Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24749
De la 07 Ianuarie 2003
122884816

Şi-au dat mâna într-o frumoasă horă moldovenească

  • 15 January 2008, 23:00
Un proiect de colaborare transfrontalieră din zona noastă, cu vecinii noştri ucraineni, s-a materializat în aceste zile printr-o întâlnire între elevii Şcolii Nr.17 Botoşani şi elevii de la Şcoala româneasca de la Oprişeni, regiunea administrativă Cernăuţi, Ucraina. Mai exact, reprezentanţii şcolii botoşănene au fost în vizită la Oprişeni în Ajunul de An Nou, sărbătorit conform calendarului pe stil vechi.
Profesori, învăţători şi elevi au mers la întâlnirea cu colegii cernăuţeni, pregătiţi cu jucării, mandarine, colaci, cărţi, având organizate formaţii de obiceiuri şi datini de Crăciun şi Anul Nou din ţinutul botoşănean. Iniţiatorii acţiunii au fost învăţătoarea Doina Popa şi profesorul Vasile Asiminicesei. Au mai participat învăţătoarele Nicoleta Borfotină, Carmen Dobrescu, Carmen Asiminicesei, profesorii Corina Hruşcă (foto), Mariana Ciobănaşu Şcoala Nr.2 Botoşani, Ioan Ciobănaşu Şcoala Nr. 8 Botoşani, Ioan Mintici, directorul Şcolii Nr.17 Botoşani, şi elevii din clasa a VII –a A, cl. a IV-a şi cl. I.
Emoţionant a fost momentul întâlnirii cu cadrele didactice, cu părinţii şi cu elevii Şcolii româneşti din Oprişeni, sat cu populaţie românească. Gazdele i-au aşteptat şi i-au primit cu bucurie.
Directorul şcolii din Oprişeni, domnul Bodnariuc Nicolae a adresat un cuvânt de salut oaspeţilor. Au fost de asemenea salutaţi de primarul localităţii Oprişeni.
Elevii din Oprişeni au oferit oaspeţilor o frumoasă şezătoare folclorică cu muzică populară, recitări din poezia populară românească şi din literatura cultă: Coşbuc, Alexe Mateevici, Alecsandri etc.
Nu s-au lăsat mai prejos elevii clasei a VII-a A, diriginte profesor Vasile Asiminicesei de la Şcoala Nr.17 Botoşani, cu formaţiile de dansuri şi obiceiuri de Anul Nou, instructori Ioan Enciu şi M. Chilăraşu. Grupul de colindători condus de învăţătoarea Nicoleta Borfotină au intonat colinde preamărind Naşterea Domnului. A urmat jocul căiuţilor, iar urătura elevilor de clasa a VII-a A a pregătit atmosfera ajunului de Anul Nou. Jocul caprei, al ursului şi al măştilor a impresionat asistenţa. Reprezentaţii de la Botoşani au dăruit celor din Oprişeni colaci mari, împletiţi şi de asemenea colăcei pentru toţi părinţii şi elevii din Oprişeni prezenţi la manifestare.
La finalul spectacolului, cu toţii şi-au dat mâna într-o frumoasă horă moldovenească.
Gazdele, cadrele didactice, elevii şi părinţii de la şcoala românească de la Oprişeni au oferit invitaţilor o masă sărbătorească.
(Corina Hruşcă)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Corupţie târnosită în biroul avocatei
Lăcomia vârstei
Pro Tv difuzează al cincilea sezon ”Dispăruţi fără urmă”
Dana Rogoz a cucerit pe plâcă pârtiile din Bulgaria
Horoscoop
Posturi de asistent comunitar rămase neocupate
Liceul de Arte îşi pregăteşte aniversarea
Pachetul legilor învăţământului dezbătut în şcoli
Deţinuţii s-au întrecut în recitat poezii
AJOFM se laudă cu bugetul primit pe acest an
Reclamă abuzurile CJAS, dar fără a intra în adâncul problemelor
Municipalitatea începe dotările în Sala polivalentă şi Parc
Discrepanţe mari la fondul de rulment al primăriilor botoşănene
Dănuţă critică municipalitatea pentru modul de realizare a lucrărilor
Casele de cultură a sindicatelor pot ajunge la municipalitate
Speranţe de suplimentare a fondurilor pentru Parcul Eminescu
Vor să-i dea aspect european Pietonalului Unirii
Locul lui Ţâbuleac a fost ocupat
Învaţă să faci din viaţă o experienţă de neuitat...
Felicitare PD-L pentru primarul Flutur
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog