Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8521
De la 07 Ianuarie 2003
122868588

SC Termica Botoşani stă înglodată în datorii

  • 23 May 2008, 23:00
Societatea de termoficare botoşăneană a fost pusă la zid de consilierii locali în cadrul ultimei şedinţe AGA. Cei mai vehemenţi s-au dovedit a fi consilierii penegişti şi social democraţi. Consilierul Noii Generaţii, Florin Egner a apreciat că se tratează cu prea multă pasivitate pierderile pe care societatea le-a înregistrat în ultimii ani, criticând în acelaşi timp salariile mari încasate de conducere. Pe aceeaşi lungime de undă s-a dovedit consiliera social democrată, Viorica Andronache.
Pierderile s-au dublat în ultimii doi ani de zile. De la 83 miliarde lei vechi s-a ajuns la 161 miliarde lei, la finele anului 2007. Apoi faptul că societatea are cinci directori iar nu mi se pare normal. Suntem unicat în ţară din acest punct de vedere şi cred că rezultatele obţinute nu justifică aşa o structură de conducere. Cum nu se justifică nici cei 3 miliarde lei cheltuiţi anual pentru salariile directorilor şi ale Consiliului de Administraţie” a reproşat consiliera Andronache, specificând că în plus, managerul Ioan Diaconu nu a prezentat nici un criteriu de performanţă.
Nu voi vota nici situaţia financiară şi nici bugetul pe 2008. V-aş recomanda, domnule director, dacă credeţi că nu puteţi fi un bun manager să vă daţi mai bine demisia”a sugerat consiliera Andronache, directorului SC Termica SA Botoşani. Acelaşi lucru i-a fost solicitat şi de către Florin Egner care a venit cu propunerea ca întreg Consiliul de Administraţie să fie schimbat pentru a se aduce în loc specialişti care să pună unitatea pe picioare. Totodată, penegistul a propus să fie demis directorul general, Ioan Diaconu pentru rezultatele proaste.
În replică, consilierul pedelist, Volin Costin a venit şi el cu propunerea să se ceară mai degrabă demisia celor de la ANRSC, care nu au permis societăţii să mărească preţul la gigacalorie, generându-se astfel mari pierderi. Societatea a fost obligată să funcţioneze la un preţ mai mic, cu 35 la sută faţă de preţul real. Apoi am fost afectaţi de creşterea preţului la gaz metan, păcură, dar şi de faptul că am fost nevoiţi să plătim penalităţi la împrumuturile contractate din 2003 până în 2006”, a informat pe consilieri, Ioan Diaconu, sprijinit de inginera şefă, Niculina Chirilă ce a specificat că doar Guvernul poate scoate societatea din impasul în care tot el a aruncat-o.
Cum de altfel a şi bine punctat consilierul social democrat Gheorghe Vâzdoagă: „Dacă nu intervine Guvernul cu o finanţare serioasă, Termica nu are nici un fel de viitor”. Supărat de faptul că directorul SC Termica Ioan Diaconu l-a admonestat că are o „imaginaţie bolnavă”, Florin Egner şi-a luat „jucăriile” şi a părăsit sala de şedinţe. În cele din urmă, după zeci de comentarii, situaţia financiară, programul de investiţii pe 2008 şi bugetul pe 2008 au fost aprobate. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Program Tele'M Botoşani
Horoscop
De ce n-a mai ajuns bărbatul acasă?!
Oferta lui Cornel Furtună
Se caută măcelari pentru... aflaţi şi singuri!
Comentariul comentariilor (CXXI)
Ilie Năstase a botezat locomotiva „România” la Viena
Inventarierea aromânilor
Profitorii aromânilor
Ambasadorul SUA la românii din Voivodina
Costel Busuioc scoate primul său album cu Sony
Soarta copiilor înfometaţi din Flămânzi este încă incertă
Controversatul drum judeţean va fi asfaltat „electoral”
Fermierii vor mai multă motorină
Bani mulţi pentru spitale, bătălie crâncenă pentru a pune mâna pe ei
Primăria Ibăneşti, singura amendată de ITM
Premierul Tăriceanu a tăiat Botoşanii de pe lista cu banii pentru investiţii
Primarul Flutur primeşte de la Guvern un alt bobârnac
Şi Baban a luat-o razna: stă de vorbă cu îngerii
În mintea lui Ştefan dă colţul o mare demagogie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog