Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2139
De la 07 Ianuarie 2003
122887788

Şi-a fâţâit doar fundul, în rest a stat mută

  • (Cârcotaşul)
  • 16 September 2007, 23:00
Vineri, circulaţia pe Calea Naţională din Botoşani devenise un supliciu pentru fiecare şofer trecător prin zonă. Majoritatea susţineau că aglomeraţia s-a datorat zilei de sărbătoare creştin-ortodoxă, „Ziua Crucii”, ziua când se bat şi nucile. Realitatea pare să fie alta. Toată aglomeraţia s-a creat datorită unor restricţii de circulaţie, impuse de Poliţia rutieră, pentru că prin Botoşani şi-a fâţâit fundul Elena Băsescu.
Aşa că, prezenţa funduleţului băsăscian ne-a amintit de zilele glorioase, când urbea noastră era călcată de ctitorul României comuniste, Nicolae, însoţit de capul încoronat al ştiinţei româneşti, Elena. Vremurile au trecut, Elenele au rămas. Savanta îşi doarme somnul de veci, aşteptându-l cu stoicism pe nea Ionică, cărui are a-i spune o vorbă încă de la Târgovişte. Tânăra politiciană de spiţă prezidenţială, abia îşi croieşte drum spre piedestalul plin de privilegii, piedestal destinat odraslelor celor căţăraţi în vârful puterii. Altfel spus, locurile lui Nicu şi Zoe Ceauşescu au fost ocupate de Ioana şi Elena Băsescu. Pe Ioana o putem asemui cu Nicu, dacă le privim viaţa în intimitate. Băutură, divorţuri, manevre financiare dubioase, ce mai, sosia lui Nicu travestită în fustă şi pantofi cu toc.
Elena aduce puţin a Zoe. Îi plac aventurile social-democrate, deşi taică-său este numai democrat. Tăticii, Traian şi Viorel, îşi fac cute de imagine politică. Băiatul lui Hrebenciuc face cute la rochiei Elenei. Dacă cealaltă Elenă, trecută la veşnicie, era considerată Zâna Ştiinţei româneşti, asta, mai tânără, este privită ca un mic diavol al ingineriilor financiare. Nu puţini sunt cei ţepuiţi de câteva mii de dolari, fără ca Elena să se mai prezinte la evenimentul pentru care a fost plătită. Până-l va ajunge pe tăticu, adică la ţepe de milioane de euro, va schimba multe tampoane.
Pe la Botoşani, odrasla prezidenţială s-a prezentat să dea greutate dezbaterii despre votul uninominal. Mai întâi că a luat loc în prezidiu cam târzior, lăsându-se aşteptată precum starletele despre care ne vorbeşte Cristoiu. Apoi, după ce şi-a aşezat comod funduleţul pe scaun, a tăcut chitic. Nici o vorbă despre uninominal, semn că bigamia politică îi este mai familiară.
A plecat precum a venit. Însoţită de corul de înjurături al şoferilor, obligaţi să suporte o serie de restricţii de circulaţie.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Avocaţii lui Conţac fac harcea-parcea din dosarul DNA
Cătălin Măruţă a învăţat să danseze greceşte
Au explicat votul uninominal, dar într-un mod neconvingător
Dacă se va ţine de cuvânt, Orban va bea must la Darabani
Prefectul este manevrat politic de către proprii consilieri
Visează la un guvern PD, condus de Blaga
Un uninominal neexplicat nici de cei ce-l vor
Ioan Rotundu
Guvernul a pus gând rău contribuabililor
Liberal-democraţii vor egalitatea de şanse
Municipalitatea pregăteşte rectificarea de buget
Directorul Damian de la Recuperare se laudă, dar cu munca altora
Elevii vor fi vaccinaţi
Termica estimează încasări peste 100%
Teatrul Eminescu îşi pregăteşte deschiderea stagiunii
Ţigări confiscate de la trei persoane
Arsă de vie
Accidentat mortal produs de un brăilean
Intimitate preoţească
Horoscop
Oferta educaţională a Universităţii "Petre Andrei"
Una vă învaţă spaniola, altul vă serveşte la masă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog