Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
120
De la 07 Ianuarie 2003
122885769

Slujba mitropolitului Teofan şi ipocrizia politicienilor botoşăneni

  • 19 January 2014, 23:00
Duminică, la biserica Sf. Cuvios Antonie cel Mare din Botoşani slujba religioasă s-a desfăşurat sub înaltul patronaj al mitropolitului Teofan al Moldovei. La slujbă au participat peste 100 de credincioşi. De asemenea, în cadrul slujbei a fost hirotonisit preot şi un tânăr absolvent de Seminar care va sluji la o parohie din comuna Brăeşti.
Nu despre sfinţenia celor care au slujit sau smerenia celor care au participat vreau eu să comentez în articolul de faţă.
În sâmbăta din 14 septembrie 2013 s-a difuzat pe Tele’M Botoşani reportajul intitulat „Duşmănie şi ipocrizie”. Se arăta în acest reportaj cum locuitorii cartierului Rotunda, unde se află biserica la care fac referire, condamnă faptul că primarii de Botoşani n-au desfiinţat locul de depozitarea gunoaielor amenajat chiar sub zidul exterior al altarului. Aceiaşi locatari care condamnau lipsa de interes şi totodată respect al primarilor faţă de biserică nu voiau ca noul loc de depozitare a gunoiului să fie în vecinătatea blocului în care locuiesc.
Părintele paroh Dumitru Butnariuc a explicat cum se chinui de peste 10 ani să convingă autorităţile municipiului Botoşani să mute locul de depozitarea gunoiului de sub zidul bisericii de la care, mai ales vara, mirosul pestilenţial pătrunde în biserică şi se amestecă cu cel de tămâie.
Prezenţi la orice slujbă ţinută pe scene amenajate în spaţiul liber şi cu participarea a sute şi chiar mii de creştini, ieri, politicienii botoşăneni au lipsit de la slujba desfăşurată la biserica forţată să împartă Casa Domnului cu cea a gunoaielor menajere. Prea credinciosul primar Ovidiu Portariuc, prefectul Macaleţi, şi mai prea credincioasa senator Doina Federovici, n-au dat ieri pe la biserica cu gunoaie pentru că nu era amenajată o scenă pe care să fi urcat să-i priveasc㠄vrednicii roboţei care se uită doar pe 3”
Am auzit că preoţii pot face nişte slujbe de afurisire a celor care fac casă bună cu ipocrizia. Să încerce şi părintele Dumitru Butnariuc, că de stricat n-au ce strica astfel de slujbe, pot doar să-i ajute pe păcătoşi să revină pe calea cea dreaptă, adică ceea ce promit să şi facă.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Pistolarul umilit de nevastă
Anul 2014 - an jubiliar pentru Clubul copiilor Dorohoi şi Asociaţia “Mugurelul”
Traian Băsescu efectuează în zilele următoare o vizită în Israel
Cum au ajuns banii Gazprom la Ioana Băsescu. O explicaţie simplă
În România nu există un antisemitism de masă
doar cazuri izolate precum ce al lui Şova
Traian Basescu pledeaza pentru "lichidarea" Republicii Moldova
Fiscul poate considera anumite tranzacţii ca artificiale, dacă se obţine avantaj fiscal fără profit
O ieşire a Marii Britanii din UE ar putea speria investitorii străini
avertizează secretarul britanic pentru afaceri
Dinamica economiei: Potenţialul economic al judeţului Botoşani (II)
Botoşani: „Linia erotic㔠a Romtelecom sau bătaia de joc faţă de abonaţi
Lumea lu' Rotundu: Anchetă măsluită II
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.01.2014
Manifestanţii au aruncat cu cocktailuri Molotov
poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene
Senilul Buiuc şi cozile de topor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog