Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5515
De la 07 Ianuarie 2003
122891164

Şi-a propus să-i hărnicească pe puturoşii beneficiari ai Legii 416

  • 17 July 2008, 23:00
Din această săptămână a început în Frumuşica igienizarea localităţii, o oarecare mişcare putând fi văzută, în ultimele zile, la nivelul curăţirii şi decolmatării şanţurilor care străjuiesc DE58 în zona centrală a comunei. Zilnic, 4-5 cetăţeni, beneficiari ai venitului minim garantat (şi nu numai), curăţă cu ajutorul uneltelor agricole şi măturilor, şanţurile pavate cu piatră, taie buruienile de pe marginea drumului, tund iarba. Pentru ca lucrurile să meargă mai bine, primii edili ai comunei au achiziţionat, miercuri, câteva cositoare mecanice pe care speră să le introducă în funcţiune chiar din această săptămână.
Deocamdată, „mecanicele” se odihnesc bine mersi, nou nouţe, în biroul viceprimarului. Treabă este destulă, slavă Domnului, porţiunile în care şanţurile au fost curăţate având, deocamdată, doar o lungime totală de 25-30 de metri. Din zona magazinului mixt şi a barului Consumcoop până în dreptul şcolii, pe o parte şi de alta a drumului, brusturii şi iarba netăiată încă fac legea, ca să nu mai vorbim de şanţurile de pe marginea drumului european, pline de ierburi, de mâl, de mizerie, care n-au văzut sapa şi grebla de pe vremea când primăriţa Vamanu învăţa abecedarul administraţiei locale.
În sensul celălalt, în dreptul cabinetului medical şi al farmaciei, lucrările de decolmatare nici nu au început, aşa că cetăţenii care locuiesc în zona poliţiei şi a blocurilor mai au cu siguranţă de aşteptat până vor beneficia şi ei de „binefacerile” curăţeniei generale pe spatele primăriei. Vicele Dumitru Baciu speră ca în această vară, sau cel puţin cât a mai rămas din ea, să ofere un nou aspect zonei centrale a comunei, dar după cum stau lucrurile, se pare că doar voinţa sa nu este suficientă. Marea problemă este a muncitorilor, mai precis a beneficiarilor venitului minim garantat care, conform Legii 416, trebuie să presteze, în funcţie de sumele pe care le ridică lunar de la primărie, un anumit număr de ore în folosul comunităţii. Din păcate, aceştia nu prea se achită de sarcini.
„Deşi am trecut de jumătatea lunii, din cei 34 de beneficiari ai ajutorului social nu s-au prezentat la treabă decât 7, care, în funcţie de suma primită au de efectuat între 14 şi 72 de ore de muncă. Mai au timp până pe data de 30 să vină, iar cei care nu se vor prezenta, nu vor lua nici un ban, pentru că plata ajutorului se va face numai pe bază de pontaj. Nu ştiu cum au fost ei obişnuiţi până acum. Când ai nevoie de ei, nici unul nu poate, ba au probleme, ba nu au timp, ba sunt bolnavi, dar când vine ziua de plată îi vezi de la prima oră, soţ, soţie, la casierie. Dacă nu se achită de sarcini, vor avea o mare surpriză”, ne-a spus vicele Dumitru Baciu.
Pe de altă parte, nici cetăţenii din Frumuşica nu sunt mulţumiţi de modul în care arată centrul localităţii, cartea de vizită a comunei, până la urmă. „Am schimbat un primar nepăsător cu altul, asta-i problema. E inadmisibil felul în care arată zona centrală. Mizerie şi bălării peste tot. Ce aşteaptă primăria? Să vină toamna, să ne înece frunzele?”, întreabă un R.J., un agent comercial din zonă.
La rândul ei, M.M., o gospodină din zona blocurilor, îşi manifestă la rândul ei nemulţumirea: „Dacă a văzut că nu are cu cine face curat, primarul i-a pus pe cei care locuiesc de o parte şi de alta a drumului european să-şi facă singuri curat în faţa porţilor. Până la urmă, nu e rău. Întrebarea este: ce fac cei de la 416? Unde-s beneficiarii ajutorului social? Nu cumva lucrează în altă parte?”. Bună întrebare, credem noi. Aşteptăm răspunsul primăriei. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Locul în care toată lumea fură pe toată lumea
Horoscop
Surpriza lui Dumnezeu
Vrea să se pună bine cu localnicii, dar şi cu Dumnezeu
Ofertă comercială Comat Giurgiu
Firmele germane de IT s-au bătut pentru un român premiat de NASA
Românii şomeri din Spania se întorc acasă
Românii din Ucraina cer ministrului Adomniţei să-i apere de abuzurile autorităţilor
Poliţia a percheziţionat Primăria Dângeni şi a ridicat documente
Zice că infirmierele nu se mai stropşesc la pacienţi
Pentru că nu şi-a găsit naşul, Termica face legea în casa noastră
Poliţist comunitar retrogradat pe un an de zile
Primarul din Suliţa, acuzat că a colaborat cu Securitatea
Ţâbuleac vrea să aibă putere, nu doar să execute
Şi-a pierdut viaţa pentru un stog de fîn
Şeful CJ vrea să mute Centrul Militar într-un spaţiu deja închiriat
„Cuvântul e un dar al lui Dumnezeu şi nu e permis să-l folosim oricum”
A uitat cât i-a cerut lui Câmpanu pentru daune morale
Preşedintele Ţâbuleac intervine în Operaţiunea „Salteaua”
doi şefi de Direcţii din cadrul CJ Botoşani sesizaţi la Comisia de Disciplină
Fostul sediu al CGP Botoşani este revendicat de un bucureştean
Primăria şi Consiliul Judeţean Botoşani s-au luptat în Instanţă peste trei ani de zileDupă ce Primăria a obţinut câştig de cauză, dorea să mute în clădire Poliţia Comunitară
Liceeni nu vor mai putea păcăli AJOFM
Puţini la număr, dar mult mai răi
Au descoperit în renta viageră o sursă de câştig
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog