Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1402
De la 07 Ianuarie 2003
122887051

„S-au scris blasfemii despre Sfânta Cuvioasă Parascheva!”

  • afirmă consternat protopopul Lucian Leonte
  • 13 October 2010, 23:00
Astăzi, creştinii ortodocşi de pretutindeni sărbătoresc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, considerată a fi protectoarea Moldovei, dar şi grabnic ajutătoare celor care se roagă cu evlavie şi sinceritate. La Botoşani, credincioşii sunt aşteptaţi să participe la Sfânta Liturghie la lăcaşul care poartă numele sfintei de pe Pietonalul Unirii.
Aseară până tîrziu, biserica s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de credincioşi care au venit să participe la Vecernia cu Litie, slujbă oficiată de un sobor impresionant de preoţi, în frunte cu protopopul Lucian Leonte şi părintele paroh, Grigore Diaconu. Corul elevii de la Seminarul Teologic, prezenţi în număr foarte mare
Totodată s-a format o coadă imensă la racla cu moaştele celor 15 sfinţi, adusă de la Mitropolia Iaşi, special pentru a marca această mare sărbătoare. Cuvântul de sfârşit a aparţinut protopopului Lucian Leonte care a amintit celor prezenţi câteva repere din viaţa plină de sfinţenie a Cuvioasei Parascheva. Acesta a folosit prilejul pentru a transmite celor prezenţi care este rolul credincioşilor care vin în Sfânta Biserică.
„ Am rămas impresionat zilele acestea când am auzit o bătrânică care venise la racla Sfintei Cuvioase la Iaşi să se închine. Cu lacrimi în ochi, aceasta a mărturisit că a vorbit cu Cuvioasa şi Cuvioasa a vorbit cu dânsa. Deci atât de sincer şi simplu i-a spus problemele sale, că are greutăţi sau cine ştie alte câte şi a simţit că Sfânta a ascultat-o.
Aşa şi creştinii care vin la Sfânta Biserică, la hramul bisericii. Nu trebuie să vii doar aşa să te uiţi la ce preoţi au venit sau ce haine mai are cutare sau pur şi simplu aşa să mai ieşi din casă, să iei o gură de aer, hai să mergem la Biserică. Nu. Stimaţi credincioşi, la hramul bisericii trebuie să participaţi efectiv la rugăciune, să trăiţi sufleteşte. Atunci se cheamă că ai fost cu adevărat la Sfânta Biserică când ai simţit cu sufletul slujba care s-a făcut”
a spus celor prezenţi protopopul Lucian Leonte.
Totodată a ţinut să dezaprobe public un material apărut în presa locală miercuri care aducea în discuţie tocmai sărbătoarea Cuvioasei Parascheva. „Am fost îndurerat astăzi citind un material în presă nişte lucruri batjocoritoare, pur şi simplu blasfemii la adresa Sfintei Cuvioase Parascheva, de un ziarist pe care l-am respectat.
M-am cutremurat. Dacă ne batjocorim sfinţii, pe Dumnezeu, credinţa, spiritualitatea, cu ce mai rămânem? Cu ură, cu vrăjmăşie, cu ticăloşiile lumii acesteia. Astea ne fac fericiţi? Astea ne unesc în nevoia în care suntem noi? Nu ştiu cum au răbdat cuvintele să fie scrise chiar spre ziua în care sărbătorim pe Sfânta Parascheva. Nu ştiu dacă Sfânta Cuvioasă nu va da semn unor astfel de oameni, să vadă că ea există totuşi, un semn care să dea o şansă la mântuire”
a adăugat protopopul de Botoşani, la finalul predicii. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, joi, 14 octombrie 2010
Bancul zilei: Magazin de unde poţi cumpăra un… bărbat
Traian Băsescu tratează împăcarea cu OMV Petrom
Italia: Trei români, arestaţi după violarea unei tinere de 20 de ani
PD-L joacă acum la “totul sau nimic”
Ungaria ar putea impune o taxă suplimentară si marilor lanţuri de magazine
Atenţie la portocalii!
Ioan Rotundu
Procurorii DNA au destrămat idila Ada - Cătălin
Poliţistul membru al unei reţele de prostituţie arestat pentru 29 de zile
Premieră teatrală: „Amintiri din copilărie”
Mii de botoşăneni nu vor avea căldură
Ministrul Finanţelor a părăsit biroul, însoţit de jandarmi
premierul Boc i-a cerut lui Gheorghe Ialomiţianu să-şi rezolve singur problema din minister
Legea salarizării aduce alte nemulţumiri celor din învăţământ
Legea Educaţiei va deveni operantă prin asumarea răspunderii Guvernului Boc
Tudorache aşteaptă instalarea oficială ca director al DSP
Pretenţiile ministrului Funeriu i-a scandalizat pe dascăli
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog