Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10975
De la 07 Ianuarie 2003
122896624

Sindicatul din Educaţie "Spiru Haret" cere eliminarea definitivă a fondului clasei

  • 10 January 2014, 23:00
Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" cere eliminarea definitiva a fondului clasei si sustine ca "invatamantul este departe de a fi un serviciu gratuit pentru populatie". "Atat timp cat se da posibilitatea parintilor, chiar si la nivel declarativ, de a strange fonduri pentru clasa sau scoala, din invatamant nu vor fi eliminate aceste practici", precizeaza FSE Spiru Haret intr-un comunicat de presa.
Comunicatul FSE Spiru Haret vine dupa ce invatatoarea Dana Blandu a fost demisa de catre Consiliul de Administratie al scolii numarul 10, care a decis desfacerea contractului de munca al acesteia.
Comunicatul integral de presa:
FSE "Spiru Haret" cere eliminarea definitiva a fondului clasei
Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret", tinand cont de evenimentele care au afectat grav in ultimul timp sistemul educational, face urmatoarele precizari
Salariile mici nu trebuie sa ofere niciunui angajat din sistem motivatia pentru a cere sau a accepta foloase necuvenite din partea parintilor sau a altor factori externi. In acelasi timp, asa cum nu suntem de acord cu ideea unora ca nu trebuie sa se majoreze salariile din invatamant atat timp cat nu elimini coruptia din sistem, nu sustinem nici sintagma <>.
"La ora actuala nu se respecta prima lege a tarii: Constitutia. Invatamantul este departe de a fi un serviciu gratuit pentru populatie. Atat timp cat se da posibilitatea parintilor, chiar si la nivel declarativ, de a strange fonduri pentru clasa sau scoala, din invatamant nu vor fi eliminate aceste practici. Parintii si elevii trebuie sa inteleaga ca invatamantul este gratuit prin Constitutie. De la lucrurile absolut necesare - precum creta, buretele, hartia igienica si dezinfectanti - pana la manualele scolare, mobilier si draperii, toate acestea trebuie achizitionate din fondurile statului.
In conditiile in care la clasa nu exista materialele necesare desfasurarii in bune conditii a actului educational, ei trebuie sa inteleaga ca nu este vinovat cadrul didactic (care de multe ori aduce bani de acasa), ci autoritatea locala, reprezentata prin primar, si autoritatea centrala, reprezentata de Guvern. In momentul in care fiecare dintre noi va intelege acest lucru si va actiona in consecinta, o mare parte din asa-zisa coruptie mult hulita din sistem va disparea", a declarat Marius Nistor, presedinte FSE "Spiru Haret".
Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" nu va sustine niciodata un angajat al sistemului care solicita bani sau alte foloase de la parinti si elevi si va condamna intotdeauna astfel de practici. Insa, considera ca nu trebuie inceputa o "vanatoare de vrajitoare" in sistemul educational, ci trebuie identificate solutiile pentru a elimina orice posibilitate de a strange bani la nivel de clasa/scoala, indiferent de cine face aceasta colecta.
Avand in vedere toate acestea, FSE "Spiru Haret" considera ca trebuie adoptate in regim de urgenta Codul de etica si Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar. De asemenea, Ministerul Educatiei Nationale si inspectoratele scolare trebuie sa acorde consiliere de specialitate unitatilor de invatamant in vederea elaborarii regulamentelor interne.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Greşeală de număr
Horoscopul zilei
Forţele americane au ucis din greşeală un băiat afgan de patru ani
Guvernul Ponta a mai mai născut o taxă
Procesul lui Dragnea privind fraudarea referendumului
doi inculpaţi au recunoscut că au introdus mai multe buletine de vot în urnă Înalta Curte a respins cererea lui Dragnea de restituire a dosarului la DNA
Cum a fugit Ponta de întâlnirea cu americanca Victoria Nuland
Suntem consternaţi, vom câştiga indubitabil in justiţie
Aşa ceva, numai la noi se putea întâmpla!
Ioan Rotundu
Comisia Europeană reclamă lipsa de viziune a Guvernului Ponta
strategia României pentru fondurile UE 2014-2020 rămâne tot lipsită de viziune
Concurs de recitare organizat de Primăria Botoşani
Botoşani(Flămânzi: Scandal între primari de la costume populare
Parchetul General a început urmărirea penală pe numele lui Sorin Rosca Stănescu
Liviu Dragnea, întrebat unde este Victor Ponta: Habar nu am
Presa-n gura lu' Rotundu - emnisiune pamflet difuzată pe Tele'M Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog