Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23965
De la 07 Ianuarie 2003
122909614

Să ne cutremurăm!

  • Ioan Rotundu
  • 21 March 2010, 23:00
Cazul senatorului social-democrat Cătălin Voicu ar trebui să ne cutremure. Să ne cutremure prin dimensiunea corupţiei dată la iveală. Voicu nu-i un senator oarecare, ce ia loc în Senat şi ridică cumincior mâna după cum i-a dictat liderul de grup PSD. Acest farsor, organizator a celei mai mari reţele mafiotă din istoria postdecembristă a României deţine în Senat funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Voicu este cu atât mai periculos cu cât nu-i un oarecare, ci un specialist în domeniul militar şi juridic. El are studii militare de specialitate şi a fost ofiţer al Armatei Române. De asemenea are studii superioare în inginerie şi juridice ca absolvent al Facultăţii de drept din cadrul Academiei de Poliţie Bucureşti, dar şi un curs postuniversitar cu specializarea „Ştiinţe poliţieneşti”.
Mai mult, a fost decorat în două rânduri cu Virtutea Militară în grad de Cavaler şi apoi de Comandor. Iată, dar, cine sunt capii grupărilor mafiote din România. Voicu a pus la punct o reţea mafiotă formată din ofiţeri de rang superior don Poliţia Română şi de judecători de la instanţe de grade superioare precum tribunale, Curţi de apel şi de la cel mai înalt for judecătoresc din România, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aşadar, corupţia nu mai este apanajul escrocilor de rând, ci al înalţilor demnitari în stat.
Cătălin Voicu n-a organizat reţeaua mafiotă peste noapte, ci în timp, în decursul a mai multor ani. Ştiţi ce este cutremurător? Faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie a ştiut de preocupările sale dar nu l-a oprit din drum. L-au lăsat să-şi facă de cap până când au primit semnalul că trebuie să acţioneze. Iar semnalul nu l-a dat decât preşedintele Traian Băsescu. Ce concluzie putem trage de aici? Aceea că preşedintele României cunoaşte care sunt sistemele mafiote din România şi cum acţionează ele, care le sunt sferele de influenţă, dar nu le atacă decât atunci când sunt lezate interesele sale sau când sunt puse în pericol grupările pe care el le patronează.
Mai desprindem concluzia că preşedintele cunoaşte numele judecătorilor corupţi, în special a celor din ÎCCJ, dar nu le dezvăluie public, preferând să-i şantajeze atunci când are nevoie. Aşa se şi explică arestarea şi condamnarea unor primari la ani de zile de la comiterea faptelor sau care sunt acuzaţi de fapte nedovedite.
Din dezvăluirile faptelor comise de Voicu mai luăm act că speranţa noastră de a mai obţine dreptate prin recurs la instanţa de cel mai înalt grad din Românie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a năruit. Cazul judecătorului Costiniu este suficient de relevant. Pe judecătorul Costiniu senatorul Voicu a dorit să-l folosească pentru a da o soluţie dreaptă în dosarul omului de afaceri Căşuneanu, cunoscut drept „Regele asfaltului”. Dar, spre stupefacţia judecătorului şi a lui Voicu, judecătorii de la ÎCCJ care au judecat recursul au fost cumpăraţi de partea adversă, care au oferit mai mult decât a oferit Căşuneanu. De unde şi revolta judecătorului Costiniu şi a senatorului Voicu.
Este de râs să afli că s-au luptat două tabere corupte, dacă n-ar fi de plâns să aflăm că nici o instanţă de judecată din România n-a rămas neatinsă de corupţie.
Cutremurător este şi faptul că acest Voicu, în organizarea sistemului mafiot s-a bucurat şi de sprijinul lui Marian Vanghelie, ieşind la iveală astfel dovada şi explicaţia pe ce se bazează puterea acestuia în PSD. Şantajul ordinar este arma lui Vanghelie, cu această armă fiind răpus Mircea Geoană, care a ajuns să joace cum i-a cântat Vanghelie şi Viorel Hrebenciuc, iar acest om voia să ajungă preşedintele României. Bine că ne-a ferit Dumnezeu de un aşa preşedinte! Când românii, prin sondajele de opinie efectuate de diferite institute şi-au exprimat neîncrederea în justiţie în proporţii de 60 – 80%, forurile nonguvernamentale ale judecătorilor s-au arătat ofuscate, clamând că românii sunt nedrepţi cu justiţia. Acum tac, nu mai iese nimeni la televizor să-i acuze pe români că sunt răi cu judecătorii.
Condamnabilă este şi atitudinea fostului preşedinte Iliescu care a declarat că a dorit să se delimiteze de Voicu, deci ştia de preocupările sale în domeniul corupţiei, dar nu l-a lăsat Viorel Hrebenciuc. Declaraţia ex-preşedintelui Iliescu pune în lumină şi faptul că prin PSD corupţia se află la ea acasă din vremuri demult trecute. Iar acest partid ne-a condus şi vrea să ne mai conducă. Vai de capul nostru de ce partide avem parte la guvernare. Să nu ne imaginăm că întreaga corupţie s- a oploşit la sânul PSD. Doar o parte din ea, pentru că restul trebuie căutată la PDL şi Preşedinţia României. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Victor Ponta a cerut suspendarea senatorului Catalin Voicu din PSD
S-au adunat la Baia Mare pentru a cere eliberarea primarului Cristian Anghel
S-a descoperit o planetă temperată în afara Sistemului Solar
Ceauseşcu nu a reuşit să ne convingă să nu mai vorbim în maghiară
nu va reuşi nici Ponta
Un an de misiune ortodoxă printre românii din Siria
Români de pretutindeni alături de românii din Covasna, Harghita şi Mureş
400.000 de români cer oprirea acţiunilor antiromâneşti în Ţinutul Secuiesc
Horoscop
Bancul zilei: Chef de sex în miez de noapte
Condamnaţi să înveţe cu cadre mecalificate
O reaşezare a tarifelor pe caz ponderat poate reduce datoriile spitalelor
Boala sărăciei, TBC-ul, ia amploare
Suspectul şi-a vândut câinii ucigaşi, poliţia tace
Scumpirea medicamentelor este o certitudine, nu un zvon
şi aceasta în ciuda faptului că leul s-a întărit faţă de euro
Tâlhărit de un căruţaş care l-a luat la ocazie
Locuinţe pe terenurile Armatei
O fetiţă de 11 ani din Suceava a plecat în căutarea mamei la Botoşani
Start la marea debranşare Apa Grup
Comentariul comentariilor (XLVII)
Ioan Rotundu
Un eveniment de excepţie - Lansare de carte Cristian Bădiliţă
Bucătăria Jurnalul: Tocăniţă din pipote şi inimioare
liescu a încercat să se delimiteze de Cătălin Voicu
dar nu-l asculta Viorel Hrebenciuc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog