Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25879
De la 07 Ianuarie 2003
122911528

Senatorul PSD Serban Nicolae: Locul lui Ioan Rus si al lui Ilie Sarbu nu e in Partidul Social Democrat

  • Ei nu sunt de stanga si nu pot reprezenta vreodata social - democratia transilvaneana
  • 18 November 2014, 23:00
Senatorul PSD Serban Nicolae cere, intr-o scrisoare deschisa publicata pe Facebook, demisiile din partid ale lui Ioan Rus si Ilie Sarbu, afirmand ca acestia "nu sunt de stanga", afirmand ca "grupul de la Cluj" nu a fost o formula de succes.
Serban Nicolae este initiatorul controversatului proiect de modificare a Codului Penal care pune in pericol libertatea ziaristilor care publica informatii din dosarele de coruptie. De asemenea, este prieten cu fostul senator Catalin Voicu (acum in inchisoare pentru coruptie), pe care l-a si aparat in instanta.
Ilie Sarbu a declarat ca nu a citit scrisoarea lui Nicolae, dar ca acesta apare "cand apar si functiile". "Cand venea la mine sa imi ceara diferite functii nu eram social democrat?" a declarat el. Sarbu a afirmat ca trebuie facuta o analiza serioasa. "De ce sa ne ducem la pierderea functiilor? Trebuie facut o analiza. Nimeni nu se astepta la o rasturnare de genul asta."
Scrisoare deschisa catre social - democratii transilvaneni
Dragi colegi,
Va scriu astazi cu amaraciunea esecului la alegerile pentru Presedintele Romaniei, dar si cu nadejdea nestirbita in principiile si valorile politice fundamentale care ne leaga si in aspiratiile comune pentru binele tarii noastre.
Pe multi va cunosc personal. Majoritatea ma cunoasteti. De aproape 25 de ani, de cand am intrat in lupta politica, am ramas fidel viziunii de stanga in ceea ce priveste societatea romaneasca, fundamentelor politice bazate pe democratia sociala, dezvoltare, solidaritate, responsabilitate, compasiune, implicare si progres.
In Transilvania, stiti mai bine decat mine, social - democratia are radacini adanci, inca de la Iosif Jumanca si Ion Flueras. Nu cred si n-as putea admite ca social ¬ democratia se repartizeaza geografic pe teritoriul Romaniei, ca Muntenia si Moldova ar fi de stanga si Transilvania, de dreapta. Cand spun Transilvania, ma refer la toate regiunile istorice, inclusiv Banat, Crisana, Oas sau Maramures. Firescul echilibru al democratiei, sunt sigur, determina o distributie si o pondere egala a principalelor curente politice, iar nucleul constant al stangii nu poate fi semnificativ inferior celui al dreptei. Diferenta, in mod natural, o fac cei care candideaza si care isi asuma reprezentarea electoratului.
Cei care au monopolizat, de ani buni, reprezentarea stangii, a Partidului Social Democrat in Transilvania, au fost definiti, in opinia publica, cu formula "grupul de la Cluj". Daca era o formula de succes, era in regula. Dar nu e si n-a fost niciodata. Ce a inceput cu o ticalosie - atacarea din interior, inca de la sfarsitul lui 2004, a lui Ion Iliescu - nu putea continua altfel. Acest grup n-a produs nimic bun pentru pentru stanga romanesca ori pentru partid.
Ba, mai mult, prin rezultate constant slabe, prin actiuni politice sovaielnice sau chiar duplicitare, liderii acestui grup au intarit gresita perceptie ca in Transilvania stanga nu are sustinere si ca transilvanenii sunt, in mod covarsitor, de dreapta. In fapt niste impostori fara legatura cu social - democratia autentica, ei s-au facut remarcati, poate chiar temuti, prin sforarii, prin atacuri la adresa unor colegi, prin goana rapace dupa functii si demnitati, prin aroganta si dispret. Nu o data v-am auzit avand aceeasi opinie cu a mea, dezavuand asemenea comportamente si delimitandu-va de acestia.
Stiti, la fel de bine ca mine, ca asta nu e social democratie. Social ¬ democratii nu se feresc de oameni, nu se ascund prin incaperi obscure, nu decid in spatele usilor inchise, nu privesc cu ingamfare sau cu ura la colegii de partid ori la electorat. Social ¬ democratii vorbesc cu oamenii pe care vor sa-i reprezinte, ii asculta, ii inteleg si ii respecta. Social ¬ democratii sunt decenti, moderati si au bun-simt. Social ¬ democratii fac politica, nu politicianism. Va scriu pentru a va cere, public, sa va luati in propriile maini identitatea si demnitatea. Stiu cu cine vorbesc si stiu ce va cer.
Locul lui Ioan Rus si al lui Ilie Sarbu nu e in Partidul Social Democrat. Ei nu sunt de stanga si nu pot reprezenta vreodata social ¬ democratia transilvaneana. Aveti aceasta putere. Veti descoperi, poate cu surprindere, ce oameni respectati pot sa va reprezinte. Ce oameni reprezentantivi pot sa va conduca. Ce oameni valorosi sunteti.
Impreuna vom recastiga stanga transilvaneana. Impreuna le vom arata romanilor ca social ¬ democratii sunt, in toata tara, aceiasi ¬ onesti, decenti si, mai ales, umani. In fapt, despre asta este vorba.
Cu speranta si prietenie,
Serban NICOLAE

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Premoniţie
Cum se prepara slanina afumata?
Horoscopul zilei
Probleme in aplicarea impozitului aferent veniturilor din jocuri de noroc
Presa germana jubileaza
Crestin-democratii germani semnaleaza investitorilor ca pe Romania lui Iohannis se poate conta
Botoşani: Marea înşelătorie cu cupoanelor pentru alimente iese la iveală
Mii de botoşăneni vor înghiţi în sec cu gândul la pomana electorală promisă de PSD
Botoşani: La Flămânzi, preşedintele PSD i-a luat la bătaie pe votanţii lui Iohannes
Fiica lui moş’ Hapău, personaj emblematic al localităţii, îl acuză de lovire pe vicele Micuţaru, preşedintele Organizaţiei locale PSD!
Un nou episod din activităţile de la şcoala Rădăuţi Prut
Regele Mihai a invitat la Palatul Elisabeta 12 fosti sefi de stat din Europa Centrala si de Est
Demisie si alegeri anticipate sau sa-si asume Guvernul Ponta guvernarea pana in 2016?
Victor Ponta cere ministrilor sa pregateasca bugetul pe anul viitor
Dupa aceea, decidem masurile speciale
Legea amnistiei si gratierii a fost respinsa
Senatorul PNL Akos Mora a demisionat din Parlament
Klaus Iohannis: Ce dorim noi e o schimbare a puterii in Romania
Noi, PNL, dorim sa preluam puterea. Acest lucru se va intimpla in 2015 sau cel mai tirziu in 2016
Domnule comisar şef, a sosit momentul demisiei!
Ioan Rotundu
S-a stabilit soarta consilierilor şi primarilor transfugi
Ioan Rotundu
Horodiştea: Aniversare de 100 de ani în cel mai nordic punct al judeţului
Organizaţia de Tineret a PNL Botoşani mulţumeşte tuturor tinerilor care au votat pentru Klaus Iohannis
Omul de afaceri Avraham Morgenstern, un apropiat al lui Radu Mazare, a fost retinut pentru 24 de ore
El este acuzat de un prejudiciu de peste 10 mil euro
Au rămas fără imunitate deputatii Ioan Dinita (PC), Ioan Adam (PSD) si Mircea Rosca (PNL)
Crin Antonescu: Nu sunt interesat de revenirea la conducerea PNL
Victor Ponta a fost sinucis politic
Secţia de Etnografie Botoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog