Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10729
De la 07 Ianuarie 2003
122870796

Scandal la Sfantu Gheorghe legat de intonarea imnului "Tinutului Secuiesc":

  • Jucatoarele de la U Cluj ar fi fost injurate - Federatia Romana de Baschet: "E in maghiara, nu intelegem"
  • 7 January 2016, 23:00
Antrenorul "U" Cluj, Dragan Petricevic, a declarat dupa meciul de la Sfantu Gheorghe, cu Sepsi, ca el si echipa au fost injurati tot timpul, pentru ca dupa intonarea imnului Romaniei si-a trimis jucatoarele la incalzire, in timp ce gazdele cantau cu galeria proprie "imnul Tinutului Secuiesc", informeaza Mediafax.
Horia Paun, presedintele Federatiei Romane de Baschet, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, dupa incidentele petrecute inaintea meciului feminin dintre Sepsi Sfantu Gheorghe si "U" Cluj, ca forul national nu poate interveni in privinta unei melodii a galeriei, ci doar daca nu se respecta intonarea imnului national.
Potrivit regulamentului, inaintea fiecarei partide din Liga Nationala si din Cupa Romaniei se intoneaza imnul national, dupa care echipele mai au la dispozitie trei minute rezervate incalzirii inaintea debutului meciului.
Horia Paun a precizat ca nu are cunostinta despre declaratiile antrenorului Dragan Petricevic, dar ca forul national poate interveni intr-o astfel de situatie doar daca nu s-au respectat cele trei minute de incalzire dictate de arbitri dupa intonarea imnului Romaniei.
"In protocolul oficial din campionat si Cupa se canta imnul national. Dupa acesta, ce intoneaza suporterii cu echipa gazda, e treaba lor, canta o galerie, e in maghiara, nu intelegem, e treaba lor. Federatia nu are cum sa intervina pentru ca echipa oaspete a decis sa nu stea drepti la acea melodie, e decizia lor daca isi incheie incalzirea in cele trei minute sau stau. Arbitrul fluiera cele trei minute, iar apoi incepe meciul. La Sfantu Gheorghe tot timpul este asa. Si alte echipe decid sa se incalzeasca in cele trei minute, nu doar Universitatea Cluj. Echipa gazda daca vrea sa asculte imnul galeriei, e dreptul ei, echipa oaspete nu e obligata sa faca asta, se poate incalzi", a declarat Horia Paun.
El mai spune ca, in urma incidentelor reclamate de antrenorul de la "U" Cluj, FRB poate interveni intr-o singura situatie.
"Am cerut lamuriri observatorului si arbitrilor meciului daca au fost mai mult de 3 minute acordate pentru incalzire, iar daca au fost mai multe vom vedea ce masuri se impun. Daca e asa, trebuia sa fim informati. In rest, federatia nu poate interveni in privinta a ceea ce face echipa gazda cu galeria pana incepe meciul. Eu nu consider ca este un imn, e o melodie cantata de galerie, care creeaza o atmosfera foarte frumoasa pentru favorite", a mai spus Paun.
In meciul de marti, care a contat pentru etapa a XVII-a a Ligii Nationale de baschet feminin, Sepsi Sfantu Gheorghe s-a impus in fata Universitatii Cluj, cu scorul de 93-57. Sepsi este liderul clasamentului, cu 30 de puncte, iar Universitatea Cluj ocupa locul 5, cu 23.
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Capcana camuflajului
Reţeta zilei: Piept de curcan umplut cu bacon şi ciuperci
Horoscopul zilei de 8.01.2016
Cod galben de ninsori viscolite si precipitatii mixte in 14 judete din estul tarii
Barilul de petrol WTI atinge minimul ultimilor 12 ani, la New York
Dosar penal deschis de procurori in cazul aterizarii ratate de la Cluj
Colonelul Gaddafi l-a avertizat pe Tony Blair in 2011 vor urma atacuri teroriste asupra Europei
Raport intern al politiei: La Koln, autoritatile nu au fost stapane pe situatie
BNR se asteapta la o lege mai buna in ceea ce priveste darea in plata
Intalnire Angela Merkel - Dacian Ciolos la Berlin
Merkel: Romania e un partener extrem de important pentru noi in UE, in NATO. / Ciolos: Romania indeplineste criteriile pentru aderarea la Schengen
George Soros: Turbulentele de pe burse ar putea fi semnul unei noi crize financiare, asemanatoare cu cea din 2008
Politic, tot timpul trebuie sa dai ceva si in niciun caz nu trebuie sa iei
Daca se da prea mult cine mai are curajul sa ia?
Casa Judeţeană de Pensii Botoşani: Comunicat de presă
Viitoarea conducere a CJ Botoşani ar putea fi social-democrată
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog