Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11840
De la 07 Ianuarie 2003
122897489
Sebastian Lazaroiu:

Nu mai dăm tuturor ajutoare de încălzire, doar celor care au nevoie

  • 28 August 2011, 23:00
Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca ajutoarele pentru incalzire se vor acorda in acesta an doar persoanelor considerate vulnerabile, adica familiilor care au venituri de pana la 786 de lei de persoana.
Ministrul a anuntat de astfel ca numarul beneficiarilor de subventie la caldura va creste, iar plafonul pentru care acestea se vor acorda va fi majorat si el, autoritatile locale urmand sa decida daca sa acorde in continuare ajutoarele la incalzire in cuantumul stabilit.
Lazaroiu a explicat ca Guvernul va elimina subventia de la bugetul de stat de 350 de milioane de lei, fiind pastrata doar suma de 120 de milioane de lei care reprezinta ajutoarele la incalzire pentru persoane vulnerabile, scrie Mediafax. Ministrul insa nu a putut garanta ca persoanele vulnerabile vor plati la fel ca anul trecut, daca autoritatile locale vor acorda in continuare ajutoarele de incalzire in cuantumul stabilit, precizand ca primariile nu sunt obligate sa mai acorde aceste subventii.
Ministrul Muncii a spus ca fata de anul trecut in sezonul rece 2011-2012 doar consumatorii vulnerabili vor beneficia de ajutoare. Astfel, din 1,4 milioane de familii racordate la CET-uri, 330.000 vor beneficia de subventie in acest an, fata de 200.000 anul trecut.
O alta schimbare fata de anul trecut este pragul maxim pentru care se acorda subventia, acesta crescand de la 615 lei cat a fost in 2010-2011 la 786 de lei. In 2010 - 2011, persoanele care aveau venit pe membru de familie de pana la 615 lei primeau 10% subventie. Anul acesta, cei cu venit intre 615 si 786 vor primi 5%.
Doar pentru persoanele singure acest prag va fi de 1.082 de lei, ajutorul fiind de 10% din factura.
Lazaroiu a spus ca Ministerul Muncii ar trebui sa aloce in acest an 345 de milioane de lei, iar autoritatile locale 370 de milioane de lei, iar daca acest lucru se va intampla consumatorul vulnerabil nu va plati mai mult decat anul trecut la factura de energie.
Ministrul a precizat ca vulnerabilitatea este calculata pe baza veniturilor, dar si a bunurilor din gospodarie.
El a subliniat si faptul ca se vor schimba si regulile de acordare a subventiei astfel ca vor fi verificati 60% dintre cei care depun dosare la primarie, iar acestia vor fi alesi aleatoriu de catre minister. Pana in prezent erau verificat doar 3% dintre cei care depuneau cerere de subventie.
"Cand am facut un control pe anul trecut din 30% dintre dosarele verificate 18% aveau nereguli, fiind vorba de frauda, respectiv un milion de lei, suma acordata necuvenit", a spus Lazaroiu.
Ministrul Muncii a recomandat primariilor sa renunte si ele la subventie si sa-si indrepte fondurile spre persoanele sarace.
Autoritatile locale pot adopta politica Guvernului si sa acorde ajutoare de incalzire doar persoanelor cu "venituri modeste", dar pot decide sa continue subventionarea nediferentiata a proprietarilor de blocuri, firmelor de apartament si familiilor cu venituri mici, a declarat, vineri, Emil Boc.
Premierul a afirmat, in cadrul unei emisiuni la postul national de radio, ca ajutoarele de incalzire care vor fi acordate de Guvern incepand cu aceasta iarna trebuie directionate catre familiile cu venituri "modeste" si nu ca pana in prezent, catre toata lumea.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un tânăr şi-a dat pantalonii jos în timpul unei transmisiuni live
Social-democraţii vor impozitarea bogaţilor
democrat-creştinii resping iniţiativa
Traian Băsescu a fost declarat "inapt medical" în timpul facultăţii
fost coleg
China intenţionează să legalizeze detenţia secretă
Reeta zilei: Limbă umplută
SUA şi Israel, îngrijorate de armele de distrugere în masă ale Siriei
Horoscop
Bancul zilei: De râsul blocului
Caricatura zilei
Muzeul de arheologie Săveni, în sfârşit va primi o faţă nouă
Casa Garabet –Ciomac intră în reabilitare
La padocuri, câinii mor de foame şi de boală
Urgenţele la 112 încep să fie plasate centrelor de permanenţă
Peste 17 mii de botoşăneni sunt datori la CAS Botoşani
datoria se ridică la 9,5 milioane lei
DSP Botoşani aflată în dificultate financiară
are bani tot mai puţini pentru finanţarea programelor de sănătate
Moş Teacă de la ISU Botoşani
O decizie binevenită
Ioan Rotundu
De unde tupeu la „Moş Teac㔠de la ISU?
Ioan Rotundu
Asta-i Independenţa mea
Tudor Cojocariu:
Europa va depăşi criza datoriilor suverane în doi sau trei ani
situaţia Zonei Euro e mai bună decât a SUA
Dorohoianul Ioan Amarie a comis un nou şi grav accident mortal
el este cercetat penal pentru ucidere din culpă
USL va renegocia acordul cu FMI când va ajunge la guvernare
Muzeul de arheologie Săveni, în sfârşit va primi o faţă nouă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog