Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13216
De la 07 Ianuarie 2003
122873283

Sfaturi de la pompieri, puse în practică de botoşăneni

  • 3 May 2016, 23:00
Campaniile de informare şi prevenire a situaţiilor de urgenţă derulate premergător Sfintei Sărbători a Învierii Domnului de Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţ㠓Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani şi-au atins scopul. Dovadă că botoşănenii au acordat mai multă atenţie sfaturilor primite de la pompieri pe timpul Sărbătorilor Pascale, este şi numărul mic de apeluri de ajutor înregistrat în această perioadă.
Astfel, în perioada 29 aprilie – 2 mai, forţele I.S.U. Botoşani au fost solicitate să intervină în 84 de situaţii de urgenţă, respectiv patru incendii (unul de vegetaţie uscată), patru misiuni pentru asigurarea măsurilor p.s.i. pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD, o intervenţie pentru transportul unei persoane bolnave din apartamentul proprietate la ambulanţă, două misiuni de transport apă în localităţile afectate de secetă, o misiune pentru salvarea unui animal dintr-un mediu ostil vieţii, o misiune de asigurare a măsurilor p.s.i. pe timpul desfăşurării unui meci de fotbal, o intervenţie pentru înlăturarea unei bucăţi de tencuială de pe un bloc care se putea desprinde oricând şi răni trecătorii, o misiune pentru asanarea unei fântâni, o alarmă falsă la Botoşani, o intervenţie pentru descarcerarea unei persoane care a fost rănită într-un accident rutier produs pe raza oraşului Darabani şi 67 intervenţii SMURD pentru acordarea primului ajutor medical calificat.
Pe timpul intervenţiilor, au fost salvate/asistate 73 de persoane şi au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de peste 200.000 lei.
Valoarea bunurilor distruse în urma incendiilor a fost estimată la cca. 15.000 de lei.
Comparativ cu Paştele trecut, (perioada 10 – 13 aprilie 2015), numărul solicitărilor s-a înjumătăţit.
În zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi luni, forţele ISU Botoşani au executat 32 de activităţi de recunoaştere în tren şi acţiuni de educare preventivă în domeniul situaţiilor de urgenţă, la lăcaşele de cult.
În noaptea de Înviere, pompierii botoşăneni au desfăşurat 44 de acţiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, în special de către credincioşi, dar şi de asigurare a intervenţiei operative în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, la biserici.
Pe 1 şi 2 mai, inspectorii de prevenire în colaborare cu jandarmii, specialiştii Direcţiei Silvice Botoşani şi reprezentanţi ai Ocolului Privat „IRI” Focşani au efectuat acţiuni de informare preventivă în zonele de agrement aferente fondului forestier din judeţ.
I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, în continuare, atât acasă cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.
Informare şi Relaţii Publice

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 4.05.2016
Bancul zilei: Treabă de poliţişti
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Furtul de putina mancare nu este infractiune daca ai nevoie de ea
Reghin: Toti cei sapte politisti de la Rutiera raman in arest preventiv
Sefa Siveco, condamnata definitiv la 2 ani si jumatate de inchisoare cu executare
O delegatie ONU se afla in Romania si evalueaza conditiile de detentie - surse
La Cambridge a fost realizat cel mai mic motor din lume
Acesta ar putea fi folosit de nanoboti pentru a circula prin corpul uman
Desantul Antifraudei de Paste
Opt cluburi din Mamaia au fiscalizat 1,8 milioane de lei intr-o singura noapte
ANAF a inceput publicarea contribuabililor mari si mijlocii cu restante fiscale
In cateva zile urmeaza listele cu persoanele fizice
Initiativa Romania a depus la DNA noi probe privind falsificarea de semnaturi pe liste depuse de PNL
Cine este Corina Suteu, propunerea lui Dacian Ciolos pentru Ministerul Culturii
Botoşani: Pe lista CJ a PNL candidaţi care compromit partidul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog