Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16973
De la 07 Ianuarie 2003
122902622

Scandal de proportii in sistemul judiciar din SUA

  • Criminalistii FBI au falsificat probe trei decenii
  • 21 April 2015, 23:00
Departamentul Justitiei din SUA si Biroul Federal de Investigatii au recunoscut ca aproape toti expertii unitatii FBI de analizare a probelor criminaliste au facut marturii false contra unor infractori, in procese din ultimii 30 de ani, situatie ce ridica dubii privind sistemul judiciar american, potrivit Medafax.
Dintre cei 28 de experti ai Laboratorului FBI de analize microscopice, 26 au exagerat conformitatea probelor de par in moduri care au favorizat procurorii in 95 la suta dintre cele 268 de procese verificate pana acum, potrivit Asociatiei Nationale a Avocatilor de Aparare Criminalisti (NACDL), informeaza ziarul Washington Post.
Printre cazurile verificate sunt si 32 in care inculpatii au fost condamnati la moarte, iar 14 dintre ei au fost deja executati sau au murit in inchisoare.
Washington Post noteaza ca inculpatii au fost condamnati pe baza unei serii de probe, iar, dintre acestea, cele furnizate de laboratorul microscopic al FBI ocupau o pondere mica.
Insa, pe baza dezvaluirilor, condamnatii si procurorii din 47 de state americane si din capitala federala, Washington DC, au fost instiintati ca dosarele trebuie reanalizate pentru a se stabili daca sunt necesare apeluri in justitie. Patru inculpati au fost deja achitati.
"Utilizarea timp de trei decenii de catre FBI a mostrelor microscopice de par pentru incluprarea infractorilor este un dezastru complet", a reactionat Peter Neufeld, cofondatorul Institutului Innocence Project, participant la activitatile de verificare a dosarelor.
"Este necesara o investigatie completa care sa arate de ce FBI, conducerile statelor americane care foloseau expertiza laboratorului FBI si instantele judiciare au permis asa ceva si de ce aceste practici nu au fost oprite mai devreme", a adaugat Neufeld, salutand totusi cooperarea Departamentului Justitiei si a FBI in anchete.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Prietenul se cunoaşte la… nevastă
Reţeta zilei: Papricaş de ciuperci
Horoscopul zilei
De la umilul „Să trăiţi!” la milogul „Doamne ajută!”
Ioan Rotundu
Caricatura zilei: Cardul de sănătate
Anunţ Camera de Comerţ Botoşani
Misterioasa ameninţare a lui Băsescu
Ioan Rotundu
DNA cere arestarea deputatului PSD Ion Ochi
Acesta este acuzat de luare de mita in perioada cand a fost vicepresedinte
Statele pot interzice dreptul la greva pentru politisti - CEDO
Fostul presedinte egiptean a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare
Amnesty International a caracterizat sentinta ca o “mascarada de justitie”
Rahat cu apa rece, de la Senat pentru pacientul roman
Tatiana Niculescu Bran si-a dat demisia din functia de purtator de cuvant al lui Klaus Iohannis
Botoşani: Jocuri politice pe seama UPU iar Sorescu pe post de fazan
Traian Basescu: Trei oameni din echipa mea, Kovesi, Stanciu si Coldea, i-au arestat pe ceilalti trei - Bica, Georgescu si Udrea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog