Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2465
De la 07 Ianuarie 2003
122888114

Scrisoare de mulţumire către Stolojan

  • Cârcotaşul
  • 25 November 2007, 23:00
Dragă Stolo,
Ţin să te anunţ că m-am bucurat extrem de mult în seara zilei de 24 noiembrie a.c. când la ora 22.32.57, de la telefonul cu numărul 0788108193 mi-ai transmis un mesaj extrem de măgulitor, ce mi-a răscolit frumoase amintiri, demult trecute în arhiva istoriei. Atât de mult mi-a plăcut mesajul, că nu mă pot abţine să nu-l reproduc şi pentru cititorii mei:
Tăriceanu cu ai lui
Cascadorii râsului
Numai neamuri şi cumnaţi
Cu pălincă şi cârnaţi
Eu votez cu Stolojan
Om cinstit, european !

Chestia asta de la urmă, cu „om cinstit”, chiar m-a dat gata. Ai dreptate. Pe vremea când erai prim ministru şi ai confiscat valuta din conturile românilor, ai făcut-o cu acte în regulă. Nenorocitul de Remeş s-a lăcomit la caltaboşii şi pălinca unui biet truditor în construcţii, aflat sub protecţia preşedintelui Băsescu. Dacă i-ar fi golit contul de valută, vreo câteva milioane de euro, acolo, nu s-ar mai fi iscat atâta tărăboi. Mi-e milă de Remeş. Dacă te urma la PLD, scăpa şi el de belea aşa cum a scăpat şi omul tău de bază, Gheorghe Flutur, cel călit în lupta cu aviara. Ar fi putut şi Flutur, din sutele de mii de găini eutanasiate pe hârtie, să se fi ales cu ceva pastramă de pasăre. Dar s-a ferit de astfel de găinării. Una-i să salţi din bugetul ministerului câteva milioane de euro, pe motiv de aviară, cu care să înfiinţezi apoi un partid şi alta-i era soarta de primea un portbagaj cu pastramă de găină porumbacă, roşcată sau pestriţă.
Mi-a mai plăcut şi al doilea mesaj, pe care mi l-ai trimis de la acelaşi telefon cu numărul 0788108193. Mesajul l-am primit ieri, când tocmai intram în Botoşani, venind de pe coclaurile judeţului. Era ora 16.44.21, când am putut citi preţiosul sfat:
Mergi la vot cu Stolojan
Ca să fii european!

Măi, să fie, mi-am zis! Să ştii că Stolo al nostru are talent. Le bungheşte la rimă, de parcă ar fi urătură. Citind şi acest îndemn electoral, m-am gândit că-i bine să mergi la Bruxelles. Leul nostru s-a cam pricăjit în ultima perioadă. Prea l-a înghesuit în cuşcă euroiul. Iar tu, ca specialist în rechiziţionarea de valută ce eşti, le-ai putea trace o confiscare celor din Comunitatea Europeană. Nu prea mult, cum ai făcut cu românii când erai prim ministru, doar atât cât să prindă leul ceva osânză şi noi s-avem ce pune pe masă de sărbători.
Tocmai când îţi scriam aceste rânduri, l-am auzit pe Băsescu la televizor adresând felicitări celor din PLD, care au reuşit să schimbe legitimaţia de parlamentar român pe cea de parlamentar european. Mă bucur că ai reuşit şi fără ajutorul meu. Nu vreau să te dezamăgesc în sinceritatea ta de a mă băga în seamă cu mesajele, dar concentrat să-ţi scriu aceste rânduri, escrocii de la secţia de votare au închis prăvălia. Cică s-a făcut ora 21.00 fix trecute, iar eu n-am mai apucat să te votez. Aş fi dorit să-ţi spun asta şi la telefon. Dar când am reapelat numărul de la care mi-ai trimis mesajele, nu mi-a răspuns nimeni. Voiam să-ţi mai spun că ţi-am admirat curajul de a sfida legea şi de la continua campania electorală şi în ziua votului. De politicieni ca tine are nevoie Europa. Poate aşa ne vor înţelege mai bine de ce noi, românii, preferăm să slujim pe la casele lor decât pe la ale noastre.
Drum bun spre Europa şi nu cumva să te sclifoseşti iar în faţa lui Băsescu şi să renunţi la Buxelles, pe motiv de scrânteală. Aşa să fie!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


La Flămânzi, liceenii îşi răscumpără absenţele cu bani
conducerea liceului spune că preţul a fost negociat cu părinţii
Cum au devenit romanii romi
Impunerea apelativului "romi" pentru ţigani a creat o confuzie păguboasă pentru imaginea României
Filiala Cartel ALFA Botoşani şi-a ales conducerea
comunicat de presă
Femei fidele
Creier cu sos de roşii
Horoscop
“Drumuri fără frontiere pentru o Europă Unită“
Cine şi de ce a pus leul la slăbit?
Ioan Rotundu
Ce se întâmplă când aplicarea legii rămâne la cheremul funcţionarului public
Transportatorii botoşăneni vor fi controlaţi de OJPC
Aparate de sterilizare performante în spitalele botoşănene
Juristul Niţu vrea să repare abuzurile strecurate în legea sănătăţii
Botoşănenii au liber la cules căpşuni în Spania
Apartamente debranşate pentru că sunt nelocuite
"Aripi deschise" la a V-a ediţie
Haosul din sistemul asigurărilor de sănătate
Elevii Liceului Teoretic Nicolae Iorga îşi arată respectul pentru natură
Teatrul se laudă cu 8 premiere într-un an calendaristic
Ciclişti din numeroase ţări vor lua startul din Botoşani
O nouă măsură socială pentru persoanele vârstnice
Flutur taie cale dreaptă celor de la ANL Cişmea
Campania electorală a fost marcată de numeroase abateri
Primarul zice că vom avea patinoar… de Sf. Nicolae
Picanterii electorale petrecute sub semnul lehamitei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog