Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25830
De la 07 Ianuarie 2003
122911479

Scandalul "Oaia ca brand de tara pentru Romania":

  • ministrul Turismului spune ca vrea sa foloseasca simbolul Mioritei ca sa atraga turistii romani, nu sa inlocuiasca actuala frunza
  • 30 May 2017, 23:00
Ministrul Turismului, Mircea Dobre, declara ca nu a cerut inlocuirea frunzei din brandul turistic de tara cu o oaie, ci a propus doar folosirea unor simboluri nationale, precum Miorita, in materiale de promovare turistica. Ca reactie la declaratiile mai multor operatori din turism, citati de Profit.ro, ministrul Dobre spune ca nu intelege de ce este luata in deradere propunerea sa, atata vreme cat si alte tari folosesc astfel de simboluri. "Franta are cocosul galic, avem Olanda cu vaca si Spania care are taurul. Eu nu pot sa vorbesc despre un simbol cum este Miorita?", a spus ministrul pentru HotNews.ro.
Recomandare de lectura: Istorie si mit in constiinta romaneasca (P)
Reamintim ca oaia romaneasca a mai fost in centrul atentiei in urma cu trei saptamani, dupa ce o nava plina cu ovine a lovit o nava ruseasca de spionaj, scufundand-o. Atunci, s-a produs o revarsare de umor pe Internet, fiind chiar rescrisa balada "Miorita" in varianta marinareasca. Vezi aici.
Discutia a pornit dupa ce mai multi operatori din turism au declarat pentru Profit.ro ca ministrul vrea sa schimbe frunza din brandul de tara cu o oaie.
"Hai sa ne folosim de istorie! Mie, personal, nu imi este rusine de Miorita. Noi nu putem sa discutam nimic serios?", a mai spus ministrul.
Ministrul spune ca brandul de tara nu poate fi inlocuit pana la sfarsitul lui 2020, in conditiile in care s-au folosit fonduri externe pentru elaboarea sa, insa acest lucru nu poate opri utilizarea unor simboluri si legende nationale, scopul fiind atragerea si pastrarea turistilor autohtoni.
"Pe mine ma intereseaza sa-i pastram pe ai nostri (n.red. turistii romani) in tara. Nimeni nu poate spune ca isi cunoaste in totalitate tara. De aici, am deschis o discutie principiala cu operatorii din turism (...) Acestia nu au spus daca e bine sau rau sa folosim simboluri", a mai spus ministrul turismului.
Acesta sustine ca le-a cerut operatorilor din turism sa vina cu idei pentru brosuri turistice. "Am zis sa vina cu idei, cu legende, absolut toate tarile se folosesc de legende", a mai afirmat Mircea Dobre, adaugand ca le-a dat termen doua saptamani sa transmita propuneri de imbunatatire a unei strategii elaborate de catre directia de promovare si marketing din Ministerul Turismului.
Mircea Dobre a mai spus ca le-a propus operatorilor din turism ca viitoarele sedinte consultative sa fie inregistrate si facute publice.
Potrivit Profit.ro, la Consiliul Consultativ de saptamana trecuta, ministrul Turismului, Mircea Dobre, i-a anuntat pe oamenii de afaceri din domeniu ca si-a propus sa schimbe brandul turistic al Romaniei, urmand sa inlocuiasca celebra frunza a Elenei Udrea cu o oaie, pentru a construi imaginea turistica a tarii in jurul legendei Miorita. Turoperatorii dezaproba schimbarea brandului, spunand ca in turism sunt probleme mult mai importante de rezolvat, si ironizeaza ideea de a inlocui frunza cu o oaie.
Miorita, cred ei, este o legenda trista, pesimista, cu trei romani care se omoara intre ei, iar oaia in sine e perceputa ca un animal stupid si supus. Aceste lucruri ii fac pe turoperatori sa considere neinspirata asocierea dintre Miorita si turismul romanesc, a mai aratat Profit.ro.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Filozofia lui Voltaire
Horoscopul zilei de 31.05.2017
Vesti bune pentru comerciantii din Cluj:
Primaria va elibera de la 1 iulie acorduri de functionare in format electronic
Angela Merkel continua ofensiva: Europa trebuie sa devina un actor diplomatic angajat
Un padurar din Maramures a fost batut rau de cei care taiau ilegal lemne.
Agresorii i-au luat cheile de la masina si arma, tragand doua focuri spre el
Industria de software si servicii IT din Romania va depasi pragul de 4 miliarde euro in 2017
Trump ii raspunde lui Merkel: Germania cheltuieste mult prea putin cu armata si cu NATO
si are un surplus comercial masiv. Situatia se va schimba
Bejinariu (PSD), scapat de urmarirea penala.
Deputatii au respins cererea DNA/ USR si PNL: Parlamentul nu este instanta de judecata
Scutirea de acciza pentru carburantii "masinilor verzi",
stimulent momentan nefunctional: Proprietarii platesc carburantii cu accize, desi sunt scutiti de lege
Petre Daea: Oaia este o statuie vie
Langa oaie gasesti o frunza, langa frunza nu poti sa gasesti o oaie
Blocul devalizat, viceprimarul şi preotul satului Buhăceni
Ioan Rotundu
Gorbăneşti: Colina de asfalt şi dovada lucrului prost făcut
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog