Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15017
De la 07 Ianuarie 2003
122900666
Scandalul de la Vama Halemu:

Eugeniu Petrescu apare pe lista donatorilor PDL din 2004 şi 2006

  • 10 February 2011, 23:00
Eugeniu Petrescu, cel care ar fi facilitat intalnirea intre fostul sef al ANV Radu Traian Marginean si fostul sef al Vamii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, apare pe lista de donatori a PDL din anul 2004 si 2006. Potrivit datelor Asociatiei Pro Democratia, Petrescu Eugeniu a donat, in anul 2004, Partidului Democrat 298.000.000 de lei, relateaza Mediafax.
De asemenea, potrivit actului din 30 martie 2007, privind cuantumul total al sumelor provenite din finantarile private ale partidelor politice in anul 2006, conform Legii nr. 334/2006 referitoare la finantarea activitatii formatiunilor politice si a campaniilor electorale, publicat in Monitorul Oficial in martie 2007, Petrescu Eugeniu a donat PDL 15.000 de lei cu chitanta nr. 495 din 21.09.2006.
Eugeniu Petrescu, cel care ar fi facilitat intalnirea intre fostul sef al ANV Radu Traian Marginean si fostul sef al Vamii Halmeu Nicoleta Dobrescu, este apropiat al PDL, "cu o influenta foarte mare in partid", sustineau surse judiciare.
Surse judiciare au declarat ca omul de afaceri clujean Liviu Florian i-ar fi dat cei 130.000 de euro lui Eugeniu Petrescu, care i-ar fi dat la randul sau o mica parte din suma sefului Vamilor, o alta parte avand destinatie politica.
"Petrescu Eugeniu este un om in varsta, omul din umbra, o persoana cu o influenta foarte mare in PDL, care nu a iesit in public, este aproape un necunoscut pentru cei din afara, dar are o influenta foarte mare. El da ordine inclusiv unor oameni importanti. El este cel care da unda verde si pentru alte functii, nu doar in vami", sustineau sursele citate, care precizau ca acesta a impartit banii dati de Nicoleta Dobrescu pentru a fi numita in functie.
Sursele citate mai spuneau ca din dosar mai reiese ca omul de afaceri clujean Liviu Florian, arestat in acest caz, avea o influenta reala asupra fostului sef al Autoritatii Vamilor Radu Traian Marginean.
Potrivit surselor citate, Liviu Florian i-a facilitat, in luna septembrie 2009, Nicoletei Dobrescu o intalnire cu fostul sef Vamilor Radu Traian Marginean prin intermediul unui anume Eugen Petrescu, intalnire in cadrul careia Nicoleta Dobrescu a primit promisiuni ca va fi numita in functia de sef al Vamii Halmeu.
Radu Traian Marginean audiat, miercuri, la sediul DNA Oradea, in dosarul traficului de influenta din Vama Halmeu a fost pus sub invinuire de procurori, fiind acuzat de luare de mita.
Oamenii de afaceri Liviu Florian si Ion Savu si Ioan Romeo Nitu, fost angajat al unui magazin duty-free, cercetati in cazul traficului de influenta de la Vama Halmeu, unde fostul sef Nicoleta Dobrescu este acuzat de DNA ca ar fi platit 130.000 euro pentru a obtine functia, au fost retinuti in 3 februarie. Ulterior, cele trei persoane retinute au fost arestate de Tribunalul Satu Mare.
De asemenea, omul de afaceri Florin Feher, din Negresti Oas, care este acuzat de complicitate la trafic de influenta, a primit interdictia de a parasi localitatea pentru o perioada de 30 de zile, instanta respingand propunerea DNA de emitere a unui mandat de arestare preventiva in cazul acestuia.
Omul de afaceri Liviu Florian este acuzat ca, in septembrie 2009, a pretins si a primit de la Nicoleta Dobrescu, inspector vamal la Biroul vamal Halmeu, 130.000 de euro, promitandu-i ca, in baza influentei pe care o are asupra sefului Autoritatii Nationale a Vamilor si vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala il va determina pe acesta sa o delege in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Deocamdată programul lor e Jos Băsescu, jos Guvernul! ceea ce arată neputinţa
Toţi din lotul Halmeu rămân în arest
Traian Băsescu: Cangrena din vami e veche
Sindicatele cer oprirea comasării spitalelor
Pensionarii vor putea pleca în staţiunile proprii ale Casei de pensii
Noi reduceri de sporuri pentru cei din sănătate
Caricatura zilei: Incoruptibilul în variantă romnească
Otrava odată pusă lucrează
Încep lucrările privind modernizarea străzilor din inelul principal de circulaţie al Botoşanilor
Florin Egner a propus municipalităţii să cumpere Casa Manolache Iorga
Ţâbuleac a cerut Ministerului Sănătăţii să revină asupra deciziei de comasare a spitalelor
Municipiul Botoşani are buget
consilierii opoziţiei s-au concurat în propuneri
S-au plimbat cu grenada în buzunar
Ziua Europeană a Numărului pentru Situaţii de Urgenţă 112,
Horoscop
Bancul yilei: Alcoolul şi soara
Român, prizonier politic al regimului pro rus de la Tiraspol
Moscova l-a condamnat la 14 ani de inchisoare pe Ilie Cazacu
"Va pune Rusia capăt ultimului conflict îngheţat din Europa de Est?"
„Cu Voronin trebuie de discutat de pe poziții de forță”
Nu sunt un partizan al privatizării Romgazului, Transgazului şi Poştei Române
Romii solicită modificarea definiţiei cuvântului "ţigan" din DEX
Salutăm acţiunea Ministerului de Interne în vămi
însă e limpede că există un amestec al factorului politic
Vineri iese raportul de monitorizare pe justiţie
* aveam nevoie ca de aer de cazul Pasat în justiţie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog