Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18184
De la 07 Ianuarie 2003
122878251

Scos din apartament şi dus la spital cu ajutorul pompierilor

  • 24 March 2009, 23:00
Început de zi incendiar pentru pompierii botoşăneni care au fost solicitaţi să intervină la 3 situaţii de urgenţă în mai puţin de 4 ore.
Cu puţin peste ora 9.00 două dintre camerele locuinţei lui Vasile L., din comuna Albeşti au fost cuprinse de flăcări. Speriat că incendiul i-ar putea transforma întreaga gospodărie în scrum proprietarul a solicitat sprijinul pompierilor.
Un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti s-a deplasat la locul indicat cu o autospecială pentru stingerea incendiului. Când echipajul a ajuns la faţa locului ardeau bunurile din cele două camere existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă. Incendiul a fost stins în mai puţin de 20 de minute în limitele găsite de pompieri. Valoarea pagubelor a fost estimată la 10.000 de lei. Incendiul a fost generat cel mai probabil de un televizor uitat în priză. Pompierii au salvat celelalte camere de locuit şi anexele, în valoare de 40.000 lei.
Între orele 09.33 - 09.45 un echipaj al Staţiei de Intervenţie pentru Asistenţă Medicală de Urgenţă şi Descarcerare (SIAMUD) aparţinând Detaşamentului de Pompieri Botoşani a acţionat transportarea unui bolnav supraponderal de la etajul I al unei clădiri, situată pe strada Nicolae Iorga la ambulanţă. În aceste condiţii Mihai P., în vârstă de 54, a ajuns la timp la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.
Jumătate de oră mai târziu personalul autorizat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani, Serviciul de Protecţie Civilă, a fost solicitat să se deplaseze în Centrul Vechi al municipiului Botoşani pentru a ridica două 2 grenade de mână. Muniţia a fost descoperită într-o nişă a peretelui beciului de la subsolul imobilului nr. 10 de pe strada Săvenilor pe timpul lucrărilor de igienizare. Echipa pirotehnică, condusă de col. Petru Dolachi, a stabilit că nu exista pericol de explozie întrucât muniţia nu avea elementele de iniţiere (încărcătură explozivă şi focos). Elementele de muniţie au fost ridicate şi transportate în condiţii de maximă siguranţă în poligonul de la Copălău în vederea distrugerii. În scopul prevenirii unor situaţii de urgenţă generate de explozia muniţiei rămasă neexplodată în ziua de 25 martie specialişti Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani vor realiza un instructaj cu personalul care execută lucrări de igienizare la subsolul clădirilor din Centrul Vechi şi vor monitoriza aceste operaţiuni în vederea descoperirii unor eventuale elemente de muniţie.
Pirotehniştii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în încăperile locuinţelor, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. Să anunţe IJSU sau Poliţie prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.
SUBOFIŢER RELAŢII PUBLICE
Plt. Dorina LUPU

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Băsescu a pledat la Viena pentru o perspectivă europeană a Basarabiei
Patriarhul Daniel s-a adresat românilor din Italia
Leontina Ionescu, în slujba românilor din Marcellina
Elena Băsescu vine la ”Happy Hour”
O femeie speră să nu mai fie considerată bunica propriilor copii
A început dispersarea azotatului de amoniu pe islazuri
Cu microbuzul pe urmele lui Eminescu şi cu trenul pe cele ale domnului Goe
Sat tânăr, cu natalitate înfloritoare, Cerbu are nevoie urgentă de grădiniţă
Comentariul comentariilor XLV
Secret de familie
Horoscop
Un mod ciudat de manifestare, neînţeles de Ţâbuleac
PROGRAM TELE'M MIERCURI 25 Martie
Vă învaţă cum să slăbiţi
Apa Grup ţine morţiş să plătim apa după vrerea lor şi nu după consumul nostru
Patronii de baruri şi restaurante duc dorul clienţilor
Ajutoare pentru eternitate!
Încă un hotel la Botoşani
Pus pe căpătuială pe seama patronului
Românul şi socoteala de-acasă
Crap prăjit, cu maioneză de usturoi
Scade numărul tuberculoşilor
Agenţii de pază ai lui Victor Mihalachi daţi afară din Spitalul Judeţean
Astăzi, Ada Macovei va deveni şeful oficial al IŞJ
Centrele de permanenţă figurează doar pe hârtie
Viroze rebele şi extrem de periculoase pentru copii
Georgescu bagă dihonia în PDL
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog