Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19571
De la 07 Ianuarie 2003
122879638

SUA se ciondăneşte iarăşi cu Beijingul

  • 2 June 2013, 23:00
Secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, a atribuit direct Chinei o parte a recentelor atacuri cibernetice, in cursul unei conferinte organizata in Singapore, atragand replica unui comandant militar chinez, care a intrebat pentru ce motiv Statele Unite consolideaza prezenta militara in Asia, scrie Mediafax.
Chuck Hagel a participat sambata la o conferinta pe teme de securitate desfasurata in Singapore, unde a rostit un discurs. "Statele Unite au exprimat preocupari in legatura cu amenintarea din ce in ce mai mare pe care o reprezinta atacurile cibernetice, unele dintre ele avand legatura cu Guvernul si armata chineza", a spus Hagel in cursul discursului, conform postului ABC News. Afirmatiile sefului Pentagonului au atras replica generalului chinez Yao Yunzhu, directorul Centrului China-SUA pentru Relatiile in domeniul Apararii, o entitate din cadrul armatei chineze.
"Va multumesc ca ati mentionat China de atatea ori", a spus oficialul militar chinez. "Dar schimbarea strategiei SUA privind fortele desfasurate in regiunea Asia-Pacific a fost interpretata ca fiind o incercare de contracarare a influentei din ce in ce mai mari a Chinei, o tentativa de blocare a ascensiunii militare chineze. China nu stie cum sa interpreteze aceste semnale", a spus oficialul chinez, cerand garantii ca Washingtonul doreste o relatie pozitiva cu Beijingul. Statele Unite trebuie sa puna la punct reguli de conduita, indeosebi in ceea ce priveste China, pentru a face fata atacurilor informatice tot mai acute, a declarat vineri seful Pentagonului, Chuck Hagel.
"Trebuie sa gasim mijloacele, lucrand alaturi de chinezi si de intrega lume, pentru a pune la punct regulile de conduita", a declarat el jurnalistilor, in avionul care il transporta la Singapore, unde ia parte la forumul anual pentru securitate, care are loc la Shangri-La.
Intrebat cu privire la infiltrarile informatice si furtul de date privitoare la numeroase sisteme de armament american, activitate dezvaluita marti de Washington Post, Hagel a afirmat ca "Statele Unite stiu de unde provine acest numar de infiltrari" informatice.
"Este destul de dificil sa dovedesti ca acestea sunt realizate de un inamic anume, insa putem spune de unde provin si trebuie sa fim sinceri cu privire la acest lucru", a declarat el referindu-se la rolul atribuit Chinei in aceste atacuri. Washingtonul ar trebui sa determine Beijingul sa stabileasca acest cod de conduita, atat prin "diplomatie publica, cat si prin discutii private", potrivit sefului Pentagonului.
"Rareori am observat dezbateri publice care sa rezolve o problema, insa este important ca oamenii sa stie cum stam", a declarat el.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: De ce parlamentarii sunt ca broasca ţestoasă
Lumea luî Rotundu: Baronul de Vlăsâneşti
Alune americane
Ioan Rotundu
E nevoie de 4 miliarde de euro pentru infrastructura sistemului sanitar
unde i-om găsi, nu ştiu
Cazurile de şantaj din presa ultimilor ani
vezi acuzaţiile şi ce s-a ales de dosare
Nicolaescu nu-i utopic cu privire la eradicarea şpăgii din sistemul sanitar:
Germania: Mii de manifestanţi anti-austeritate la Frankfurt
Ministrul Şova a negociat cu mama sa şi a pierdut 37,2 mln euro din banii noştri
Senatul egiptean, dominat de islamişti, declarat neconstituţional
Iran: Ahmadinejad a trecut pe lângă moarte
Găseşte băncile ţapi ispăşitori pentru lipsa banilor la buget
Slugărnicia la români
Ioan Rotundu
Botoşani: Baronul de Vlăsâneşti
Ioan Rotundu
Schimbă structural viziunea asupra fondului funciar botoşănean
Staţiunea Popăuţi, comentatorii şi ASAS
Ioan Rotundu
Loteria Română: Numerele câştigătoare la tragerea din 2.06.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog