Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Vineri: 21 Noiembrie 2008

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6562 lei
1 USD = 3.9954 lei


Număr accesări
Astăzi:
11386
De la 07 Ianuarie 2003
62003434

Rusia planificase demult invazia Georgiei

Levan Metreveli (foto), ambasadorul Georgiei in Romania, si Radu Ciuceanu, presedintele Institutului National pentru Studiul Totalitarismului, au evocat ieri, la Palatul Sutu din Bucuresti, invazia armatei ruse in mica tara caucaziana. Cu acest prilej, s-a inaugurat expozitia de fotografie “Razboiul din Georgia, asa cum a fost” si s-au oferit diplome pentru gazetarii nostri, care au reflectat cel mai bine drama poporului georgian.
Levan Metreveli le-a multumit jurnalistilor romani, care au reusit sa reziste aparatului propagandistic al Moscovei, oferind informatii obiective cu privire la evolutia evenimentelor. Autoritatile de la Tbilisi incearca astfel sa faca fata presiunilor exercitate de la Kremlin pentru a deturna sensul invaziei. Prezent la Adunarea Parlamentara a Aliantei Nord Atlantice de la Valencia, Spania, presedintele Mihail Saakasvili a precizat ca drama din Caucaz “a fost cronica unei invazii anuntate”.
Prin urmare, nu se poate vorbi de un raspuns spontan din partea Moscovei la o agresiune georgiana. “Evenimentele nu au inceput in august. S-a intamplat de multe luni si ani. A fost cronica unei invazii anuntate”, a afirmat Saakasvili. Aflam abia acum ca Rusia construise deja o cale ferata in Abhazia si o baza militara in Osetia de Sud inca de la inceputul lui august. Au existat si ziaristi sau politicieni care credeau ca Georgia a invadat Rusia. “Cine a atacat pe cine?”, intreba retoric Saakasvili. Nici un soldat georgian nu a intrat niciodata pe teritoriul rus, in timp ce zeci de mii de soldati rusi au intrat pe teritoriul georgian, 200 de avioane rusesti ne-au bombardat teritoriul.
Este clar, a fost un demers pregatit militar, politic si diplomatic. Din pacate, lumea s-a trezit pe 7 august ca e razboi. Blamarea victimei a devenit un vechi sport international, adeseori confortabil”, a spus Saakasvili. Si daca s-a pregatit “diplomatic”, am putea presupune ca americanii stiau? Nu se cunoaste inca, dar cineva s-a facut vinovat de grava incalcare a cutumelor olimpice. Liderul de la Tbilisi le-a cerut partenerilor din Uniunea Europeana sa gaseasca un loc si pentru tara lui, nu doar pentru Rusia.
El a avertizat ca acum se pune problema “unei decizii strategice” pentru continetul nostru. Daca NATO va respinge candidatura oficiala a Georgiei, dupa ce s-a facut deja un anunt in acest sens la reuniunea de la Bucuresti, “va fi rau perceput si va avea consecinte negative pe teren”. Dupa ce Vladimir Putin a amenintat “ca-l spanzura de oua” pe Saakasvili, Medvedev a avertizat ca nu va avea “nici un fel de contacte cu regimul actual din Gerogia, fiindca actiunile lui sunt criminale”.
Iar sugestia are impact de prikaz: “Revine poporului georgian sa decida cui sa-i incredinteze puterea si pe cine trebuie sa inlaturte de la putere”. Intr-o asemenea conjunctura psiho-politica, s-a simulat ieri o a doua reuniune organizata la Geneva intre UE, ONU si OSCE pentru realizarea unui acord intre Rusia si Georgia. Avand in vedere ca osetinii nu sunt rusi, iar Georgia nu are dreptul de control asupra acestui popor, vom vedea daca Moscova accepta ca Osetia de Nord si Osetia de Sud sa se uneasca, asa cum ar fi normal, pentru stingerea definitiva a conflictului.
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Relaţia client – bancă, atent monitorizată de ANPC
Câţi spioni şi agenţi de influenţă mai are Rusia în NATO şi UE?
Un gând bun înainte de alegerile parlamentare 2008
Comunicat de presă
Comentariul comentariilor (CCXLVI)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Spectator la teatru
Vă invită la muncă în Grecia
Voronenii se burzuluiesc din nou
Coace o creştere de preţ la apă, dar după alegeri
deşi societatea este pe chituci, liderul de sindicat vrea mai mulţi angajaţi şi salarii mai marisursa financiară: creşterea preţului la apă
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Candidaţii PSD sprijiniţi de etnii
O afacere cu panouri publicitare amplasate pe spaţiul verde şi trotuare
afacerea pare să fi ieşit din laboratorul PDL
Mută problemele dintr-o parte în alta, ca să iasă basma curată
Beneficiarii de credite semnează contractul ca pe vremuri primarul
Ciubotaru crede că le-a venit în ajutor cu noi reglementări juridice
Surpriză, noul subprefect nu este interimarul Mihai
Microbii nu se mai lasă speriaţi de antibiotice
Încă o prelungire pentru programul de evaluare a stării de sănătate
Produse electrice cu probleme
Banc Post, cea mai reclamată bancă
A crescut cererea de medicamente
Ţâbuleac a hotărât: firma MBB va asigura deszăpezirea
patronul firmei este membru PDL şi consilier municipal
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!