Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13477
De la 07 Ianuarie 2003
122899126

„Şi prin tăcere suntem vinovaţi. Noi nu uităm”

  • 27 August 2008, 23:00
Patru tineri din Chisinau au fost retinuti de politie, sambata, si tinuti inchisi in conditii inumane timp de doua zile, pentru ca intentionau sa imprime harta Romaniei Mari cu hotarele ei din perioada interbelica pe asfaltul din centrul Chisinaului, informeaza Jurnal.md, preluat de Romanian Global News. Ieri, acestia au si fost judecati la Judecatoria Buiucani si amendati cu cate 20 de lei fiecare pentru „huliganism”. Ion Tarna, Valentin Soimaru, Anatol Caraion si Eugen Enache au mers in seara zilei de 23 august, data cand a fost semnat pactul Molotov-Ribbentrop, la Arcul de Triumf din Piata Marii Adunari Nationale si isi propuneau sa deseneze pe asfalt granitele Romaniei Mari cu un spray de culoare alba.
Desenul urma sa aiba si inscriptia: „Si prin tacere suntem vinovati. Noi nu uitam”. Nici n-au reusit sa-si puna planul in aplicare, ca au fost inconjurati de cinci persoane in civil carora li s-au mai alaturat si politisti. Imediat le-au fost confiscate „instrumentele”, au fost urcati in masina politiei si au fost dusi la Comisariatul de politie al sectorului Buiucani de unde au scapat abia luni, 25 august.
„Initial, eram anchetati pentru huliganism si pentru plasarea materialelor publicitare in locuri neatorizate. Apoi, numai pentru huliganism. Au schimbat vreo trei procese-verbale. In seara zilei de 23 august am fost anchetati de doua ori pana la miezul noptii. Dupa miezul noptii ne-au dus in catuse la Dispensarul Narcologic.
Stateam toti patru intr-o celula de doi metri patrati, fara sistem de aerisire. In primele 16 ore nu ni s-a dat apa si nici nu ni s-a permis sa mergem la WC. Nu ne-au dat voie nici sa ne telefonam avocatul. Eram nevoiti sa dormim pe niste placi de beton. Doi baieti din grupul nostru tocmai faceau tratamente si, din cauza detentiei, au fost nevoiti sa-si intrerupa tratamentul si starea sanatatii lor s-a agravat”, a declarat Ion Tarna.
Intr-un moment de neatentie a politistilor de garda, tinerii tinuti ca niste animale la comisariat au rupt usa de la celula, duminica spre seara, si au luat printre gratii un telefon de la alti detinuti. Au reusit sa-si telefoneze niste cunoscuti pe care i-au rugat sa le aduca apa si mancare.
„De patru ori ne-au adus mancare, dar noua ne-au transmis de numai trei ori. Din tot ce aduceau prietenii nostri, la noi ajungeau numai biscuitii si apa”, spune Tarna.
Tinerii nu au platit inca amenda, fiindca au contestat decizia judecatoarei Olga Cojocaru care i-a amendat cu cate 20 de lei. Acestia au de gand sa atace si comisariatul de politie in judecata pentru detentia in conditii inumane la care au fost supusi si sa ceara despagubiri morale si materiale. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Doar 30% din creanţe sunt recuperate de Fisc
Desemnat şef al CJ, Ţurcanu îi va scutura niţel pe cei de la Drumuri şi Apa Grup
Alte patru blocuri vor fi reabilitate termic
Şi-a înşelat concubinul cu care trăia de 13 ani
Minorii din detenţie au luat contact cu cele sfinte
Copil de 8 luni înecat în dejecţii de animale
Şcolile, raiul corupţiei, incompetenţei şi neputinţei
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (CLXXVI)
(Ioan Rotundu)
Rockerii botoşăneni neagă pactele încheiate cu Satan
Pentru a-şi îndeplini planul, Poliţia ne amendează din birou
furt de date personale la Poliţia Românăo profesoară din Timişoara amendată la….Bucureşti
Noi farse ale lui Gabi Jugaru
„Românii, chiar dacă sunt cetăţeni europeni, vor trebui să se supună unor cerinţe”
Occidentul cântă placa Moscovei din cazul Kosovo
Dreptul moral
Ce cred liderii politici de la Chişinău de criza provocată de Rusia în Caucaz
Lavrov aduce iar în actualitate planul de federalizare a Basarabiei
” Şi ce dacă mă reclami la OPC, până vin ei, schimb preţul!”
consumator strivit la Altex
Program Tele'M Botoşani joi, 28 august
Reacţia prostituatei
Horoscop
Guvernul mai întâi numără, după care le va plăti şi salariile
După 20 de ani de pauză, a apărut un caz de tetanos
Pensia se majorează, dar pe etape
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog