Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13700
De la 07 Ianuarie 2003
122873767

Sentință definitivă în dosarul Gala Bute:

  • Elena Udrea, șase ani de închisoare cu executare / Rudel Obreja, cinci ani de închisoare
  • 5 June 2018, 23:00
Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Gala Bute. De asemenea, și Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Elena Udrea se află în acest moment în Costa Rica.
Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a respins apelul declarat de Udrea şi de către ceilalţi inculpaţi, fiind menţinută sentinţa dată de instanţa de fond, relatează Agerpres.
De asemenea, instanţa a respins cererea depusă de Elena Udrea privind repunerea procesului pe rol.
În plus, judecătorii au admis în parte apelul declarat de Rudel Obreja, în cazul acestuia fiind contopită pedeapsa de la instanţa de fond cu o alta dată de Curtea de Apel Bucureşti, însă rămâne cu o condamnare de cinci ani închisoare cu executare.
Celelalte pedepse în dosar sunt: Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, trei ani de închisoare cu executare; Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere; Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, trei ani de închisoare cu suspendare, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani şi şase luni cu suspendare.
Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.
De asemenea, completul de cinci judecători a menţinut şi decizia instanţei de fond pe latură civilă.
Astfel, Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.
Instanţa a mai dispus ca Rudel Obreja să plătească în solidar cu partea responsabilă civilmente, SC Euro Box Promotion SRL (fostă SC Europlus Computers SRL), către Ministerul Finanţelor, prin ANAF, suma de 737.507 lei cu titlu de despăgubiri civile. Totodată, i se confiscă suma de 3.000.000 lei.
Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea.
Anchetatorii spun că sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja).
Udrea mai este acuzată că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la 'Gala Bute', prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.
Elena Udrea, aflată în Costa Rica, a susținut în aprilie că are statut de refugiat în acest stat: ”Am solicitat acest statut în februarie, am fost audiată în martie și am primit statul pentru un an de zile pe 21 martie, în acest moment sunt supusă statutului refugiaților, cu toate drepturile pe care le au refugiații și cetățenii costaricani”.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop zilnic 6.06.2018
Bancul zilei: Trandafirul despărţirii
Primarii unioniști, apel către Dăncilă, Dragnea și Tăriceanu
Iohannis: CCR s-a pus singură în situaţia să-i fie chestionată respectarea supremaţiei Constituţiei
Problema României nu este că au plecat mulți cetățeni, ci că ritmul exodului nu scade
Soţul homosexual al unui cetăţean european are drept de sejur peste tot în Uniunea Europeană,
a decis justiţia europeană
Iohannis despre mitingul PSD:
O abordare caraghioasă și pur populistă / Într-o societate normală mitingurile sunt făcute de opoziție
Toader, despre scandalul judecătorului CCR cu mandatul depășit:
Mulți se bagă în seamă, ca să-i dați la televizor
Banca Mondială: Oraşul Iaşi, singura şansă de progres a Moldovei
Studiu: Peste jumătate dintre IMM-uri încă nu au implementat GDPR
Contract uriaș pentru înzestrarea Armatei:
737 de milioane de euro pentru 3.400 de camioane militare și platforme de transport auto multifuncționale
MRP: Românii din afara granițelor nu vor avea de suferit
prin Legea de raportare a sumelor mai mari de 2000 euro transferate în țară
Ministrul Finanțelor s-a războit marți cu UE, cu Schengen, cu SUA, cu senatorul Cîțu și cu bancherii.
Dar a venit și cu soluții: ”Parafrazez un conducător de țară: România first! Nu sunt naționalist!”
Florin Iordache: Sancțiunile pentru nerespectarea deciziei CCR
privind revocarea lui Kovesi vor fi trecute în motivarea Curții
Neruşinaţii se vor aduna pe furiş, noaptea ca hoţii
Ioan Rotundu
Finanțele se pregătesc de „marea recuperare”.
Neruşinaţii se vor aduna pe furiş, noaptea ca hoţii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog