Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Decese
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11821
De la 07 Ianuarie 2003
122871888

Seful CJ Buzau Cristinel Bigiu si finul sau Florin Colgiu, retinuti

  • Presedintele CJ Buzau ar fi primit mita prin intermediul lui Colgiu
  • 7 December 2014, 23:00
Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, a fost retinut, sambata noapte, dupa aproximativ sase ore de audieri, fiind acuzat ca a luat mita 70.000 de lei, respectiv 50.000 de lei, pentru atribuirea unui contract, intermediarul banilor fiind Florin Colgiu, retinut si el, anunta DNA.
Potrivit unui comunicat transmis de DNA sambata noapte, procurorii anticoruptie au dispus retinerea pentru 24 de ore a presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Buzau, Marian-Cristinel Bigiu, pentru luare de mita in forma continuata (doua acte materiale) si a finului acestuia, Florin Madalin Colgiu, pentru complicitate la luare de mita in forma continuata (doua acte materiale).
Conform sursei citate, in perioada decembrie 2013- decembrie 2014 Cristinel Bigiu i-a solicitat unuia dintre directorii din cadrul institutiei sa faca demersuri pentru declansarea procedurilor de achizitie directa (prin modificarea proiectului initial in cuantum de 400.000 de lei, legat de intocmirea Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Buzau pentru perioada 2014-2020 si impartirea acestuia in trei componente, astfel incat sa fie evitata procedura de licitatie publica), sa identifice firme dispuse sa semneze, in mod formal, aceste proiecte si sa intocmeasca efectiv proiectele, relateaza Mediafax.
Procurorii DNA spun ca, dupa intocmirea acestor proiecte si dupa aprobarea platilor de catre Cristinel Bigiu, directorul respectiv din CJ urma sa ii dea mita presedintelui Consiliului Judetean jumatate din suma platita din bani publici, respectiv 200.000 de lei. Directorul urma sa recupereze banii de la firmele care figurau, in mod fals, ca executanti ai celor trei proiecte.
Anchetatorii mai spun ca in jurul datei de 20 decembrie 2013, directorul respectiv din Consiliul Judetean Buzau i-a remis lui Cristinel Bigiu, prin intermediul finului acestuia, Florin Colgiu, suma de aproximativ 70.000 de lei, sub forma de mita, reprezentand jumatate din contravaloarea unei facturi de 130.000 de lei, suma ce fusese virata unei firme identificate de director, careia i se atribuise anterior, in mod direct, contractul pentru prima componenta a Strategiei de dezvoltare durabila, si anume principalele directii de dezvoltare si analiza S.W.O.T. Directorul, la randul sau, primise suma respectiva de la reprezentantul legal al firmei.
Ulterior, in luna august 2014, Bigiu l-a insarcinat pe acelasi director sa inceapa procedurile de atribuire directa, in aceleasi conditii, pentru cea de-a doua componenta a Strategiei de dezvoltare durabila, fiind declarata castigatoare aceeasi firma. Urma ca lui Bigiu sa ii fie remisa, ulterior, ca mita, jumatate din valoarea contractului, respectiv 50.000 de lei.
Procurorii DNA mai noteaza ca in 4 decembrie Cristinel Bigiu i-a solicitat in mod expres aceluiasi director sa ii dea pana cel mai tarziu in 8 decembrie suma convenita de 50.000 de lei, indicandu-i ca intermediar care urma sa primeasca banii in numele sau o persoana de incredere a acestuia.
Sambata, directorul i-a dat intermediarului indicat de Bigiu o suma de bani, pentru ca acesta, la randul sau, sa i-o dea presedintelui Consiliului Judetean Buzau.
Tot sambata, intermediarul i-a dat lui Bigiu, in parcarea din fata blocului unde locuieste acesta, suma de 50.000 de lei, comunicandu-i ca banii i-au fost dati de catre director.
"Bigiu Marian Cristinel i-a indicat intermediarului modul in care urmau a fi distribuiti, respectiv pastrati banii, solicitandu-i ca suma de 6.500 de lei sa fie remisa finului acestuia, Colgiu Florin Madalin, iar restul sumei de 43.500 lei sa fie pastrata, la dispozitia lui Bigiu Marian Cristinel, de catre intermediar. In aceeasi zi (sambata -n.r.), intermediarul i-a remis 6.500 de lei lui Colgiu Florin-Madalin, care cunostea ca suma respectiva fusese primita cu titlu de mita de catre Bigiu Marian Cristinel, de la directorul respectiv", mai precizeaza procurorii DNA.
Potrivit acestora, in dosar sunt urmarite penal si alte persoane.
Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, si Florin Colgiu, presedinte al Organizatiei de Tineret a PNL Buzau, au fost adusi de anchetatori la sediul DNA central din Bucuresti sambata, in jurul orei 18.30.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bptoşani/Săveni: Poliţist cu probleme psihice trimis de ÎCCJ în activitate
Anunţ URBAN SERV
Bancul zilei: Ce vede Ion cu 3D
Piftie de cocos
Horoscopul zilei
Lumea lu' Rotundu: De Ziua Naţionalşă
Presa-n gura lu' Rotundu
Botoşai: Vicele Andrei, imaturitatea politică şi plângerea penală
Mircea Cartarescu va primi prestigiosul premiu pentru cea mai buna carte la Targul de la Leipzig 2015
O profesoara bursiera Cambridge, scrisoare deschisa pentru ministrul Educatiei
Lasati-ma sa privesc in ochii copiilor pe care ii invat
Guvernul amana cu inca 5 ani, pana in 2019, dreptul calatorilor de a fi despagubiti la intarzieri CFR
WTA: Simona Halep a reusit cea mai frumoasa minge a anului in circuit
Canada se pregateste sa elimine vizele pentru toti cetatenii din UE
SUA avertizeaza India ca nu este momentul potrivit sa faca afaceri cu Rusia
"Am transmis acest mesaj aliatilor nostri la nivel international"
Călăraşi: Infracţiuni pe care legea nu le pedepseşte
Sonda New Horizons, destinata cercetarii planetei pitice Pluto, "trezita din hibernare" dupa 9 ani
Prognoza meteo pentru luni si marti
Daca DNA cere urmarirea mea penala in dosarul votului din diaspora, cu siguranta voi demisiona
dar nu mai ramanem pe logica din 2004 de tip "cine pierde merge la inchisoare"
Angela Merkel: Rusia este o sursa de dificultati pentru vecini UE ca Republica Moldova, Georgia si Ucraina
Presimţirile lui Ponta
Ioan Rotundu
Pe când şi contor fiscal la cur?
Ioan Rotundu
Condoleanţe din partea Seminarului Botoşani
Cod galben de ploi abundente, ninsori si polei in mare parte a tarii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog