Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25216
De la 07 Ianuarie 2003
122910865
Sănătatea elevilor în pericol

La Spicul 2 Dorohoi laptele duhneşte a acru

  • 13 February 2008, 23:00
După ce a distribuit în câteva unităţi de învăţământ de la nivelul municipiului lapte cu cacao societatea SC Spicul 2 SRL Dorohoi riscă să primească o amendă de până la 30 mii lei. Din punctul de vedere al reprezentanţilor Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Botoşani producătorul se face vinovat de nerespectarea câtorva aspecte legislative. „Din punctul nostru de vedere producătorul se află în culpă cu următoarele lucruri: nerespectarea condiţiilor prescrise şi declarate, ceea ce înseamnă sancţiune de la 3000 la 30 de mii şi lipsa unor elemente de informare, respectiv cât este zahăr, cât este cacao. În cazul asta sancţiunea este de la 1000 la 3000 lei”, a declarat Dumitru Monacu, inspector şef adjunct al OJPC Botoşani.
La numai trei zile de la debutul programului „Lapte şi Corn” la clasele V-VIII au început să apară şi reclamaţiile la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. Patru unităţi de învăţământ printre care Şcoala nr. 2, Şcoala nr. 2, Liceul de Artă Ştefan Luchian” şi Liceul de Ştiinţe ale Naturii „Grigore Antipa”. Elevii acestor unităţi de învăţământ au constatat că laptele pe care l-au primit nu poate fi consumat pentru că avea un miros puternic de acru şi un aspect ciudat.
Probele din loturile reclamate de elevi au fost trimise la două laboratoare diferite, de acest lucru ocupându-se atât reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţei Alimentelor, cât şi Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. Pentru că se vor face şi determinări microbiologice rezultatele analizelor vor dura câteva zile. „Noi am prelevat probe pe care le-am dus la laboratorul Inspecţiei Sanitare de Stat. Se va face şi un test microbiologic, iar rezultatele le vom primi în câteva zile”, a declarat inspectorul şef adjunct al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Botoşani, Dumitru Monacu.
Se pare că laptele reclamat este din două loturi diferite. Potrivit lui Dumitru Monacu firma distribuitoare are deja câteva reguli ale contractului încălcate. Elevilor le-a fost distribuit pentru consum lapte cu cacao. Asta în condiţiile în care în cadrul Ordonanţei de Urgenţă 98 din 16 august 2002 se precizează faptul că elevilor li se va da spre consum numai lapte pasteurizat sau lapte cu HT. Tot în cadrul ordonanţei este prevăzut faptul că data limită de consum, care va fi stabilită de producător va fi de 24 de ore pentru lapte dulce şi cinci zile pentru lapte bătut şi iaurt. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Capcanele din trotuar ale societăţii Apa Grup
O bancă şi un notar şi-au unit forţele pentru a lăsa fără casă o femeie oarbă (IV)
Pudica, susţine violul!
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (L)
(Ioan Rotundu)
Şi-a tras poliţie comunitară fictivă
Poliţiştii comunitari fac exerciţii de filmare
„Mie nu îmi place să violez şi nici să fiu violat”
a declarat prefectul judeţului Botoşani, Gheorghe Sorescu
Ciuştea nu vrea ca Botoşanii să aibă parc
Găştile de cartier nu sunt atractive pentru poliţiştii comunitari
Din biroul, Ciuştea priveşte cum PNG-ul se umflă optimist
Priveşte la ciolanul cu fonduri europene, dar altfel
Şeful comunitarilor va confisca cerşetorilor banii din cerşit
Mod de a împrăştia protestatarii
Horoscop
Măsuri de prevenire a publicităţii înşelătoare
”Căinţa” lui Tengiz Abuladze, la Pro Cinema
Indienii luptă încă o dată cu “feţele palide”
O groază de oportunităţi de angajare
Ţiprigan se bagă în seamă cerând demisia ministrului Adomniţei
Botoşănenii pot munci la ferme în Marea Britanie şi Danemarca
Primăriile întârzie plăţile salariilor dascălilor
23 de profesori pensionari au primit prelungire de activitate
Comunicat E.ON
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog