Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22450
De la 07 Ianuarie 2003
122882517

Senatorul Iulian Urban: Îmi dau demisia din PDL

  • 25 January 2012, 23:00
Senatorul Iulian Urban a anuntat miercuri, la B1 TV, ca demisioneaza din PDL, in urma criticilor formulate la adresa potrivit, dupa ce acesta se intrebase pe blogul sau, referitor la protestele din Piata Universitatii, daca "nu cumva suntem niste viermi care isi merita soarta, si asta pentru ca majoritatea dintre noi ne lasam indusi in eroare de dejectiile din haznalele Antenelor via USL".
"As pleca si din Senat", a spus el, dar nu face inca acest lucru deoarece vrea sa se asigure ca votul sau va impiedica ceea ce se incearca acum, sustine el: "Niste oameni care au legaturi cu toate partidele vor ca DNA si ANI sa ajunga la rolul de librarie comunala".
El si-a cerut scuze romanilor care s-au simtit jigniti de postarea sa de pe blog, dar a acuzat faptul ca "o parte a presei a rastalmacit in mod specific" afirmatiile sale.
Iulian Urban a argumentat ca nu a adus nicio acuzatie oamenilor din Piata Universitatii iar acel articol postat pe blog se referea la faptul ca "vrem reforma, dar nu sa ne priveasca pe noi".
Senatorul a spus ca protestele sunt indreptatite, dar a acuzat ca opozitia incearca sa confiste aceasta miscare.
"Am inteles ca in biroul permanent national (al PDL) s-a discutat despre atitudinea mea" si ca "partidul a suferit o lovitura de imagine, din cauza mea si a dl Baconschi", a spus acesta, adaugand: "Probabil ca sunt singurul vierme din acestea tara pentru ca am intrat cu credinta ca lucrurile se pot schimba".
Iulian Urban este la primul mandat de senator (2008-2012) ales in circumscriptia numarul 25 Ilfov. Urban a publicat pe blogul personal un mesaj despre protestele din tara . Urban scria ca presedintele Traian Basescu a facut foarte bine ca a retras din dezbatere publica noul proiect al Legii Sanatatii si se intreaba daca nu cumva "suntem niste viermi care isi merita soarta", pentru ca majoritatea se lasa indusa in eroare de "dejectiile din haznalele Antenelor via USL".
"Meritam sa avem soarta d-lui Lazarescu", incheia Urban postarea, facand trimitere la celebrul film "Moartea domnului Lazarescu". Mesajul lui Urban a starnit reactii neagtive in randul protestatarilor dar si in interiorul PDL. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean l-a criticat pe Urban in sedinta partidului, acuzandu-l ca a creat tensiuni inutile si a adus prejudicii partidului.
In calitate de senator, Urban s-a remarcat prin promovarea unor proiecte de lege controversate.
In 2010, senatorul PDL propunea tot printr-un proiect de lege castrarea chimica a pedofililor. Potrivit lui Urban, modelul legislativ a fost preluat din Polonia si este aplicat si in alte tari europene. "In timpul detentiei, in regimul penitenciar, persoanelor condamnate pentru viol si pedofilie li se aplica, de catre medici, un tratament chimic", a explicat pe atunci senatorul Iulian Urban, unul dintre initiatorii legii castrarii pedofililor si violatorilor.
"Poate ca de aceea Polonia este unde este din punct de vedere economic si noi nu, pentru ca au curajul sa adopte legi sau masuri care noua ni se par inumane....Pai pentru un pedofil, eu consider ca singura pedeapsa umana in cazul de exemplu al violarii unei fetite de 8 luni de zile, este castrarea chimica, pentru ca masura ideala ar fi pedeapsa cu moartea aplicata imediat", scria Urban pe blogul sau .
In iunie 2010, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis , la aproape un an de la o sesizare depusa de jurnalistul Dan Tapalaga in acest sens, ca senatorul democrat-liberal Iulian Urban a incalcat "dreptul la demnitate apartinand comunitatii rome" . In iulie 2009, Dan Tapalaga scria, sub titlul "Un senator cu discurs anti-tiganesc in PDL", un articol de opinie in care il acuza pe Iulian Urban de faptul ca "posteaza pe blog-ul sau niste texte anti-tiganesti decupate parca din Romania Mare".
"Faptele domnului senator Iulian Urban se incadreaza lejer, ca tot e jurist de meserie, la instigare la ura rasiala. Nu zice de-a dreptul ca e cazul sa taiem niste gaturi de tigani, dar nici departe nu e. Stigmatizeaza o intreaga etnie in cel mai pur stil rasist. Iata titlul cat se poate de sugestiv al unei postari de astazi, 13 iulie: . Cine omoara, fura si ameninta? Tiganii, desigur. Asta se intelege din titlul postarii sale ", scria Dan Tapalaga, in iulie 2009.
In iunie 2011 Urban a inaintat in Parlament un nou proiect legislativ cu caracter extrem, dar in contradictie cu legislatia romaneasca si cea europeana. Senatorul democrat-liberal propunea introducerea pedepsei cu moartea pentru violatorii minorilor sub 10 ani daca fapta duce la moartea sau sinuciderea victimei.
Urban declara pentru HotNews.ro ca aceasta lege va merge la pachet cu o modificare a Constitutiei in acest sens si crede ca UE nu ar risca activarea unei clauze de infringement daca Romania ar adopta o astfel de masura.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: După Ziua Femeii
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Mijloc de a face brânză din cartofe
Ţiţeiul brut şi impactul sancţiunilor UE împotriva Iranului
E de înţeles ca oamenii să-şi exprime nemulţumirea faţă de Guvern
dar fără violenţă
Economia Marii Britanii s-a contractat peste aşteptări
USL e mai unită şi mai hotărâtă ca oricând
Robert Turcescu va concerta în Capitală
O unitate SEALs a eliberat doi cetăţeni occidentali
ucigând cei nouă piraţi care îi ţineau ostatici
O înfrângere catastrofală pentru Guvernul Boc
Decizia Curţii Constituţionale privind comasarea alegerilor trebuie respectată
Cod Galben de ninsoare la Botoşani
TBL Botoşani şi Unirea
Unirea Mică, sărbătorită la Biblioteca Judeţean㠓Mihai Eminescu” Botoşani
„Trofeul calităţii” în varianta Marcu
Ioan Rotundu
Consilierii judeţeni ai USL au băgat judeţul sub zăpadă
Cât câştigă zilnic la Botoşani un cerşetor
Centru mobil pentru dărăbănenii care vor să-şi facă paşaport
Botoşani: În lupta cu USL, prefectul nu dă semne de oboseală
Unităţile medico-sociale sufocate de bolnavi cronici fără familie
S-a decis directorul social la Protecţia Copilului
La Nova Apaserv negocierile salariale bat pasul pe loc
Liceele tehnice din Botoşani afectate de scăderea numărului de elevi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog