Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9494
De la 07 Ianuarie 2003
122895143

Şi aleşii oneşti pot cădea pradă ticăloşilor

  • Ioan Rotundu
  • 22 April 2016, 23:00
Constantin Puiu Beldea este viceprimarul comunei Manoleasa din iunie 2006. A fost ales viceprimar la jumătatea mandatului de primar deţinut de social-democratul Ionel Vatamaniuc.
La alegerile locale din 2008, primarul comunei a devenit liberalul Mircea Mihai care l-a preferat pe Beldea viceprimar poate şi pentru faptul că familiile lor erau apropiate şi chiar s-au înnemurit prin a deveni cuscri. Colaborarea dintre cei doi a funcţionat ceas iar la alegerile din 2012, când cetăţenii comunei i-au înnoit lui Mircea Mihai mandatul lui de primar, Beldea a rămas în continuare viceprimar, funcţie deţinută şi în prezent.

Om gospodar şi respectat în comună, Beldea a intrat în atenţia grupării mafiote locale condusă de un decăzut social şi evazionist fiscal Alexandru Boroleanu, lider al PDL care a adus multe necazuri comunei şi a pus piedică atragerii unor importante fonduri europene, el având tot timpul calitatea de consilier local. Cândva om de afaceri cu ceva cheag, Boroleanu şi-a risipit bruma de avere strânsă din evaziune fiscală pe două candidaturi la funcţia de primar, candidaturi nereuşite pentru că sătenii îl percep drept un impostor.

Putred de dator, la Fisc, parteneri de afaceri înşelaţi dar mai ales la Primăria Manoleasa cu peste un miliard lei vechi din impozite şi tace neplătite de ani la rând, Boroleanu l-a studiat atent pe Beldea şi a descoperit la acesta o dorinţă de mărire. I-a speculat această slăbiciune şi l-a atras de partea grupării sale mafiote intoxicându-l cu fixaţia că poate fi viitorul primar.

Boroleanu a pus la cale o lovitură politică împotriva primarului Mircea Mihai, încercând să-i convingă pe cei din PNL Botoşani că Mihai nu va mai fi ales de către săteni şi că noul preferat al fi Beldea. Numai că minciuna are picioare scurte iar cei din PNL nu s-au lăsat manipulaţi de Boroleanu.

Respins de PNL, Boroleanu s-a îndreptat spre UNPR şi l-a făcut pe Beldea candidatul acestui partid. Scopul clar al lui Boroleanu este că dacă-l va face primar pe Beldea, acesta îl va scăpa de datoriile către Primărie. Absolvent al Facultăţii de drept la Spiru Haret, dar lipsit de cunoştinţe juridice ca toţi cei licenţiaţi pe bază de plata taxelor şi nu a asimilării cunoştinţelor, Beldea nu realizează că ce vrea Boroleanu nu va putea să-i rezolve niciodată, fie şi ales primar.

Ieri am trecut prin Manoleasa, în cadrul unei acţiuni de evaluare a potenţialilor primari aleşi prin votul din 5 iunie, şi am discutat cu cunoscuţii mei mai vechi care mi-au explicat că actualul primar are prima şansă de a fi reales. În schimb l-au compătimit pe Beldea pe care-l considerau un om serios dar a căprui credibilitate este în scădere vertiginoasă pentru că s-a înhăitat cu gaşca lui Boroleanu.

La ieşirea din Primărie am fost abordat de un derbedeu de-al lui Boroleanu care a avut îndrăzneala să-mi ceară socoteală despre activitatea mea de jurnalist şi publicist, cerându-mi să-l susţin pe Boroleanu. Derbedeul m-a confundat probabil cu acei reporteri pe care Boroleanu i-a manipulat cum a dorit.

Viaţa mea se desfăşoară după nişte principii morale pe care Boroleanu şi derbedeii care-l înconjoară n-au cum le pricepe pentru că n-au educaţia necesară. Eu nu sunt Lucian Alecsa să-mi bage Boroleanu 100 de lei în buzunar ca apoi să scriu lucruri mizerabile la adresa celui indicat, aducând grave prejudicii interesului comunitar.

Spunea Prof. dr. Petrea Curcă în interviul despre cartea sa „Revoluţia la Botoşani” că sunt un excepţional cunoscător al comunităţii botoşănene. Îi mulţumesc pentru apreciere. Sunt pentru că toată viaţa mi-am petrecut-o printre botoşăneni. Le-am cunoscut necazurile şi bucuriile, le-am cunoscut mizeria morală şi valorile călăuzitoare în viaţă. Am observat cu atenţie care este zestrea noastră morală moştenită din veacuri şi care este contribuţia la această zestre adusă de educaţia generaţiilor ce se succed.

În cărţile mele, care n-au poposit prea mult prin librării pentru că au fost cumpărate, am surprins fragmente din viaţa noastră comunitară cu bunele şi relele ei. În primul volum al trilogiei „Doar politicieni sau şi ticăloşi?” am zugrăvit viaţa politică botoşăneană aşa cum au făurit-o, trăit-o şi-o mai trăiesc politicienii noştri, fără a le exagera meritele sau a le ierta derapajele de la interesul general comunitar în favoarea celui personal sau de grup.

Editorul meu nu mi-a tipărit cărţile în 10 sau 20 de exemplare ca să mă împăunez că sunt scriitor. Au fost tipărite în tiraje de sute de exemplare., primele dou㠄Întâmplări hazlii dar adevărate” şi „Masoneria botoşănean㔠în peste 1.000 de exemplare şi mi se cere reeditarea lor.

Aşa stând lucrurile, a-mi asocia numele cu derbedeii de prin comunele judeţului care aspiră la funcţii de decizie pentru a jefui banul public ar fi o jignire gravă adusă celor peste o sută de mii de botoşăneni care-mi urmăresc activitatea publicistică, i-aş jigni fără a fi iertat vreodată pe acei oameni de artă, cultură şi ştiinţă care mă cunosc şi mă onorează prin a mă primi în cercul lor şi mă felicită pentru ceea ce fac în interesul comunitar.

Îl compătimesc pe Beldea că s-a lăsat dominat de gaşca lui Boroleanu numai pentru speranţa că ar putea fi viitorul primar. Cu o astfel de susţinere politică, onestitatea sa, respectul de care se bucură vor suferi o deteriorare greu de cuantificat. Un dialog cinstit şi deschis cu primaru-cuscru poate că ar fi adus o altă rezolvare a dorinţelor sale de mărire, fără a-şi juca la pokerul lui Boroleanu cinstea şi onoarea.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Tehnica cerşitului la italieni
Reţeta zilei: Frigărui de miel
Horoscopul zilei de 23.04.2016
Deputatii vor lucra la Parlament numai lunea si martea,
pana la finalul campaniei. Zgonea: Recuperam in iulie
Reactia Guvernului la excluderea Romaniei de la Eurovision
TVR e in subordinea Parlamentului, nu puteam plati datoria pentru ca incalcam legile Concurentei
Victor Ponta: Liviu Dragnea NU trebuie sa isi dea demisia din functia de Presedinte al PSD
Trebuie sa fereasca partidul de toti "ofiterii" acoperiti sau descoperiti care vor sa il preia
Pseudo-stiinta, un pericol deghizat in hainele democratiei
In ultima perioada o uzanta noua se evidentiaza atat printre patimasii
O ancheta efectuata in Germania indica nereguli la motoarele diesel pentru 16 producatori auto
Printre modele, Dacia si Renault
Liviu Dragnea, doi ani de inchisoare cu suspendare in Dosarul Referendumul, sentinta e definitiva
Robert Turcescu, candidatul PMP la Primaria Bucuresti
DNA se ocupă de plevuşcă, crăpcenii zburdă
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.04.2016
Botoşani/Suharău: A ieşit la iveală un nou matrapazlâc al cuplului Chelariu - Pintilei
Ioan Rotundu
Împreună cu Hristos de la libertate la viaţă
Scrisoare pastorală la Învierea Domnului. Iaşi, 2016
Comunicat de presă PNL Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog