Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25414
De la 07 Ianuarie 2003
122911063

SUA suspendă discuţiile cu Rusia despre scutul anti-rachetă din Europa

  • 3 April 2014, 23:00
Pentagonul a suspendat discutiile cu Rusia despre scutul anti-racheta din Europa, in urma crizei din Ucraina, a anuntat asistenta adjunctului secretarului Apararii din SUA, Elaine Bunn, citata de agentia RIA Novosti.
"Interventia Rusiei in Ucraina, incalcand dreptul international, determina suspendarea dialogului militar si nu vom continua sa discutam cu Rusia despre subiectul scutului antiracheta", a spus Bunn.
Washingtonul a refuzat, de asemenea, sa introduca orice fel de restrictie in ceea ce priveste apararea anti-racheta, asa cum propusese Rusia, a precizat aceasta, adaugand ca Moscova nu va avea atributii de comanda si control in acest proiect. America a refuzat sa acorde, asa cum cerea Rusia, garantii ca scutul anti-racheta nu este indreptat impotriva sa. Romania va gazdui o parte a elementelor scutului american.
Luni, 28 octombrie 2013, la Baza Militara Deveselu (judetul Olt) a avut loc ceremonia oficiala de marcare a inceperii lucrarilor principale de constructiela componenta din Romania a scutului antiracheta.
Parte a programului antiracheta al SUA pentru Europa (European Phased Adaptive Approach), Baza Militara Deveselu este prevazuta sa atinga capacitatea operationala la orizontul anului 2015. Baza Deveselu va constitui contributia Romaniei si un element important al arhitecturii sistemului de aparare antiracheta dezvoltat de NATO.
Scutul antiracheta pe care Statele Unite vor sa-l instaleze in Europa face parte din cadrul sistemului de aparare antiracheta sustinut de NATO, la care Aliatii pot contribui prin gazduirea pe teritoriul lor national a unor componente.
Implementarea Sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice se va face in 4 etape, iar implicarea Romaniei va avea loc in Etapa a II-a. Ea presupune gazduirea de interceptori terestri, adica rachete de interceptare SM-3 (Standard Missile 3) tip Block 1B. Site-ul din Romania va deveni operational in 2015.
Acordul pentru amplasarea unor elemente ale sistemului american de aparare impotriva rachetelor balistice in Romania a fost parafat pe 7 iunie 2011, la Washington, de sefii celor doua echipe de negociere, secretarul de stat Bogdan Aurescu si Ellen Tauscher, subsecretar de stat pentru controlul armamentelor si securitate internationala.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Monstrul din familie
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Tocăniţă de cartofi
DNA: Preşedintele CJ Mehedinţi, acuzat de 7 infracţiuni
el ar fi pretins că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, MAI şi a şefului IGPR
Politicienii şi firmele care au păgubit Loteria Romana cu un miliard de euro
România participă cu 24 de invenţii la Salonul Internaţional de la Geneva. Care sunt inovaţiile româneşti
Cum se instalează neîncrederea. Ponta, Dragnea şi baronii
INS va recalcula PIB-ul pe 2013
Găgăuzia cere Rusiei să deschidă un consulat la Comrat
România stă bine, după cum a ieşit din criză, totul e să nu mai mărim taxele la nesfârşit
Trăim vremurile paradoxurilor
Ioan Rotundu
ISU Botoşani sprijină programul “Să ştii mai multe, să fii mai bun” - 2014
Aproape două sute de jandarmi botoșăneni au primit recompese de ziua lor
Ţâbuleac se vede din nou preşedinte al Consiliului Judeţean Botoţşani
Botoşani: Ţâbuleac critică activitatea social-democraţilor botoşăpneni
Urban Serv Botoşani: Anunţ important
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog