Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3687
De la 07 Ianuarie 2003
123137427
pnl

Serghei Lavrov: Ingerintele SUA si ale Occidentului in afacerile altor state, o lovitura grea data stabilitatii mondiale

  • 26 October 2014, 23:00
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat intr-un interviu acordat cotidianului norvegian Verdens Gang ca ingerintele Statelor Unite si ale statelor occidentale in general in afacerile interne ale altor tari aduc o lovitura grea stabilitatii internatioale, relateaza agentia Itar Tass.
"Lumea a intrat intr-o perioada de tranzitie si, din cate se pare, situatia de acum este mai mult decat o alta etapa a istoriei - ne confruntam cu o schimbare a epocilor", a declarat oficialul rus.
"Se produce o redistribuire a echilibrului global de forte si aparitia unui nou sistem policentric al ordinii mondiale", a mai aratat Lavrov.
"Situatia internationala se caracterizeaza printr-o agitatie si o imprevizibilitate tot mai mari, precum si o intensificare a competitiei globale care cuprinde nu numai economia si politica, ci, alaturi de ele, valorile si modelele de dezvoltare", sustine Lavrov.
"Formarea noii lumi merge mana in mana cu alti numerosi factori care fac imaginea relatiilor internationale sa fie mult mai neregulata si mai multifatetata decat anterior", afirma ministrul rus.
"Zonele de conflict se extind iar conflictele izbucnesc cu o frecventa mai mare din cauza agravarii crizelor interne, hranite de cauze interetnice si interreligioase", considera oficialul de la Moscova.
Toate acestea produc agregarea elementelor haosului si anarhiei in afacerile internationale, sustine Lavrov, care se arata insa increzator ca problemele mondiale actuale pot fi rezolvate doar prin eforturi colective ale comunitatii internationale pe baza rolului central al ONU.
Aceasta ar presupune insa, in viziunea oficialului rus, elaborarea unor abordari comune fara standarde duble.
"Din nefericire, observam incercari din partea Statelor Unite si a altor tari occidentale de a impune modelele lor altora, de a se amesteca in afacerile interne ale unor state suverane pentru a-si atinge propriile obiective geopolitice, extinzand, in acest proces, principiile de baza ale legii internationale", continua Lavrov.
Potrivit ministrului rus, "aceste metode de actiune au deschis usa bombardamentelor in Iugoslavia, incursiunilor in Irak, atacurilor in Libia si destabilizarii in Siria" si "toate acestea aduc o lovitura grea stabilitatii internationale".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Frământările lui Gheorghe
Dulceata de gutui
Horoscopul zilei
Lumea lu' Rotundu: Bătrâneţe, haine grele!
Seful BCE Mario Draghi avertizeaza zona euro asupra riscului unei recidive a recesiunii
Nimeni nu o sa ma convinga ca trecerea Prutului a fost o greseala in istorie
Un sit arheologic din Muntii Anzi da la iveala o asezare umana preistorica aflata la altitudini de aproape 4.500m
Franta risca sa se regaseasca in situatia Greciei
Gafa a premierul Ponta la Carei
de ziua de nastere a regelui Mihai
Victor Ponta: Acciza la palinca va fi eliminata de anul viitor
Trebuie sa ne pregatim pentru o batalie juridica cu Comisia Europeana
Botoşani/ Bucecea: Scormonitor în adâncul istoriei
Ioan Rotundu
Părintelui Buhăianu îi sfârâie din nou călcâiele
Ioan Rotundu
„Crucea” părintelui bucecean Vasile Cojocaru
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog