Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2383
De la 07 Ianuarie 2003
122888032

Senatorul Gigi Chiru, condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru mita electorala

  • Sentinta poate fi contestata
  • 13 March 2015, 23:00
Senatorul Gigi Chiru a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzat ca, atunci cand se afla in campanie electorala pentru postul de primar al Constantei, a transmis prin posta alegatorilor bonuri valorice medicale, cu scopul de a-i determina sa il voteze, potrivit Mediafax.
Decizia a fost luata de instanta suprema.
Hotararea nu este definitiva si poate fi contestata. Apelul va fi analizat de un complet de cinci judecatori.
In acest caz, Fundatia Umanitara Christian Gigi Chiru a fost amendata penal cu 5.000 de lei.
Parlamentarul Gigi Chiru a fost trimis in judecata, in 2012, de procurorii Parchetului Tribunalului Constanta.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, Gigi Chiru este acuzat ca prin Fundatia Umanitara Christian Gigi Chiru, al carei presedinte era, a tiparit 24.000 de bonuri valorice medicale pe care le-a trimis prin posta alegatorilor din municipiul Constanta, in timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie.
Conform sursei citate, alegatorii ar fi trebuit sa mearga cu bonurile medicale la sediul "Primariei Constantenilor", infiintata de Gigi Chiru la locuinta sa. Acolo, datele lor de stare civila au fost trecute in tabele, dupa care bonurile au fost stampilate cu sigla Fundatiei Umanitare "Christian Gigi Chiru". Bonul validat era apoi remis din nou titularului sau, care apoi se prezenta la una din farmaciile cu care fundatia incheiase protocoale de colaborare, iar astfel beneficia de produse medicale in valoare de 25 de lei.
Potrivit anchetatorilor, 11.111 dintre cele 24.000 de bonuri valorice medicale tiparite au fost decontate la farmaciile cu care Fundatia Umanitara Christian Gigi Chiru incheiase protocoale de colaborare.
"Cu ocazia audierii sale, invinuitul Chiru Gigi Christian a negat savarsirea faptei retinute in sarcina sa, afirmand ca bonurile valorice au fost tiparite de reprezentantii fundatiei care ii poarta numele fara acordul sau, cu folosirea imaginii sale si a sloganului sau electoral¬, mentionau procurorii constanteni.
Cristian Gigi Chiru a fost trimis in judecata, alaturi de Fundatia Umanitara Christian Gigi Chiru, ca persoana juridica de drept privat, pentru incalcarea articolului 109, alineatul 1 din Legea 67/2004.
Articolul respectiv prevede ca "promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar, consilier sau de presedinte al consiliului judetean, precum si primirea acestora de catre alegatori constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la sase luni la cinci ani".
Gigi Christian Chiru este la primul mandat de parlamentar, ajungand senator din partea PDL prin redistribuire, in colegiul uninominal 4 Constanta.
In perioada 2004 - 2008, Gigi Chiru a fost consilier local PDL la Eforie, iar in 2008 a candidat la primaria acestei localitati si a pierdut alegerile. La alegerile din iunie 2012, Chiru a candidat si la Primaria Constanta, dar a pierdut din nou.
In perioada 2010 - 2011, Gigi Chiru a condus Inspectoratul Judetean in Constructii Constanta, iar intre 2009 si 2010 a fost director coordonator in Inspectoratul Teritorial in Constructii Sud-Est.
Chiru a fost copresedinte al PDL Constanta, iar dupa fuziunea cu PNL, in 2014, el a devenit vicepresedinte al noului PNL.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Soţia… drăgostoasă
Reţeta zilei: Potârnichi cu dafin
Horoscopul zilei
Botoşani: Primarul Portariuc îşi va pedepsi alegătorii de Paşti, prin Modern Calor
Ioan Rotundu
SUA muta 800 de tancuri in Europa. Unele chiar in Germania
Nunta in India: Un mire a fost parasit pentru ca nu a stiut matematica
UE nu va prelungi sanctiunile pentru Rusia pentru ca nu exista unanimitate in cele 28 de state
Slovacia nu doreşte menţinerea sancţiunilor economice asupra Rusiei
Televiziunea ruseasca de stat a prezentat o inregistrare cu Vladimir Putin
dupa zile intregi de absenta
DNA cere retinerea si arestarea lui Dan Sova pentru complicitate la abuz in serviciu in dosarele Rovinari si Turceni
Povestea dosarelor Turceni si Rovinari
Cine mai este implicat in afara de Dan Sova
Furtună a declanşat un adevărat uragan
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Picătura buclucaşă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog