului (nostru) popor, lucru care ne face să le evidenţiem roadele şi chiar să-i felicităm cu înflăcărare şi, totodată, să-i susţinem. Merită. Cu atât mai mult, cu cât românul nu uită anii când muncea sâmbăta şi duminica pentru înflorirea României socialiste şi a conducătorilor ei, numiţi de unii burghezia roşie, neavând timp optim nici măcar pentru o bere. Nu uită nici sacrificarea puţinelor zile libere în favoarea muncii voluntar-patriotice, atunci când văruiau bordurile în prag de mari sărbători sau a vizitelor marelui cârmaci al ţării pe coclaurile ţării, când frunzele căzătoare din copaci şi frunzele roditorilor duzi, pentru a se face noi planuri destinate propăşirii poporului muncitor.
În zilele noastre, zilele libere înseamnă prezenţa poporului în staţiunile de schi, la multe serbări ale zăpezii, la festivalurile berii, ale sarmalelor, gulaşului, peştelui, caşului, usturoiului, viei şi vinului, mierii, înseamnă pregătirea complexă a sărbătorilor de Paşti şi de Crăciun, a Sfinţilor Vasile, Gheorghe, Petru, Mihai, Ioan, Maria ş.a. Proiectele şi visele prind astfel realitate, satisfac poftele milioanelor de români. Înainte! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cancelaria fostului prefect şi-a făcut bagajele
Soluţia imorală
Ioan Rotundu
Soluţia Conţac pentru câinii vagabonzi
„Spicul”, nuca de avarie a programului Cornul şi laptele
Filmul românesc capătă tot mai mult teren
Cuibul ciorilor din plopi, motiv de luptă electorală
Comentariul comentariilor (C)
(Ioan Rotundu)
Încă o acţiune „Marea Debarasare”
Accident grav în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă
Bătaia începută între doi liceeni a fost continuată de părinţi lor
Fanfara din Vorona deschide „Anul României” la Muzeul de Etnografie al Poloniei
Olteanu vrea să maghiarizeze catolicii moldoveni
Imprimată de extremiştii maghiari pe felicitări de Paşti trimise românilor
Fără regrete pentru Cioroianu
Mai români decât românii
Rost de bani prin furt la miez de noapte
Proiecte bilaterale privite de unii chiorâş
Program TELE'M Botoşani, vineri, 18 aprilie
Horoscop
Un anume sex, un anume câştig
Felicitare de Paşte - PNL Botoşani
Vă oferă inbformaţii din domenii importante
Ofertă atractivă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog