Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6080
De la 07 Ianuarie 2003
122891729

Siveco si o firma apropiata deputatului Sebastian Ghita au castigat un contract IT de peste 31 milioane de lei

  • cu Ministerul Afacerilor Externe
  • 27 February 2015, 23:00
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a atribuit in 12 ianuarie 2015 un contract IT de peste 31 milioane lei, finantat din fonduri UE, catre Siveco, conform unui anunt publicat vineri in Sistemul Electronic de Achizitii publice. Datele din SEAP arata ca oferta castigatoare a fost depusa de Siveco in asociere cu Expert One Research (fosta XOR IT), o firma cu actionari apropiati deputatului Sebastian Ghita. Sistemul va furniza servicii electronice prin care cetatenii vor putea solicita online informatii consulare, documente de identitate si calatorie, servicii pentru cetatenie, acte de stare civila sau notariale.
Descrierea contractului:
Contractul atribuit de MAE presupune: achizitia infrastructurii hardware si software de baza, a serviciilor de dezvoltare si implementare a Sistem Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetateni (SIMISC).
Ce servicii electronice ar urma sa fie furnizate catre cetateni:
"Trebuie sa se realizeze implementarea unui set complet de servicii electronice pentru cetatean, nu a catorva servicii izolate, pentru crearea unei experiente comune in utilizare si mai ales pentru a maximiza sansele ca cetateanul sa poata beneficia in mod integral de toate serviciile dorite in mod electronic.
Sistemul integrat trebuie sa implementeze minim 8 categorii generale mari de servicii electronice cu functionalitati front-office, adica in mod direct accesibile cetateanului (solicitare serviciu online, solicitare serviciu cetatenie, solicitare documente identitate si de calatorie, solicitare serviciu acte stare civila, solicitare serviciu acte notariale, solicitare serviciu obtinerea de acte din Romania, solicitare serviciu alte servicii, registre etc)", se arata in caietul de sarcini (vezi detalii in documentul atasat).
Data atribuirii contractului: 12.01.2015
Numarul de oferte primite: 5
Numarul de oferte admisibile: 1
Oferta castigatoare: Siveco Romania
Termenul de finalizare a proiectului IT este de 12 luni incepand de la data atribuirii contractului
Cine sunt oamenii din spatele Expert One Research - legatura cu Sebastian Ghita
HotNews.ro a verificat la Registrul Comertului actionariatul Expert One Research. Asa am aflat ca Expert One Research este fosta XOR-IT Systems, firma care a castigat in vara anului 2012 procedura de achizitie organizata de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) pentru softul privind depistarea eventualelor voturi multiple la referendumul de demitere a presedintelui Romaniei, Traian Basescu.
HotNews.ro a mai aratat anterior ca din mai multe inregistrari din Monitorul Oficial din anii 2009 si 2010, reprezentantul legal al celor doua firma cipriote actionare la XOR IT Systems a fost Bogdan Padiu, actionar si director general al Teamnet International, o firma care a facut parte pana in septembrie 2011 din grupul Asessoft, fondat de catre deputatul Sebastian Ghita.
Cine sunt actionarii Expert One Research: Unul dintre actionari este un fost angajat al Teamnet
In prezent Expert One Research este controlata de: RIZEA DAN-IONUT (asociat cu 68,97% cota de participare la beneficii si pierdere) si GAITANARU GABRIEL (asociat cu 31,03% cota de participare la beneficii si pierdere).
Ce spune reteaua de socializare LinkedIn despre Dan Rizea si Gabriel Gaitanaru:
Rizea Dan, care in trecut a detinut numai 15% din XOR-IT Systems, si-a trecut pe LinkedIn ca este General Manager la XOR-IT Systems din august 2002 si pana in prezent si ca este Managing Director la firma Elo Digital Office din aprilie 2009 si pana in prezent.
Inainte de anul 2002, a activat timp de 2 ani ca "DMS solution specialist" la firma Star Storage, o alta firma abonata la contracte IT cu statul si un vechi partener de afaceri al Teamnet. Rizea Dan Acesta a mai fost si programator timp de 1 an de zile la ICI - Institutul de Cercetare in Informatica.
Gabriel Gaitanaru a publicat pe LinkedIn ca este 'Managing Director' la Expert One Research din octombrie 2013 si pana in prezent.
Ce functii a mai detinut anterior:
- ianuarie 2012-septembrie 2013: Project Manager la XOR IT Systems
- octombrie 2010-decembrie 2011: Project Manager la TeamNet
- septembrie 2007-octombrie 2010: IT Support Engineer la TeamNet.
O investigatie HotNews.ro - Rise Project a aratat ca atunci cand Sebastian Ghita a iesit oficial din cele doua afaceri, in februarie 2011, Teamnet si Aseosoft se transformasera deja in corporatii, functionand pe principiul divizarii operatiunilor in firme satelit.
Imediat, Ghita a fost inlocuit in actionariate de un offshore cipriot pe care tot el il detinea, dar, ulterior, structurile de proprietate ale celor doua holdinguri s-au schimbat, fiecare in felul ei: grupul Asesoft a fost preluat de rudele lui Ghita si Teamnet - de prietenii lui Ghita.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Plăcintă cu ton
Bancul zilei: Poliţiştii instruiţi
Horoscopul zilei
PNL isi lanseaza azi, sambata, programul de guvernare
Premierul Albaniei, aflat in vizita la Bucuresti, cere din nou Romaniei recunoasterea provinciei Kosovo ca stat independent
Mihail Hodorkovski despre Vladimir Putin
Un "rege gol" care se confruntă cu un dezastru economic
Vladimir Putin a taiat salariile membrilor administratiei prezidentiale cu 10%
Victor Ponta dupa intalnirea cu premierul Georgiei
Romania este unul din cei mai hotararati suporteri ai integrarii Georgiei in UE si NATO
Sebastian Ghita - atac dur la adresa companiilor americane de IT, care fac "porcarii" si vor sa "fure"
Despre firmele IT romanesti: "Nu suntem chiar ultimii oameni!"
Cred ca UE a gresit introducind si Romania pe lista tarilor cu dezechilibre m acro
Dorin si Alin Cocos si-au recunoscut faptele in dosarul 'Bica 2' (surse)
Portariuc este bântuit de vise onirice
Ioan Rotundu
Botoşani: Baronul Florin Ţurcanu pe cale de a fi declarat mofluz
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Lunca 1941 - Hudeşti 2015
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog