Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18154
De la 07 Ianuarie 2003
122903803

Se apropie finantarile europene de pana la 500.000 de euro pentru firmele care angajeaza tineri someri

  • 19 June 2015, 23:00
Firmele din Romania care angajeaza tineri someri vor putea accesa fonduri europene de pana la 500.000 de euro, in doua noi scheme de ajutoare de stat, pentru care Ministerul Fondurilor Europene a lansat in consultare publica, vineri, Ghidul solicitantului.
Ambele scheme sunt derulate in noul Program Operational Capital Uman 2014-2020, care inlocuieste vechiul POSDRU in noua perioada de programare a fondurilor europene. Firmele si alti stakeholderi sunt asteptati de Ministerul Fondurilor Europene sa transmita sugestiile pentru imbunatatirea documentatiei aferente schemelor POCU pana la data de 10.07.2015, pe de e-mail [email protected].
Consulatrea publica lansata vineri priveste Ghidul solicitantului acopera Axele Prioritare 1 (Initiativa Locuri de munca pentru tineri) si 2 (Imbunatatirea situatiei tinerilor din categoria NEETs) din Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020.
In cadrul ghidului, atat pentru AP1 cat si pentru AP2, sunt vizate doua obiective specifice:
- Locuri de munca. Cresterea ocuparii tinerilor NEETs someri cu varsta intre 16 - 24 ani, inregistrati la Serviciul Public de Ocupare si cu rezidenta in regiunile eligibile;
- Stagii de ucenicie. Imbunatatirea nivelului de competente, inclusiv prin evaluarea si certificarea competentelor dobandite in sistem non-formal si informal al tinerilor NEETs someri cu varsta intre 16 - 24 ani, inregistrati la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenta in regiunile eligibile.
Proiectele se vor implementa la nivel regional, grupul tinta selectat in cadrul unei cereri de finantare trebuie sa includa doar tineri NEETs someri de la nivelul unei singure regiuni de dezvoltare,iar perioada maxima de implementare a proiectelor va fi de maximum 36 de luni.
Alocarea financiara propusa este de 10 milioane de Euro (contributie UE + contributie nationala) pentru fiecare dintre regiunile aferente AP1 (Sud-Est, Sud-Muntenia si Centru) si 5 milioane de Euro (contributie UE + contributie nationala) pentru fiecare regiune de dezvoltare aferenta AP2 (Nord-Est, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Bucuresti-Ilfov), respectiv o alocare financiara totala de 55 milioane Euro.
Valoarea maxima eligibila a unui proiect este de 200.000 de euro in contextul schemei de ajutor de minimis si de maxim 500.000 de euro in contextul schemei de ajutor de stat.
Mai multe detalii, pe site-ul Autoritatii de Managment POCU din subordinea Ministerului Fondurilor Europene.
Firmele si alti stakeholderi sunt asteptati de Ministerul Fondurilor Europene sa transmita sugestiile pentru imbunatatirea documentatiei aferente schemelor POCU pana la data de 10.07.2015, pe de e-mail [email protected] .
Calendarul multianual al lansarilor cererilor de propuneri de proiecte pentru POCU 2014-2020 va fi publicat pe site-ul MFE in data de 27 iunie 2015.
Ce masuri spune Guvernul ca a luat pentru facilitarea accesului la banii europeni
1. In context, Ministerul Fondurilor Europene sustine ca a luat o serie de masuri pentru ca tot mai multe firme, ONG-uri si alti beneficiari sa aiba acces la schele de finantare cu fonduri europene, in noua perioada de programare 2014-2020:
Imbunatatirea contractului de finantare si a acordului de parteneriat in vederea asigurarii de drepturi si responsabilitati in egala masura pentru fiecare membru al parteneriatului. Acordul de parteneriat include acordarea unui mandat catre liderul de parteneriat, imputernicindu-l sa semneze contractul de finantare in numele tuturor partenerilor implicati in proiect, precum si sa-i reprezinte in relatia cu finantatorul.
2. Transmiterea cererii de finantare exclusiv in format electronic, prin intermediul unui sistem electronic imbunatatit fata de cel utilizat pentru POSDRU 2007-2013. Acest sistem este in prezent in testare interna si va fi descris intr-un tutorial, pus la dispozitia potentialilor solicitanti si a publicului larg.
3. Utilizarea optiunilor de costuri simplificate in vederea reducerii birocratiei si a riscului de eroare in justificarea cheltuielilor efectuate. MFE incurajeaza aplicarea acestor optiuni, dat fiind faptul ca beneficiarii nu vor mai trebui sa transmita documente suport pentru cheltuielile respective.
Asigurarea unei abordari integrate si coerente in implementarea fondurilor europene. MFE isi propune corelarea finantarilor acordate in cadrul programelor operationale pentru a facilita o abordare integrata a interventiilor sprijinite si a raspunde atat nevoilor identificate cat si strategiilor de dezvoltare la nivel national-sectorial, regional si local, evitand investitiile disparate. Totodata, cererile de propuneri de proiecte vor permite atat depunerea continua de proiecte pana la epuizarea bugetului, dar si selectarea de proiecte in baza unor apeluri competitive.
"Schimbarile aduse cadrului de implementare a fondurilor europene in 2014-2020 urmaresc, in principal, simplificarea procedurilor de finantare. Angajamentul Romaniei privind noua perspectiva financiara este acela de a facilita accesul la fondurile europene, mai multi beneficiari fiind astfel incurajati sa pregateasca proiecte pentru utilizarea acestor resurse. Experienta trecuta ne-a dovedit ca avem nevoie de o mai buna coordonare in ceea ce priveste capacitatea administrativa la nivelul administratiei publice, dar si a beneficiarilor", sustine ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, intr-un comunicat remis StartupCafe.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Şi hoţii au preţul lor
Reţeta zilei: Mixt grill de pui
Horoscopul zilei
Codul Fiscal ar putea fi votat in final de catre deputati fara reducerea TVA la 20%
pentru a fi in concordanta cu cerintele Comisiei Europene si ale FMI
Reactia Moscovei dupa ancheta americana de la FIFA
Rusia cere o ancheta internationala cu privire la aselenizarea americana din 1969
Sa intelegem scenariul din Republica Moldova. Rusia duce o campanie politică foarte agresivă
Grecia: Manifestatii pentru ramanerea in zona euro, sub sloganul "Ramanem in Europa"
Intreg personalul Serviciului de Expertiza Medicala al Casei Judetene de Pensii Bihor, retinut
Anchetatorii au descoperit mita in valoare de 5 milioane de euro
Botoşani: Din birou, Delibaş vede agricultura în roz, în teren ea este pământie
Dreptul la replică al protopopului de Darabani, preotul Constantin Pânzaru
Percheziţii domiciliare la Botoşani pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări
ISU Botoşani sprijină proiectul „Orăşelul copiilor”
Tinere rătăcite în pădurea Ipoteşti, găsite de pompieri botoşăneni
Caricatura zilei: Durerile lui Ponta
Nesimţirea ridicată la rang de virtute
Ioan Rotundu
Să-l ferească Dumnezeu de a mai da ochii cu botoşănenii!
Reprezentantul FMI in Romania, despre pensiile speciale pentru parlamentar
Vedem cu ingrijorare restaurarea privilegiilor
Stenograme din dosarul Chiliman. Discutie intre Vlad Moisescu si Sebastian Ghita
despre prima dezbatere Ponta-Iohannis
Lumea lu' Rotundu: Stăpânul imaşului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog